için kaldı

Duygu Asena Google’da neden doodle oldu? Duygu Asena kimdir, kaç yaşında?

Duygu Asena Google’da neden doodle oldu? Duygu Asena kimdir, kaç yaşında? Google'ın ünlü kişileri yada önemli günleri hatırlatmak için kullanıcılarını sundukları doodle bu kez bir Türk kullanıldı. Peki Duygu Asena Google’da neden doodle oldu? Duygu Asena kimdir, kaç yaşında?

Duygu Asena Google’da neden doodle oldu? Duygu Asena kimdir, kaç yaşında?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
19 Nisan 2019 Cuma 15:59

Duygu Asena Google’da neden doodle oldu? Duygu Asena kimdir, kaç yaşında? Google'ın ünlü kişileri yada önemli günleri hatırlatmak için kullanıcılarını sundukları doodle bu kez bir Türk kullanıldı. Peki Duygu Asena Google’da neden doodle oldu? Duygu Asena kimdir, kaç yaşında? detayları haberimizde.

Duygu Asena kimdir?

19 Nisan 1946  yılında İstanbul'da dünyaya gelen gazeteci ve yazar Duygu Asena 30 Temmuz 2006 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Asena Atatürk'ün yaveri ve dönemin CHP milletvekili olan Ali Şevket Öndersev'in torunu olarak İstanbul’da doğdu.

Orta öğrenimini Kadıköy Özel Kız Koleji’nde tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Pedagoji bölümünde eğitim gören Asena iş hayatına pedagog olarak başladı ve Haseki Hastanesi Çocuk Kliniği ve İÜ Çocuklarevi’nde çalıştı.

Gazetedeki ilk yazısı 1972 yılında Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde yayımlandı. Bu tarihten itibaren çeşitli dergi ve gazetelerde gazeteci ve yönetici olarak bulundu. TRT-2 televizyon kanalında 1992 ve 1997 yılları arasında "Ondan Sonra" isimli bir program hazırlayıp sundu. Gazeteciliğinin yanında yazarlığını da sürdüren Asena, ilk kitabı Kadının Adı Yok ile adını duyurdu. Kitap müstehcen bulunduğundan 1988’de yasaklandı. Uzun süren dava sonucunda tekrar yayımına izin verildi ve ardından aynı yıl yönetmen Atıf Yılmaz tarafından filme alındı.

Yazıları ve kitaplarında değindiği temalar nedeniyle Asena feminist yazar olarak tanındı. Duygu Asena, beyin tümörü nedeniyle tedavi görmekte olduğu VKV Amerikan Hastanesi'nde 30 Temmuz 2006 günü hayatını kaybetti. Naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

KİTAPLARI:

- Paramparça, 2004

- Aşk Gidiyorum Demez, 2003

- Aslında Özgürsün, 2001

- Aynada Aşk Vardı, 1997

- Değişen Bir Şey Yok, 1994

- Kahramanlar Hep Erkek, 1992

- Aslında Aşk da Yok, 1989

- Kadının Adı Yok, 1987

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar