Dişçiler aile hekimleri çalışıyor mu? Poliklinikler, sağlık ocakları açık mı?

Dişçiler aile hekimleri çalışıyor mu? Poliklinikler, sağlık ocakları açık mı? sorusu araştırılmaya başlandı.Türkiye koronavirüs salgını nedeniyle tam kapanmaya gidiyor. Peki, Dişçiler aile hekimleri çalışıyor mu? Poliklinikler, sağlık ocakları açık mı? işte detaylar...

Dişçiler aile hekimleri çalışıyor mu? Poliklinikler, sağlık ocakları açık mı?
Son Güncelleme: 27 Nisan 2021 Salı 18:59
27 Nisan 2021 Salı 18:33

Dişçiler aile hekimleri çalışıyor mu? Poliklinikler, sağlık ocakları açık mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrası Türkiye tam kapanmaya gidiyor. Tam kapanmada neler açıt olacak, nereler kapalı olacak. Dişçiler aile hekimleri çalışıyor mu? Poliklinikler, sağlık ocakları açık mı? İşte  detaylar... 

29 Nisan- 17 Mayıs Dişçiler aile hekimleri çalışıyor mu? 

Genelgeye göre; Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalışanlar, hekimler ve veteriner hekimler yasaktan muaf olacak. Bu kurumlardan hizmet alacak olan vatandaşlar durumu belgeleyerek evi ile gideceği sağlık kurumu arasında yasaktan muaf sayılacak. Tam kapanma sürecinde dişçiler de açık olacak.

29 Nisan- 17 Mayıs Poliklinikler açık mı?

Vatandaşların acil sağlık hizmeti almasını gerektiren durumlarda müraacat edebilmeleri için tüm hastanelerin Acil Servis bölümü 7/24 faaliyette olacak. Ancak acil olmayan sağlık hizmetleri için nasıl bir yol izlenilmesi gerektiğini bilmeyen vatandaşlar, tam kapanmada poliklinikler açık mı sorusuna cevap bulmak istiyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre sağlık kuruluşları yasaktan muaf tutulacak.

29 Nisan- 17 Mayıs sağlık ocakları açık mı?

Eski adı Sağlık Ocağı olan Aile Sağlığı Merkezlerinin ise bu süreçte çalışıp çalışmayacağına dair bir açıklama yapılmadı. Genelgede de aile hekimleriyle ilgili bir açıklama yer almadı. Konuya ilişkin açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı öngörülüyor.

KABİNE TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR
29 Nisan 2021 yani Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayın 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihlerde kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Üretim imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna alanlarda tüm iş yerleri faaliyetlere ara verilecek. Yeme içme sektöründe paket servisi verilecektir. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmeti sürdürecek.

Şehirlerarası seyahatler izne tabi olacak. Şehirlerarası yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecektir. Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar istisna teşkil etmeyecektir. Kamu kurumundaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirecektir.

Ana okulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek tüm sınavlar ertelenecek. Tarım sektörlerinde çalışanların faaliyetlerini gereken düzenlemeler ayrıca yapılacaktır.

İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlı veya ağır hastalığı olan vatandaşlarımız vefa ekiplerinden destek isteyebileceklerdir. Kurumlarımız gereken tüm tedbirleri alacaktır. Bu sürecin hedeflediğimiz şekilde sonuç verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, kesinlikle taviz verilmeyecektir. İnşallah bu fedakarlığımızın karşılığını bayram sonrası huzurlu, sağlık ve mutlu günlere ulaşarak alacağız. Rabbim yar ve yardımcınız olsun diyerek hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar