için kaldı

Cemmu keşmir hangi ülkede? Keşmir dili - Keşmir dini - Keşmir nüfusu - Keşmir neresi

Keşmir coğrafi olarak nerededir? Bölgesi, haritası gibi bilgiler çok kısa bir sürede en çok araştırılan konulardan bir tanesi oldu. Azonceoldu ekibi olarak Cammu keşmir hangi ülkede? Keşmir dili, Keşmir dini, Keşmir nüfusu, Keşmir neresi? sorularını yanıtladık.

Cemmu keşmir hangi ülkede? Keşmir dili - Keşmir dini - Keşmir nüfusu - Keşmir neresi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
27 Şubat 2019 Çarşamba 12:16

Cammu keşmir hangi ülkede? Keşmir dili - Keşmir dini - Keşmir nüfusu - Keşmir neresi soruları Keşmir'de yaşanan olaylarla gündeme geldi. Azonceoldu ekibi olarak Keşmir ile ilgili bütün bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. 

Cammu keşmir hangi ülkede?

Cemmu ve Keşmir, Hindistan'ın en kuzeyde bulunan eyaletidir. Büyük çoğunluğu Himalaya Dağları üzerinde bulunur. Pakistan tarafından Hindistan İşgalindeki Keşmir olarak adlandırılır. Başkenti kışın Cemmu yazın ise Srinagar'dır. 222,236 km² alana sahiptir.

Keşmir dili

Keşmir, bölgenin tamamının adı. Burada, Cemmu, Keşmir (aynı isim) ve Ladakh diye üç farklı eyalet var. Bilmem anlatabildim mi! Karışık bir tarihi ve coğrafi yapı. Şimdi işler daha da karışıyor. Buralar geçmişte krallık ve emirlikler olduğu için kültürler çok farlı.  

Keşmir dini

Cemmu bölgesi, nüfusun çoğunluğu Hindu dinine mensup, kendilerine özgü lisanları ve alfabeleri var. Keşmir bölgesi, çoğunluk Müslüman, Arap alfabesi kullanıyor ve ayrı lisanları var. Ladakh bölgesi, dini Budist, alfabesi ve lisanı farklı. Yani üç bölgenin de dili, dini, alfabesi farklı. Bitmedi, buralar Hindistan toprakları içinde olduğu için resmi lisanları Hintçe ve Hint alfabesi kullanılıyor. Her üç bölgenin de ortak baş şehri Keşmir de Srinagar şehri.

Keşmir nüfusu

12,55 milyon'dur. Başkentin ise 1,181 milyon'dur. 

Keşmir neresi

Cemmu ve Keşmir, Hindistan'ın en kuzeyde bulunan eyaletidir. Büyük çoğunluğu Himalaya Dağları üzerinde bulunur. Pakistan tarafından Hindistan İşgalindeki Keşmir olarak adlandırılır. Başkenti kışın Cemmu yazın ise Srinagar'dır. 222,236 km2 alana sahiptir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar