Çeri domates nedir? Çeri domatesi neden yememeliyiz? Çeri domates neden zararlıdır?

Çeri domates nedir? Çeri domatesi neden yememeliyiz? Çeri domates neden zararlıdır? Kiraz domates neden yenmemelidir? Detaylar haberimizde...

Çeri domates nedir? Çeri domatesi neden yememeliyiz? Çeri domates neden zararlıdır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
12 Aralık 2018 Çarşamba 21:28

Toplumda küçük domates olarak bilinen asıl adı çeri domates olan domatesler neden tüketilmemelidir? Çeri domateslerin zararları nelerdir? Canan Karatay çeri domates hakkında ne diyor? 

Çeri domatesin zararları nelerdir? Çeri domates nedir, neden tüketilmemelidir?

Profosör Doktor Canan Karatay katıldığı bir programda çeri domateslerin yenmemesi gerektiğini kesinlikle zararlı olduklarını vurguladı. Karatay; halk arasında küçük domates veya kiraz domates olarak da bilinen çeri domateslerin tamamen GDO'lu olduğunu bu nedenle oldukça  zararlı olduğunu söyledi. 

Canan Karatay çeri domatesin normal domatesin GDO'su ile oynanarak elde edildiğini hiçbir şekilde doğada o türde bir domates bulunmadığını ve tamamen kimyasal olduğunu vurguladı. 

Çeri domates GDO'mu?

Canan Karatay çeri domatesler hakkında yaşadığı bir anıyı şöyle anlattı. Bi gün yaz tatilimizi yaptığımız yerde eşim manavda normal domates bulamamış gitmiş çeri domates almış ben tabii asla yemedim hemen bahçeye fırlattım. O domates orada 10 gün bekledi hiçbir şekilde çürümedi ne bir karınca geldi ne de bir sinek geldi o domatese. Eğer o organik bir domates olsaydı öyle mi olurdu? Bir defa organik domates 2-3 gün içinde çürür ama bu çeri domates organik değil günlerce bekleyebiliyor tamamen yapay bir ürün kesinlikle tüketilmemelidir dedi. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar