Cezaevindekiler bedelli askerliğe başvuru yapabilecek mi 2018?

Bedelli askerlik çıkacak haberlerinden sonra bedelli askerliğin detayları merak edilmeye başladı. En çok merak edilenler arasında da cezaevindekilerin bedelli askerliğe başvuru yapıp yapamayacakları yer alıyor. İşte merak edilen sorunun cevabı..

Cezaevindekiler bedelli askerliğe başvuru yapabilecek mi 2018?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
3 Ağustos 2018 Cuma 09:00

Bedelli askerlikle ilgili gelişmeler merak ediliyor. Hükümetin gündeminde yer alan bedelli askerlik için 25 yaş, 15 bin TL, 28 gün askerlik süresi olarak belirlendi. Bedelli askerlik detayları haberimizde..

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş TBMM'ye sunulan bedelli askerlik düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı. Mehmet Muş, 'Kamuda ve özel sektörde çalışanlar, askerlik hizmeti noktasında müracaat etmeleri durumunda bu kanun kapsamında değerlendirilecek. Ve kendileri ücretsiz izinli sayılacaklardır. Yani iş akitleri fesih olmayacaktır' dedi. Yurt dışında yaşayanlarla ilgili de “38 yaş sınırı kaldırıldı ve ödenecek ücret 2 bin avroya çıkarıldı. Yurt dışından başvuracak vatandaşlar, 28 günlük uzaktan askerlik eğitimi alacak.” Açıklamasında bulundu.

31 Aralık 1993 öncesi doğanlar bedelli askerlikten yararlanabileceklerdir. 1 Ocak 94 veya 95 gibi uzatma yapılmayacaktır. Engelli olup da askere elverişsiz olanlar da bu teklifle beraber askerlik görevini ifa etmiş sayılacaklardır. Bunlar tabi 28 gün temel askerliğe tabii olmayacaklar. Diğer bütün bu teklif kapsamında istifa edecek olanlar 28 günlük temel askerlik eğitimine tabii olacaklardır.

Cezaevindekiler bedelli askerliğe başvuru yapabilecek mi 2018?

Hükümlüler de bedelli askerlikten faydalanabilecek. Ancak cezaevindekilerin bedelliden faydalanabilmeleri için belirlenen süre içinde başvurularını yapmış olmaları gerekiyor. Bedelli askerlik görevlerini ise hükümlülükleri bittikten sonra yapabilecekler. Askerlik şubeleri/konsolosluk/cumhuriyet savcılıklarına şahsen müracaat edilir, yararlanma şartlarını taşıdığı tespit edilenlere ödeme belgesi verilir. Yükümlüler bu ödeme belgesiyle bankaya peşin veya taksitli olarak bedel ödemesini yapar ve dekontu başvuruda bulunduğu makama teslim eder. Bu işlemin tamamlanmasını müteakip başvuru formu doldurularak yükümlüye imzalatılır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar