için kaldı

Donuk omuz sorunu nedir, neden olur? Donuk omuz hastalığı nasıl geçer?

Geçtiğimiz yıl rahatsızlığı nedeniyle dizi çekimlerinde zor günler yaşayan Aslıhan Gürbüz’ün yaşadığı donuk omuz sorunu nedir, neden olur, nasıl geçer?

Donuk omuz sorunu nedir, neden olur? Donuk omuz hastalığı nasıl geçer?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
8 Ekim 2018 Pazartesi 09:24

Ufak Tefek Cinayetler dizisi oyuncularından olan Aslıhan Gürbüz dizinin geçtiğimiz yıl çekimlerinde donuk omuz sorunu nedeniyle çekimlerde zor günler yaşadı. İlginç bir hastalığı olan Aslıhan Gürbüz’ün donuk omuz sorunun ne olduğu merak edilmeye başladı. Peki ya donuk omuz sorunu nedir, neden olur, nasıl geçer?

Aslıhan Gürbüz’ün hastalığı nedir?

Geçen yıl donuk omuz rahatsızlığı nedeniyle zor günler yaşayan oyuncu Aslıhan Gürbüz, şimdi de fıtık kâbusu yaşıyor. Yaşadığı şiddetli ağrılar nedeniyle başvurduğu hastanede bel fıtığı teşhisi konan ünlü oyuncu, hareketleri kısıtlandığı için beş gündür dizi setine gidemiyor. ‘Ufak Tefek Cinayetler’ dizisinin Merve’si Aslıhan Gürbüz, donuk omuz sorunundan kurtuldu ama şimdi de fıtık ağrılarıyla mücadele ediyor. Ünlü oyuncunun hastalığının adı ''Donuk omuz hastalığı.'' Bu hastalığı olan kişiler saçını tarayacak kadar güce sahip olamıyor. D vitamini eksikliği belirtileri ile ortaya çıkan donuk omuz hastalığına dair detaylar haberimizde.

Donuk omuz hastalığı nedir?

Omuz problemleri hayatımızı kısıtlayan bir durumdur. Özellikle donuk omuz; çözülmesi zor bir biyolojik puzzledır ve de oldukça yaygın görülen bir problemdir. Bu problem yaşam kalitesinidüşüren bir durumdur. Kesin olarak tanı koymak ve etkili bir tedavi yöntemi oluşturmak bu yüzden zordur.

Donuk omuz sorunu neden olur?

Diyabet gibi hastalıklar, geçirilmiş travmalar omuzda bazı problemlere yol açar. Omzun aynı pozisyonda uzun süre durması ile birlikte, omuzlarınızda gizemli bir sızlama ve ağrı hissedersiniz. Omuz ekleminin bu gibi durumlarda hareket kabiliyetini kaybetmesi ile 'donuk omuz' meydana gelmektedir. Çoğu hasta ilk olarak sutyen tokasını takamama, arka cepten cüzdan alma, sırtını kaşıyamama gibi günlük yaşam aktivitelerini yapamayınca bu durumu fark etmektedir. Hastaların 3'te 2'si kadınlardan oluşmaktadır. Donuk omuz kas iskelet sisteminde meydana gelen bir hastalık gibidir. Omuzda meydana gelen biyolojik problemdir, biyomekanik değil. Donuk omuz olması için tekrarlayıcı bir yaralanma olmasına gerek yoktur. Kolda meydana gelen kırık sonrası kolun askıya alınmasına bağlı olarak, inme geçiren bir hastada omzun sürekli aynı pozisyonda olmasından dolayı donuk omuz meydana gelmesi daha olasıdır.

Donuk omuz sorunu kimlerde görülür?

Donuk omuz başka sağlık problemlerinin de bir belirtisidir. Diyabet veya kardiyovasküler rahatsızlıkların varlığında ve çoğunlukla 40 yaşın üzerindeki kişilerde görüldüğü açıklanmıştır. Obezite problemleri ve metabolik rahatsızlıklardan kaynaklanan kandaki inflamasyon ile ilişkili bir durumdur. Hipertroidizm de donuk omuz için bir risk faktörüdür. Romatoid artrit, lupus gibi tanı koyulabilir otoimmün hastalıklar da donuk omuza sebep olabilecek faktörlerdendir. Bir diğer risk faktörü de sigaradır. Sigara birçok kronik ağrıya sebep olan bir faktör olarak gösterilir.

Donuk omuz hastalığı tedavisi nedir, nasıl geçer?

Tedavi edici yönde yapılan manuel uygulamalar oldukça etkili ve kısa sürede sonuç vermektedir. Omzunuzda bir problemin varlığını hissediyorsanız, fizyoterapistinize danışmanızda fayda var. Güneş ışınlarından yeterince faydalanmayan ve düzensiz beslenen kişilerde vücuttaki D vitamini oranı düşmekte ve buna bağlı olarak birçok sağlık sorunu oluşmaktadır. D vitamini eksikliğine bağlı olarak omuz tendonları da dayanıklılığını yitirmekte, kolay yıpranmaktadır.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar