Çoklu doğum yardımı nedir, kimler yaralanabilir, kaç yıl verilecek?

Aile Bakanlığı’ndan gelen bilgiye göre çoklu doğum yardımı geliyor. Peki ya çoklu doğum yardımı nedir, kimler yaralanabilir? Çoklu doğum yardımı şartları nelerdir, kaç lira ödeme yapılacak? Çoklu çocuk yardımı ödemesi sadece ikiz çocuklar için mi geçerli?

Çoklu doğum yardımı nedir, kimler yaralanabilir, kaç yıl verilecek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
8 Kasım 2018 Perşembe 11:18

Aile Bakanlığı’nın çoklu doğum yardımı açıklamasının ardından paketin detayları araştırılmaya başladı. Hamile anne adaylarının yakından takip ettiği çoklu doğum yardımı nedir, şartları nelerdir, kaç lira ödeme yapılacak?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 100 günlük icraat programı kapsamında, çoklu doğum nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan aileler için "Çoklu Doğum Yardımı Programı"nı hayata geçirecek.

Çoklu çocuk yardımı nedir?

Aile Bakanlığı'ndan ikiz ya da üçüz bebeği olan ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak olan ödemedir.

Çoklu çocuk yardımı ücreti ne kadar?

Çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu hanelerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarının desteklenmesine yönelik 'Çoklu Doğum Yardımı Programını' hayata geçiriyor. Aile Bakanlığı'ndan çoklu doğum yardımı ikiz veya üçüz doğumlarda çocuk başına 150 TL yardım verilecek.

Çoklu çocuk yardımı kaç yıl verilecek?

Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çoklu doğum yaşayan ve beklenmedik harcamalar ile karşılaşan aileleri destekleyecek "Çoklu Doğum Yardım Programı"nı başlatacaklarını belirterek, bu çerçevede, çoklu doğum nedeniyle beklenmedik harcamalar ile karşılaşan muhtaç ailelere 0-2 yaş grubundaki çocukları için aylık 150 lira ödeme yapılacağını bildirdi. Yani ikiz bebekler için ayda toplam 300 TL yardım parası alacaksınız.

Çoklu çocuk yardımı almak için ne yapmak gerekiyor?

İkiz çocuklara doğum yardımını alabilmeniz için tek yapmanız gereken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı il müdürlüklerine gidip başvuru yapmanız olacaktır. İlçede yaşayan kişiler ise ilçe Kaymakamlık binansa müracaat edecekler. Bu başvuru esnasında bir başvuru dilekçe formu doldurmanız istenecektir. Bu formu eksiksiz ve hatasız bir biçimde doldurmanız gerekmektedir. Aksi durumlarda bu yardımdan yararlanamayabilirsiniz.

Çoklu çocuk yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Başvuruyu gerçekleştiren kişinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve ad soy ad kısmı hatasız şekilde doldurulmalıdır. Yardım parası annenin adına yatar fakat müracaat işlemini annenin kocası da yapabilmektedir.

Doğum yapan annenin bilgileri eksiksiz bir biçimde doldurulur.

Yeni doğmuş olan ikiz çocukların T.C Kimlik numaraları doldurulur.

Dilekçenin en alt kısmında ise başvuruyu gerçekleştiren kişinin bilgilerinin doldurulacağı alan vardır. Bu alana kim başvuru yapıyorsa anne ya da baba kendi bilgilerini yazmalıdır.

Çoklu çocuk yardımı almak için şartlar neler?

2018 yılı için tek şart ikiz bebeklerinizin olması ve anne ya da babadan herhangi birisinin sigortalı bir çalışan olması gerekliliğidir. Bu yardımı almaya hak kazanırsanız eğer telefonunuza gelecek olan kısa mesaj ile bilgilendirileceksiniz.

Çoklu çocuk yardımı ödemesi nereden alınır?

İkiz çocuklar doğum yardımı anneye ödendiği için annenin banka hesap numarası varsa oraya eğer yoksa PTT’ye anne adına yatırılmaktadır. Size en yakın olan PTT binasından yardımınızı alabilmektesiniz. Yardım annenin adına yatmış olacaktır. PTT’den yardımı almaya gittiğinizde yanınızda T.C kimliğini mutlaka götürmelisiniz. Götürmediğiniz durumda ise paranızı alamazsınız.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar