Çukur'da geçen Bold Pilot ne demek?

Çukur dizisinin 39.bölümünde geçen bold pilot ne anlama geliyor? 40.bölümde tekrar gösterilen Bold Pilot ayrıntısı merak konusu oldu.

Çukur'da geçen Bold Pilot ne demek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
22 Ekim 2018 Pazartesi 09:00

Ekranların sevilen dizisi Çukur'da her ayrıntı merak ediliyor. Çukur dizisini 39. ve 40. bölümünde duvar yazısı olarak gösterilen Bold Pilot yazısının ne anlama geldiği merak edilmeye başladı. Peki ya Çukur'da geçen Bold Pilot ne demek?

Cumali'nin kaçırıldığı yerdeki eşyaları karıştırdığı sahnede efsane yarış atı Bold Pilot'un eşyalarını bulduğu anlar izleyenleri duygulandırdı.

Bold Pilot ne demek?

Rahmetli ozdemir atmanin en degerli atlarindan biriydi. kazandigi gazi kosusundaki derece o mesafedeki turkiye rekorudur. Türk yarışçılığının efsane atıdır. Son düzlükte en dış kulvardan yaptığı sprintleri unutulmayacak yarış atı.

Bold Pilot (d. 21 Nisan 1993 - ö. 30 Nisan 2015) Özdemir Atman'ın yetiştiricisi olduğu Atman Ekürisi'ne ait İngiliz kanı taşıyan Türk yarış atıdır. İlk yarışına Veliefendi'de, 28 Mayıs 1995 tarihinde 900 m. çim pistte çıkan Bold Pilot Şartlı-1 olarak Asuvan koşusu olarak düzenlenen bu yarışı Halis Karataş idaresinde birinci olarak tamamladı.Daha sonraki yarış kariyerinde iki yaşlılık döneminde 1200 çim pistte 1995 yılı Kısa Vade - 8 Burhan Karamehmet Koşusu, 1400 çim pistte Uluslararası Kraliçe II. Elizabeth Koşusu, Türk yarış camiyası tarafından iki yaşlı ingiliz taylarının en önemli yarışı olarak kabul edilen 1600 çim pistte Grup - 1 Çaldıran Koşusu'nu kazandı. Üç Yaşlılık Döneminde Türkiye yarışcılık camiyasının en önemli yarışı olarak kabul edilen 3 yaşlı ingiliz atlarının katıldığı GR - 1 Gazi Koşusu Şampiyonu oldu. Yarış kariyerinde 2 adet Başbakanlık Koşusu şampiyonluğu bulunmaktadır. Yarış kariyeri boyunca katıldığı toplan 30 yarışın sadece 1 tanesinde ilk dört atın dışında kalmıştır. Bold Pilot 30 Nisan 2015 tarihinde yaşlılıktan kaynaklı olarak hayata veda etmiştir.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar