için kaldı

Eğitim gemisi ufuk A-591 nedir? Eğitim Gemisi Ufuk özellikleri nelerdir? Eğitim gemisi Ufuk kimin?

Eğitim gemisi ufuk nedir? Eğitim Gemisi Ufuk özellikleri nelerdir? Eğitim gemisi Ufuk kimin? soruları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın test aşamalarını başlatmasıyla gündeme geldi. Peki ama eğitim gemisi ufuk ne işe yarayacak?

Eğitim gemisi ufuk A-591 nedir? Eğitim Gemisi Ufuk özellikleri nelerdir? Eğitim gemisi Ufuk kimin?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
9 Şubat 2019 Cumartesi 12:43

Eğitim gemisi ufuk nedir? Eğitim Gemisi Ufuk özellikleri nelerdir? Eğitim gemisi Ufuk kimin? sorusu CumhurCumhurbaşkanıı Erdoğan'ın Tuzla'daki açılış konuşmasıyla gündeme geldi. İşte Eğitim gemisi ufuk nedir? Eğitim Gemisi Ufuk özellikleri nelerdir? Eğitim gemisi Ufuk kimin? yanıtı. 

Eğitim gemisi ufuk nedir?

Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi Ufuk Korveti, CumhurCumhurbaşkanıı Erdoğan'ın da katıldığı törenle denize indirildi. Test ve Eğitim Gemisi Ufuk (A-591) Denize İniş Töreni'nde konuşan CumhurCumhurbaşkanıı Erdoğan 'Türkiye'yi gemi üretiminde de dünyanın lider ülkesi yapacağız' dedi.

Eğitim Gemisi Ufuk özellikleri nelerdir?

94,5 metre tam boyu, 3,6 metre su çekimiyle Ufuk korveti alanının lideri olmana namzet bir gemidir. Gemi, 10 tonluk bir helikopter için gerekli platforma sahiptir

Eğitim gemisi Ufuk kimin?

Ufuk korveti; ülkemizin ilk istihbarat gemisi olma özelliği taşıyor. Ufuk korvetimiz ağır iklim ve deniz şartlarında 45 gün boyunca kesintisiz seyir yaparak milli güvenliğimize yönelik tehditleri anında tespit edebilecektir. Özellikle sinyal istihbaratının hayati önem kazandığı günümüz dünyasında Ufuk korvetinin çok büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Ufuk korveti, Türkiye'nin denizlerdeki gören gözü olacaktır.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar