Dinamik ücret nedir, nasıl uygulanır?

Dinamik ücret nedir, nasıl uygulanır? Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın otoyol ve köprülerde yaptığı çalışma ile en çok araştırılan konular içinde Dinamik ücret nedir, nasıl uygulanır? Sorusu da yer aldı. Peki Dinamik ücret nedir, nasıl uygulanır? İşte detaylar…

Dinamik ücret nedir, nasıl uygulanır?
Son Güncelleme: 7 Kasım 2019 Perşembe 11:52
7 Kasım 2019 Perşembe 11:36

Dinamik ücret nedir, nasıl uygulanır? Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2020 yılı içerisinde otoyol ve köprü ücretlerinin anlık değişkenlik gösterebileceği 'dinamik fiyatlandırma'yla ilgili çalışmalara başlayacak. Bu haberin duyulması üzerine Dinamik ücret nedir, nasıl uygulanır? sorusu gündeme geldi. Ohalde Dinamik ücret nedir, nasıl uygulanır? İşte sorunun yanıtı…

Dinamik ücret nedir, nasıl uygulanır?

2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda otoyol ve köprü ücretlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye yer verildi. Programa göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2020 yılı içerisinde otoyol ve köprü ücretlerinin anlık değişkenlik gösterebileceği “dinamik fiyatlandırma” ile ilgili çalışmalara başlayacak. Bu haber sonrası aracı olanlar Dinamik ücret nedir, nasıl uygulanır? sorusunu araştırmaya başladı.

Dinamik ücret, temelde veri analizine ve esnekliğe dayanan fiyat belirleme yaklaşımını benimser. Yapay zeka sayesinde müşterinin daha önceki etkileşimlerine ve genel profiline bağlı olarak fiyat değişikliklerini anında şekillendirip kontrol etmesini sağlar. Geçmiş aramalar ve satın alma işlemleri, yer ya da konum, önceki aramaların zamanı ve tarihi gibi verisel öğeler, kişiselleştirilmiş bir teklif oluşturmak için dikkate alınır.

Yapay zeka ile gelişen bu yöntem, arama geçmişinden önceki satın alımlara, müşteri konumundan genel beğenilere kadar, bir işletme sahibinin teklifini bir kullanıcı bazında kişiselleştirmesine olanak tanır. Kişiselleştirilmiş tekliflerin satışa yönelmesi daha olası olsa da bu, sadece şirketler için yararlı bir yöntem değildir. Aynı zamanda müşteri için, kendi menfaatleri doğrultusunda birçok potansiyele sahiptir.

Bununla birlikte, kişiselleştirme için kullanılan bilgi miktarı ilk bakışta korkutucu olabilir.

Kurulacak talep yönetim sistemiyle, talebin az olduğu dönemlerde vatandaşın, otoyol ve köprüleri daha ucuza kullanabilmesi amaçlanıyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar