Emre Çolak Galatasaray'a dönüyor iddiası! Emre Çolak kimdir, kaç yaşında hangi mevkide oynuyor?

Emre Çolak Galatasaray'a dönüyor iddiası! Emre Çolak kimdir, kaç yaşında hangi mevkide oynuyor? Galatasaray'ın alt yapısında yetişen ve Deportivo'ya bedelsiz olarak transfer olan Emre Çolak Galatasaray'a önerildi.

Emre Çolak Galatasaray'a dönüyor iddiası! Emre Çolak kimdir, kaç yaşında hangi mevkide oynuyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
18 Ocak 2019 Cuma 18:44

Emre Çolak Galatasaray'a dönüyor iddiası! Emre Çolak kimdir, kaç yaşında hangi mevkide oynuyor? Galatasaray'ın alt yapısında yetişen ve Deportivo'ya bedelsiz olarak transfer olan Emre Çolak Galatasaray'a önerildi. Peki Emre Çolak Galatasaray'a dönüyor iddiası! Emre Çolak kimdir, kaç yaşında hangi mevkide oynuyor? sorularının yanıtları haberimizde.

Emre Çolak Galatasaray'a dönüyor iddiası!

BİP Spor'un haberine göre kadrosunda değişime giden sarı kırmızılılarda Semih Kaya'nın ardından alt yapıdan yetişen eski bir Galatasaraylı oyuncunun daha dönüşü gündeme geldi.

Suudi Arabistan'ın Al Wahda Kulübünde forma giyen ve 2021 yılına kadar da sözleşmesi bulunan Emre Çolak'ı, menajeri Ahmet Bulut'un kiralık olarak Galatasaray Kulübüne önerdiği belirtildi. Teknik Direktör Fatih Terim ve yönetimin onaylaması halinde Emre Çolak da, Semih gibi eski kulübüne dönmüş olacak.

Emre Çolak kimdir, kaç yaşında hangi mevkide oynuyor?

Emre Çolak 20 Mayıs 1991 tarihinde İstanbul Eminönü'nde doğdu. Orta saha mevkiinde görev yapan Türk millî futbolcudur. La Liga ekiplerinden, Deportivo La Coruña'da forma giymektedir. 

Emre Çolak, Hem anne hem de baba tarafından Ordu Mesudiyeli bir ailenin çocuğu olarak İstanbul'un Eminönü bölgesinde doğdu. Daha sonra Atışalanı'na taşınan Çolak ailesinin en küçük ferdi olan Emre, Futbola da oturduğu bölgenin Atışalanıspor takımında başladı. Futbola henüz 11 yaşında Atışalanıspor takımında başlayan ve hocası Emin Tetikli tarafından keşfedilen Emre Çolak, 2004 yılında Süper Lig'in köklü ekiplerinden Beşiktaş'ın genç takımıyla antrenmanlara çıktı. Ancak Beşiktaş'ın tesisleri oturduğu yere çok uzak olan ve o dönemde ailesinin maddi durumu pek iyi olmayan Emre, bu nedenlerden dolayı Beşiktaş'ta oynamaya devam edemedi ve Atışalanıspor'a geri dönüp 3-4 ay kadar daha oynadı. Daha sonra bir hazırlık maçında Galatasaray A2 takımyla yapılan maçta forma giyen Emre, 13 yaşında olmasına ve takımının 7-0 mağlup olmasına rağmen ayağına hakim olması ve çabuk hareket etmesiyle rakip takımın hocası Recep Yazıcı'nın dikkatini çekti. 

Recep Yazıcı, ise bir röportajda o olayı şöyle anlatmıştır; "Galatasaray'ın altyapı takımı olarak Atışalanıspor'la hazırlık maçı yapmıştık, Emre Çolak daha 13 yaşında olmasına rağmen ayağına inanılmaz hakim bir oyuncu olarak gözüme çarpmıştı. Maç boyunca kendisini beğenerek izledim. Rakip takımın antrenörü Emin Tetikli'den Emre'yi istediğimizde, ilk önce onu vermek istemedi. Tetikli, 'Tamam' yanıtını verince, 20 kaban, 5 tane de futbol topu karşılığında Emre Çolak Galatasaray altyapısında top koşturmaya başladı". 

Galatasaray alt yapısındayken ise; dönemin altyapı hocaları Recep Yazıcı, Halim Fıçıcı ve Ahmet Keskinkılıç’ın elinde yoğrulan Emre Çolak için hocaları, "O bizim baştacımız, Galatasaray’ın gelecekteki en önemli yıldızlarından biri olacak" ifadesini kullanırken, kendisi ise çoğu röportajda idolünün "Arda ağabey" diye seslendiği Arda Turan olduğunu dile getiriyordu. 2007 yılına kadar Emre, Galatasaray altyapısı'nın çeşitli kategorilerinde forma giymiş, Mayıs 2007 tarihinde ise Galatasaray PAF takımına kadar yükselmiştir. İlk resmi maçına 23 Mayıs 2007'de Bursaspor karşısında çıkan Emre, "11" numaralı formasıyla takımının deplasmanda Bursaspor'u 4-2 yendiği maçın kendileri adına 3. golünü penaltıdan atmıştır. 
 
2007-08 sezonunda ise Halim Fıçıcı yönetimindeki takımın vazgeçilmezi olan Çolak, Emirhan Ergün, Anıl Dilaver ve Cumhur Yılmaztürk gibi isimlerle dikkatleri çekti. DSGL'de o sezon ilk resmi maçına Eylül 2007 yılında Küçükçekmecespor karşısında çıkan oyuncu, ilk golünü ise 18 Kasım 2007'de Tepecikspor ağlarına penaltıdan attı.Sezon boyunca 15 maça çıkan Emre 5 gol attı. 

2008-09 sezonunda da Nedim Yiğit yönetiminde Galatasaray A2 takımında şans bulan Emre, o sezon ilk maçına Denizlispor karşısında 23 Ağustos 2008'de çıkmış ve ilk golünü de bu maçta atmıştır.[6] Emre sezonu 25 maç 10 gol performansıyla bitirmiştir ve kadrosunda Serdar Eylik ve Anıl Dilaver gibi oyuncuları bulunduran takımda adını duyurmaya başlamıştır. 

2009 yılında ise Galatasaray A2 takımından Galatasaray A Takımının 2009 yılı yaz kampına dahil edilen oyunculardan biri olan Çolak, Galatasaray'ın Temmuz 2009'da Tobol ile oynadığı maçta yedek kulübesinde yer alan isimlerden biri oldu. Ancak bir süre sonra tekrar A2 takımına döndü ve bu takımla ilk maçına 25 Ağustos 2009'da Beşiktaş A2 karşısında çıktı ve penaltıdan bir de gol attı. Aralık 2009'da ise tekrar A takım alındı ve Trabzonspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında yedek bekledi. Galatasaray A Takım formasıyla ilk resmi maçı ise Galatasaray'ın Denizli Belediyespor'u 5-1 mağlup ettiği 17 Ocak 2010 tarihinde oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı oldu. Bu karşılaşmanın 46.dakikasında Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard tarafından Caner Erkin'in yerine oyuna dahil edilen Emre Çolak, ilki 62.dk.'da penaltıdan ve diğeri de frikikten 65.dk.'da olmak üzere, aynı zamanda A takım formasıyla çıktığı ilk resmi maçta 2 gol birden atan ender futbolculardan da biri oldu. 

Emre, Galatasaray'da toplam 183 maça çıktı. 21 gol attı, 16 sarı kart gördü ve aynı zamanda 2 kırmızı kart gördü. 

27 Mayıs 2016 tarihinde Emre, Deportivo takımı ile sözleşme imzaladı ve Deportivo bunu resmi sitesinde duyurdu. 

İlk kez 16.05.2006 tarihinde oynanan ve Türkiye U-15 Milli Takımı'nın İrlanda U-15 Milli Takımı'nı 2-1 yendiği maçla "Milli Takım" kariyerine başlayan Emre Çolak; 2 Kez U-15, 22 kez U-16, 31 kez U-17, 11 kez U-18, 9 kez U-19, 2 kez U-20 ve 2010-2011 sezonu itibarıyla yeni dahil olduğu U-21 Millî Takımı ile de şu ana kadar 4 kez olmak üzere toplamda 81 kez Milli Takımlara davet edilmiştir. 

10 Ekim 2012 tarihinde Teknik direktör Abdullah Avcı tarafından Türkiye'nin Romanya ve Macaristan ile yapacağı maçların aday kadrosuna davet edildi. Romanya maçında sonradan oyuna girerek ilk defa milli formayı giydi. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar