Deniz Çakır haklı mı haksız mı? Deniz Çakır ''Burası Arabistan'' dedi mi demedi mi?

Deniz Çakır başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa ifade verdi. Deniz Çakır haklı mı haksız mı? Burası Arabistan'a gidin dedi mi? sorusu Beyaz TV'de gündeme geldi. İşte Deniz Çakır haklı mı haksız mı? Deniz Çakır ''Burası Arabistan'' dedi mi demedi mi? sorusunun yanıtı.

Deniz Çakır haklı mı haksız mı? Deniz Çakır ''Burası Arabistan'' dedi mi demedi mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
14 Ocak 2019 Pazartesi 09:33

Deniz Çakır haklı mı haksız mı? Deniz Çakır ''Burası Arabistan'' dedi mi demedi mi? sorusu Deniz Çakır'ın ifade verdikten sonra birçok magazin programına konuk oldu. İşte Deniz Çakır haklı mı haksız mı? Burası Arabistan'a gidin dedi mi? sorusunun yanıtı. 

Deniz Çakır haklı mı haksız mı?

Deniz Çakır haklı mı haksız mı? sorusu milyonlarca insan tarafından merak ediliyor. Peki ama Deniz Çakır haklı mı, haksız mı? Deniz Çakır yeni yılın ilk haftasında en çok konuşulan isimlerden birisi oldu. Çakır bir AVM'deki kafede iddiaya göre alkol aldığı arkadaş grubuyla fotoğraf çekiliyordu. Arkasında bulunan başörtülü şahıslar ise fotoğraf çekilirken kendilerinin de çıktığını düşünüp Deniz Çakır'a tepki gösterdi. Deniz Çakır ise bu tepkiyi kendi arkadaş grubuna ''Burası Arabistan mı ya?'' diyerek yorumladı. Basına yansıyan olay çok konuşuldu. Her iki tarafında ifadeleri uyuşmuyor. 

Başörtülü kızlara bir AVM'de hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Deniz Çakır, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcıya ifade verdi. Çakır ifadesinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Suçlamalar benim bugüne kadar ki duruşuma ters ve hiç yakışık almıyor. Bir sanatçı bir kadını 'başörtülü, başörtüsüz' diye ayırmaz" dedi. Çakır, görüntülerin savcılığa sunulduğunu söyledi.
Oyuncu Deniz Çakır, ifade vermek üzere bugün avukatı Bahri Bayram Belen ile birlikte saat 10.30 sıralarında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Çakır'ın ifade vermek üzere geldiği savcılık katında koridoru kapatan güvenlik görevlileri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bir süre ifade vermek için kalem odasında bekletilen Çakır, daha sonra saat 11.00 sıralarında basın suçlarından sorumlu Başsavcı vekili Murat Çağlak'a ifade verdi. Çakır, yaklaşık bir saat süren ifadesinin ardından avukatıyla birlikte adliye önündeki meydana çıktı.

''SUÇLAMALAR BENİM BUGÜNE KADAR DURUŞUMA TERS''

Çakır, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Bahsi geçen hiçbir şeyi yapmadım. Suçlamalar benim bugüne kadar duruşuma ters" dedi. Çakır, görüntülerin savcılığa sunulduğunu söyledi.

Deniz Çakır, "Yapılan suçlamaları kesinlikle reddettim. Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın, erkek, başörtülü, başörtüsüz, hayat tarzı, cinsiyeti, dini, inancı, rengi için ayırmadım. Tam tersine birleştirmek için sosyal projelerde bulundum. Benim her zaman bugüne kadar duruşum ve yaptığım şeyler bellidir. Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için bir sürü mücadele verdim. Bahsi geçen hiçbir şeyi de yapmadım. Zaten ifademi de verdim. Suçlamalar benim bu güne kadar ki duruşuma ters. Bir sanatçı bir kadını başörtülü, başörtüsüz diye ayırmaz. Benim hayatımda türbanlı, başörtülü, farklı dinden, renkten, ailemden, arkadaşlarımdan, hayranlarımdan bir sürü insan var. Bugüne kadar hepsini sarıp, sarmaladım. Hepsi beni çok severler. Şu anda da yanımdalar" diye konuştu.

GÖRÜNTÜLER VAR MI?

Deniz Çakır 'Olaya dair görüntüler var mı?' sorusuna da ''Görüntüler var, sunduk. Şu anda yargı süreci var. Daha fazla konuşmam yasal olarak doğru değil. Bütün görüntüler incelendi, zaten ortada her şey'' yanıtını verdi.

''ARABİSTAN’A GİDİN DEDİNİZ Mİ?''

Çakır, gazetecilerin ''Arabistan'a gidin dediniz mi?'' şeklindeki sorusuna da ''Hayır'' diyerek cevap verdi.

Son dakika... Oyuncu Deniz Çakır ifade verdi, bu açıklamayı yaptı
"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAK DENİZ HANIMIN DÜŞÜNCELERİNE TERS"
Çakır'ın avukatı Bahri Bayram Belen ise müvekkili hakkında "Hakaret, özel hayatın gizliliğine müdahale ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik" gibi ciddi suçlamalar olduğunu belirtti. Avukat Belen, olumsuz bir karar çıkabileceğini sanmadığını söyleyerek, adli bir süreç olduğu için olayın ayrıntısını anlatamayacağını söyledi.

Bir gazetecinin, "Suudi Arabistan'a gidin" dedi mi?" sorusuna avukat Belen, "Böyle bir şey demediğini söyledi" cevabını verdi. "Suç duyurusunda bulundunuz mu?" sorusuna ise, "Suç duyurusunda bulunmak çok kolay bir şey. Ama bu nedenle suç duyurusunda bulunmak aslında Deniz hanımın düşüncelerine ters, toplumda gerginliği artırıcı bir şey değil. Buna ihtiyaç duymadık" diye cevap verdi.

Deniz Çakır ''Arabistan'a gidin'' dedi mi?

Deniz Çakır ''Arabiistan'a gidin'' dedi mi? sorusu gündeme geldi. İşte Habertürk yazarı Sevilay Yımlan'ın konuyla ilgili yazısı. 

SEVİLAY YILMAN KONUYU KÖŞESİNE TAŞIDI

Soruşturma devam ederken Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman da konuyu bugün köşesine taşıdı.

İki taraftan birisinin yalan söylediğinin altını çizen Yılman, "Bu konuda hangi yorumu yaparsam yapayım boşuna yazmış olacağım aslında. Zira elimizde kimin doğruyu söyleyip söylemediği ile ilgili henüz kesin bir delil yok! Konu yargıda ve elbette ki yargılamanın sonunda meselenin tüm gerçekliğini de öğreneceğiz."

İşte o köşe yazısı;

- Birileri yalan söylüyor ama kim?

Memleket günlerdir oyuncu Deniz Çakır’ın doğum günü kutlaması için gittiği bir mekanda yaşanan olayları konuşuyor.

Ve bildiğiniz gibi bu mesele, alkollü olan Çakır tarafından, “Burası Arabistan mı? Ne geziyorsunuz burada?” diyerek sözlü tacizde bulunulduğu iddia eden 6 başörtülü kadının savcılığa başvurması ile gündeme geldi.

Doğruya doğru…

Olayı bir gazeteci arkadaşım aktardığında o anda verdiğim tepki, “Halt etmiş hanımefendi!” şeklinde olmuş ve başörtülü kadınların savcılığa müracaatının da çok yerinde bir hamle olduğunu düşünmüştüm.

Ancak sonradan…

Kâh olaya tanık olanların söyledikleri kâh Deniz Çakır’ın bizzat kendi yaptığı açıklamalar ile işin seyri değişti ve mesele bambaşka bir noktaya evrildi.

Güya tacizi yapan Çakır değil, savcılığa; “Başörtümüz nedeniyle bize sözlü saldırıda bulundu” diyerek şikayetçi olan başörtülü kadınlarmış.

Başörtülü kadınlar alkol alan Deniz Çakır ve arkadaşlarının birbirlerinin fotoğraflarını çekerken kendi fotoğraflarının çekildiğinden şüphe duyup, “Bizim fotoğrafımızı çekiyorsunuz!” filan diyerek sözlü sataşmada bulunmuşlar. Sonra da kendilerine hizmet eden garsona alkol alan Çakır ve arkadaşlarından rahatsız olduklarını söyleyip masalarının değiştirilmesini istemişler.

Bunun üzerine de Çakır onların da duyabileceği biçimde, “Benim ne içtiğime ne yediğime niçin karışılıyor! Burası Arabistan mı?” diyerek tepki göstermiş.

Şimdi…

Bu konuda hangi yorumu yaparsam yapayım boşuna yazmış olacağım aslında.

Zira elimizde kimin doğruyu söyleyip söylemediği ile ilgili henüz kesin bir delil yok!

Konu yargıda ve elbette ki yargılamanın sonunda meselenin tüm gerçekliğini de öğreneceğiz.

Ancak yargının vereceği nihai kararında iki olasılık olduğundan hareketle şunu yazabilirim…

Eğer olay başörtülü kadınların anlattığı gibiyse, yani ilk duyduğum gibiyse…

O an verdiğim tepkinin arkasındayım…

Aynen şunu diyorum;

“Halt etmişsin sen Deniz Çakır! Kimsenin giyim tarzına filan laf etmeye hakkın yok! Unutma burası artık eski Türkiye değil… Herkesin dilediği yaşam biçimini yaşama hakkı olan yeni Türkiye! Eğer gittiğin mekanlarda başörtülü kadınların varlığı seni rahatsız ediyorsa, onlara Arabistan’a gidin demek yerine bence sen kalk Türkiye’den git!”

Ha ama eğer olay Deniz Çakır’ın ve diğer tanıkların söylediği gibiyse de aynı şeyleri bu kez o başörtülü hanımefendiler için söylüyorum;

“Halt etmişsiniz siz! Evet burası Çakır’ın dediği gibi Arabistan değil, Türkiye! Özgürlükler ülkesi! Dileyen herkesin dilediği gibi yaşama lüksü var bu ülkede! İsteyen alkol alır bu ülkede, isteyen de başörtüsü takar. Eğer gittiğiniz mekanlarda birilerinin alkol alması sizi çok rahatsız ediyorsa o zaman gitmeyin o alkol satılan mekanlara ve ne siz rahatsız olun alkol alanlardan ne de o alkolü alanlar sizden rahatsız olsun!”

Anlaştık mı?

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Metin Günaydin En beğenilen yorum
Bu kendini bilmez sarhoş kadin yaptiği cahilliğin bedelini bu halk ödettirir zamani gelince,terbiyesiz kendini bilmez bir sanatçi