için kaldı

Culion Müslümanları kimlerdir? Culion Müslümanları hangi ülkede yaşıyor?

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tamamı spor uzmanı ve antrenör olan 3200 personel alımı için yaptığı mülakat sorularını TBMM gündemine taşıdı. Peki Culion Müslümanları kimlerdir? Culion Müslümanları hangi ülkede yaşıyor?

Culion Müslümanları kimlerdir? Culion Müslümanları hangi ülkede yaşıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
6 Aralık 2018 Perşembe 00:08

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tamamı spor uzmanı ve antrenör olan 3200 personel alımı için yaptığı mülakat sorularını TBMM gündemine taşıdı. Vekil Çelebi'nin açıklamasının ardından google'de en çok aranan sorulardan biri de Culion Müslümanları kimlerdir? Culion Müslümanları hangi ülkede yaşıyor?

CHP'li Çelebi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 3200 personel alımı için gerçekleştirdiği mülakatı dün Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Bakanlıkta güreş branşından girip futbol antrenörü olanların bulunduğunu ifade eden Çelebi, "3200 sözleşmeli personel aldı, sınava başvuru şartını 50 puana indirdi, yaş sınırını 60'a çıkardı. Mülakattaki sorular şunlar, spor mevzuatı ve spor kültürü soruları şunlar:

 

— Culion Müslümanları hangi ülkede yaşıyor?

— Hicretin kaçıncı yılı kutlanmıştır?

— 'Maden dağı dumandır' türküsünü kim söylemiştir?

— Kur'an-ı Kerim'in kapağının birleştirilmesi işlemine ne denir?

— Bütün isteklilerin açık artırma verebildiği ihale türü nedir?

— Malabadi Köprüsü nerededir?

Culion Müslümanları nedir?

Culion Filipinler’de bir semt adıdır. Burada yaşayan müslümanlar için Culion Müslümanları denilmiştir.

Culion Müslümanları hangi ülkede yaşar?

Culion Müslümanları Filipinler’de yaşar.

Kimin nasıl kazandığı veya kaybettiği belli değil, güreş branşından girip futbol antrenörü olan var şu an. Şimdi de ben soruyorum: Sporcu mu alıyorsunuz, Diyanet'e imam mı alıyorsunuz yoksa coğrafyacı mı alıyorsunuz? Kul hakkı yemeye utanmıyor musunuz? Allah'tan korkmuyor musunuz?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün merkez ve/veya taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere istihdam edilen 3200 personelin 1.800'ü antrenör, 1400'ü spor uzmanı olarak görev yapacak. Spor uzmanı olarak görev yapacak personelin ise 1050'si spor eğitim uzmanı, 98'i spor psikoloğu, 111'i spor fizyoterapist, 52'si spor beslenmecisi, 42'si kadın 47'si erkek olmak üzere 89'u spor masörü olarak görev yapacak. 16 Temmuz'dan itibaren toplam 15 farklı merkezde 16 komisyon tarafından yapılan sözlü sınavla istihdam edilen personelin tamamı 2016 tarihinde yapılan KPSS sınavından 50 puan ve üzerinde alan isimlerden oluşuyor.

Mehmet Ali Çelebi kimdir?

Mehmet Ali Çelebi, 23 Temmuz 1984 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Babası Muharrem Çelebi banka veznedarı, annesi Rukiye Çelebi gardiyandır. Annesi

Amasya Cezaevi’nde görevliydi. 1990 yılında Amasya Atatürk İlkokulu’nda öğrenime başladı ve 1995 yılında bitirip Amasya Anadolu Lisesi ortaokul bölümünde okumaya başladı 1999 yılında birincilikle bitirdi. Tüm diğer sınavları da kazanmasına rağmen, ağabeyi Volkan’ın Askeri Lise’de okumasının etkisiyle 1999 yılında kendi isteğiyle Maltepe Askeri Lisesi’ni seçti.

2003 yılında İzmir Maltepe Askeri lisesinden 1’lik ile mezun oldu. Kara Harp Okulunu 4.lük ile bitirip 2007 yılında diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mehmet Yaşar Büyükanıt’tan aldı ve teğmen rütbesi ile TSK’ya katıldı.

Mehmet Ali Çelebi, Kara Havacılık Komutanlığında bir senelik eğitimden sonra helikopter pilotu oldu. Mehmet Ali Çelebi, 18 Eylül 2008 tarihinde Ergenekon davasında “terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla gözaltına alındı. İki gün sonra tutuklandı. 2 yıl sonra, 27 Eylül 2010 tarihinde hakim karşısına çıkarıldı. Mehmet Ali Çelebi, Kumpas davalarından dolayı 41 ay cezaevinde yattı.

Telefonuna adli emanette “Sehven” terörist numaralarının eklendiğini ve delil üretildiğini bilirkişi raporları ile belgeledi. 20 Mayıs 2011 tarihinde tahliye edildi. Ekim 2013’te tekrar tutuklandı. Ergenekon davasında 16.5 yıl hapis cezası aldı, ancak daha sonra delillerin sahteliği nedeniyle serbest bırakıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar