Eleq nedir, nasıl kayıt olunur? Eleq nasıl oynanır, nasıl para kazanılır? Eleq Android, iOS indir

Türk Telekom tarafından geliştirilen yeni mobil canlı bilgi yarışması Eleq’i mercek altına aldık. Peki ya Eleq nedir, nasıl kayıt olunur? Eleq nasıl oynanır, nasıl para kazanılır? Eleq Android, iOS indir..

Eleq nedir, nasıl kayıt olunur? Eleq nasıl oynanır, nasıl para kazanılır? Eleq Android, iOS indir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
11 Ekim 2018 Perşembe 10:21

Türk Telekom tarafından kendi bünyesinde geliştirilen ve Hadi Bilgi Yarışması’na rakip uygulama olarak görülen Eleq merak edilmeye başladı.  Gerçek para ödüllü mobil canlı bilgi yarışması eleq, IOS ve Android işletim sistemi kullanan tüm mobil platformlar üzerinden operatör bağımsız olarak yayına başladı. Peki ya Eleq nedir, nasıl kayıt olunur? Eleq nasıl oynanır, nasıl para kazanılır? Eleq indir.. Tüm detaylar azonceoldu.com’da!

Eleq uygulaması nedir?

Kodlaması, tasarımı ve içeriği özgün şekilde Türk Telekom bünyesinde geliştirilen Eleq, Türkiye’nin ilk milli dijital klavyesi TAMBU’nun da yapımcısı Argela ekibinin imzasını taşıyor. Kullandıkları GSM operatörlerinden bağımsız, uygulamayı indirip mobil cihazları üzerinden yayın saatlerinde uygulamaya giren tüm katılımcılar canlı olarak yarışmaya hak kazanıyor. Günün ödülü, sorulan 10 soruyu doğru yanıtlayan yarışmacılar arasında eşit miktarda paylaştırılıyor. Eleq’in şu an için her gün saat 20:00’de olmak üzere günde bir yayını bulunuyor. Çok yakında ikinci bir yayın daha yaparak günlük yayın sayısını ikiye çıkarılacak. Eleq, mobil cihazlar üzerinden mekan kısıtlaması olmadan katılım sağlanabilecek. Eğlendirirken bilgiyi ölçecek ve bunları yaparken de para kazandırabilecek canlı bir bilgi yarışması.

Eleq nasıl oynanıyor?

Yarışmanın başlama saati olan 20:00’den bir saat önce ve yarışma başlarken üye telefonlarına hatırlatma bildirimi geliyor. Mobil cihazları üzerinden yarışma saatlerinde uygulamaya giren katılımcılar canlı olarak yarışmaya hak kazanıyor. Toplamda 10 sorunun yer aldığı yarışmada yarışmacıların her soru için 10 saniye süresi bulunuyor. Bu süre sunucu soruyu okumaya başladığı anda devreye giriyor. Doğru cevabı veren yarışmacılar bir sonraki soruyu cevaplamaya hak kazanıyor. Günün ödülü, 10 soruyu da doğru yanıtlayanlar arasında eşit miktarda paylaştırılıyor. Yarışmacılar hesaplarında biriken ödül miktarı 50 TL’ye ulaştığında ödülü talep etmeye hak kazanıyor ve ödül parası ilgili kişinin hesap numarasına yatırılıyor.

Hadi uygulaması ile Eleq aynı mı?

Hadi live canlı bilgi yarışması oyunu ile tamamen aynı diyebiliriz. Tabiki tasarımı ve bazı minik özellikleri farklı.

Eleq kayıt nasıl olunur?

Eleq oyununa kayıt olmak oldukça basit Android ve App Store uygulama marketlerinden telefonunuza indirdikten sonra telefon numaranız ile kayıt oluyorsunuz. Sonrasında size telefon numaranızı teyit için SMS aracılığı ile bir doğrulama kodu gidiyor. Bu numerik karakterleri uygulamada belirtilen alana girdikten sonra uygulamada size özel bir kullanıcı adı belirlemeniz gerekiyor. Şuan için kendi isminizle kullanıcı adı almak için tam zamanı çünkü uygulamada henüz çok fazla kişi yok. Mehmet, fatma, mahmutcan gibi sadece size özel kullanıcı adlarını tükenmeden alabilirsiniz.

Eleq ile nasıl para kazanılır?

Eleq uygulaması birden fazla kullanıcı ile oynanan bir bilgi yarışmasıdır. Her gün belirli saatte yarışma başlıyor ve günün ödülü belirleniyor. Yarışmada ortalama 12 adet canlı soru soruluyor ve cevaplamanız için 10 saniye süreniz bulunuyor. Bu süre zarfında soruları cevaplayabilirseniz ve tüm soruları doğru bilirseni günün sonunda toplam para ödülü tüm soruları bilen kişiler arasında eşit şekilde paylaştırılıyor ve bakiyenize yansıyor. Bakiyenizde biriken parayı 50 TL’ye ulaştığında alabiliyorsunuz. Ancak Hadi uygulamasındaki gibi şuan uygulamada bir IBAN girme alanı yok. Bakiyeniz 50 TL yi aştığında sizinle iletişime geçeceklerini söyleyen bir ekran var uygulamada.

Eleq Android ve iOS (iPhone,iPad) cihazlara indir

Türk Telekom abonesi olsun ya da olmasın dileyen herkes Eleq uygulamasını indirerek bilgi yarışmasına katılabiliyor.  App Store ve Google Play Store’dan ücretsiz indirilerek kullanılabiliyor. Eleq canlı bilgi yarışması oyununu Android ve iOS (iPhone, iPad) telefonlarınıza indirmek için size aşağıda vereceğimiz linkleri kullanabilirsiniz. Ya da Google Play Store’dan ve Apple App Store uygulama marketinden eleq yazarak uygulamayı bulup telefonunuza kolaylıkla indirebilirsiniz. Uygulamaların boyutu Android için 17 MB, iPhone ve iPad için 79 MB.

Android için Eleq uygulamasını indir

iPhone ve iPad için Eleq uygulamasını indir

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar