için kaldı

Roma Devlet Bahçeli’yi neden Real Madrid maçına davet etti?

Serie A ekibi Roma’nın MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Real Madrid maçına davet etmesinin ardından davetin nedeni merak edilmeye başladı. Peki ya Roma Devlet Bahçeli’yi neden Real Madrid maçına davet etti? Roma Devlet Bahçeli’yi arma nedeniyle mi Real Madrid maçına davet etti?

Roma Devlet Bahçeli’yi neden Real Madrid maçına davet etti?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
21 Kasım 2018 Çarşamba 11:23

Roma, Devlet Bahçeli'yi Real Madrid maçına davet etti. Bir yandan davetin Devlet Bahçeli tarafından nasıl karşılanacağı merak edilirken diğer yandan böyle bir teklifin neden Devlet Bahçeli’ye yapıldığı araştırılıyor. Roma Devlet Bahçeli’yi arma nedeniyle mi Real Madrid maçına davet etti? İşte haberin detayları..

Roma Başkanı James Pallotta ve Sportif Direktör Monchi,  FIFA Menajeri Bayram Tutumlu aracılığıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Real Madrid maçına davet etti. Gelecek hafta Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'i konuk edecek olan İtalyan ekibi Roma’nın davetine Devlet Bahçeli ne dedi?

Devlet Bahçeli Real Madrid maçına gidecek mi?

Bu önemli mücadeleye ayrıca İspanyol tenisçi Rafael Nadal ile İspanyol aktör ve şarkıcı Antonio Banderas da davet edildi. Yazılı bir metinle mücadeleye davet edilen Bahçeli, programının yoğun olduğunu belirtti ancak maçı izleyeceğini ve Cengiz Ünder'i destekleyeceğini bildirdi.

Roma Devlet Bahçeli’yi neden Real Madrid maçına davet etti? Arma nedeniyle mi?

Roma Devlet Bahçeli daveti gizemini koruyor ancak internette yer alan tahminlere göre Roma’nın armasından kaynaklı olabilir. Tahminlere göre Romulus ve Remus yetimlerinin bir dişi kurt tarafından emzirildiği yerde Roma şehrinin kurulduğu rivayet olunur. Hatta as roma takımının armasındaki emziren kurt figürü de bu efsaneden gelir. Yani bizim meşhur Bozkurt destanına baya benziyor. Bu ortak noktadan kaynaklı olarak davet edildiği düşünülüyor.

Romulus ve Remus efsanesi

Romulus ve Remus, Roma Mitolojisine göre MÖ 753'de Roma şehrinin kurucularıdır. Efsaneye göre Savaş Tanrısı Mars ile Rhea Silvia'nın ikizleridir. Ataları ise Truva'dan kaçan Afrodit'in oğlu Prens Aeneas'tır. Aeneas, Hektor'un kuzenidir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar