e-Nabız uygulaması nedir, nasıl kullanılır? e-Devlet nabız uygulaması

Kişisel sağlık sistemi olan e-Nabız uygulaması artık e-Devlet üzerinden erişilebilecek? Peki ya e-Nabız uygulaması nedir?

e-Nabız uygulaması nedir, nasıl kullanılır? e-Devlet nabız uygulaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
25 Kasım 2018 Pazar 10:44

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan e-Nabız uygulaması e-Devlet üzerinden kullanılabilecek. 8 milyon kullanıcısı olan e-Nabız kişisel sağlık sistemi de devlet kapısına dahil edildi. Bu hizmet sayesinde milyonlarca vatandaşlar tüm sağlık kayıtlarına 7 gün 24 saat online olarak ulaşabilecek.

e-Nabız nedir?

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2015'ten beri kullanılan e-Nabız sistemi, bir vatandaşın sağlık kuruluşlarına dair tüm geçmişini bulabileceği bir platformdur. Kişisel sağlık sistemi olan e-Nabız ile ulaşılacak bilgiler ve hizmetler şunlardır;

-Tüm sağlık tesisi ziyaretleriniz ve detaylarına ulaşabilirsiniz. (randevu, tanı, tedavi, reçete bilgileri)

-Tüm tetkiklerinize ulaşabilirsiniz (tahlil, görüntüleme, alerji bilgileri)Güncel sağlık bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

-Muayene ve tedavilerinize ait her tür detaylı bilgiyi içeren sağlık geçmişinize ulaşabilirsiniz.

-Çocuklarınızın sağlık verilerine erişebilir, kalp krizi riskinizi hesaplayabilir ve tüm bu bilgileri erişimine izin verdiğiniz doktorunuzla paylaşabilirsiniz.

e-Devlet'ten e-Nabız sistemine nasıl ulaşılır?

e-Devlet üzerinden ilk olarak e-Nabız sistemi hanesine girmeniz gereklidir. Sisteme giriş sağladıktan sonra henüz e-Nabız üyeliğiniz yoksa 'Uygulamaya git' butonunu tıkladıktan sonra yönlendirildiğiniz sayfadan kayıt olmanız gereklidir. Kayıt olduktan sonra tüm e-Nabız bilgilerinize e-Devlet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sisteme girişte kimlik doğrulama iki şekilde mümkün olmaktadır.

1.E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

Giriş yaptığınızda profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda Kullanım Şartları bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum” yazısının yanında bulunan kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir.

2.E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

e-Nabız şifresi nasıl değiştirilir?

e-Nabız’a giriş yaptığınızda, ana sayfada sol tarafta profil fotoğrafının altında yer alan “Düzenle” butonuna tıkladığınızda şifre değişikliği ekranı açılacaktır. Bu menüden hem şifre değişikliği yapabilir hem de tüm profil bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar