Dolar konut kredilerini nasıl etkiledi? Konut kredisi faiz oranları 2018

Döviz kurlarının hızla yükselişe geçmesi Türkiye ekonomisinin her alanını etkilemeye başladı. Doların sürekli rekor kırması konut kredisi faiz oranlarına yansıdı. İşte konut kredisi faiz oranlarında güncel durum..

Dolar konut kredilerini nasıl etkiledi? Konut kredisi faiz oranları 2018
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
11 Ağustos 2018 Cumartesi 11:34

Doların üst üste rekor kırması Türkiye ekonomisine zarar vermeye başladı. Dolar son haftalarda ise resmen kontrol altına alınamayacak derecede arttı ve TL bunun karşısında değer kaybetti. Durum böyle olunca da tüm sektörler doların yükselmesinden kaynaklı olarak olumsuz etkilendi ve çoğu şeye zam yapıldı. Doların en büyük etkilediği alanlardan biri de konut kredi faiz oranları. Geçtiğimiz aylarda birçok banka faiz oranlarını 0,95’in altına çekmiş ve inşaat sektöründe hareketlilik sağlamıştı.

Kısa süren konut kredisi faiz düşüşünden sonra rakamlar eski haline geldi. Şu tarih itibarıyla konut kredisi faiz oranlarında artış söz konusu. Yazımızda en son rakamlarla konur kredisi faiz oranların bir araya getirdik. Faiz oranlarını bu kadar yükselmesi ve gayrimenkul sektörünü durgunlaştırması krediler düşer mi? Sorusunun cevabını merak ettiriyor. İşte doların konut kredi faiz oranlarının etkilemesinden sonra son oranlar..

Doların üst üste rekor kırması konut kredisi faiz oranlarının yükselmesine neden oldu. En düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 1,60 seviyesine çıktı. Kamu bankaları tarafından başlatılan yüzde 0,98 konut kredisi faiz oranı indirim kampanyası Haziran ayı sonunda bitirilmişti. Kamu bankaları konut kredisi faiz oranları hızla yükselirken yapılan yeni güncelleme ile bu oranlar biraz daha yukarı çıktı.

Dolar konut kredilerini nasıl etkiledi?

Konut satın almak için konut kredisi faiz indirimi bekleyen kişiler bankalar tarafından yapılan yeni güncelleme ile büyük bir şok yaşadı. Çünkü kamu bankalarının konut kredisi oranları da yükseldi. Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1,67 seviyesine çekilirken, Halkbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1,68 ve Vakıfbank konut kredisi faiz oranı ise yüzde 1,72 olarak açıklandı.

Konut kredisi faiz oranları 2018

Bankalar arasında en düşük konut kredisi faiz oranı sunan banka Şeker Finans Katılım Bankası oldu. En yüksek konut kredisi faiz oranı ise Alternatif Bank tarafından verilen konut kredisi paketinde uygulanıyor. Ev satın almak isteyen kişilerin işleri her geçen gün yükselirken vatandaşın tek umudu Ekim ayında açılacağı belirtilen Emlak Bankası oldu.

Şeker Finans Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,60

Burgan Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,61

TEB Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,63

İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,63

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,67

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,68

ICBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,69

Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,72

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,79

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,83

Denizbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,90

QNB Finansbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,90

Kuveyt Türk Konut Kredisi Faiz Oranı  % 1,96

Şekerbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,04

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı  % 2,10

Anadolu Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,15

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,17

HSBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,20

Alternatif Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,25

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar