için kaldı

Bröve takmak nedir, bröve ne demek?

Bröve takmak nedir, bröve ne demek? Sorusu cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bröve takma töreninde konuşma yapması sonrası merak konusu oldu. Bröve takmak nedir, bröve ne demek? Sorusunun cevabını sizler için derledik.

Bröve takmak nedir, bröve ne demek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
12 Ekim 2018 Cuma 11:47

Bröve takmak nedir, bröve ne demek? Sorusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni'ne kakılması sonrası merak konusu oldu.Bröve takmak nedir, bröve ne demek? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Erdoğan konuşmasında Rabbimden görev yapan tüm askerlerimizi muzaffer eylemesini diliyorum. Terör örgütlerine dünyayı dar eden komandolarımızla gurur duyuyoruz. Sözlerine yer verdi. İşte Bröve takmak nedir, bröve ne demek? Sorularının yanıtı...

Bröve takmak nedir?

Fransızca’dan dilimize geçen bir kavramdır bröve... Uzmanlık belgesi, sertifika veya diploma anlamına gelir. Brövenin farklı alanlardaki kullanımına bakalım...

Brövenin farklı alanlarda kullanımı vardır. Daha çok askeri terim olarak bilinir. Ki Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'ne ait bröveler ile uzmanlık brövelerini de içine alır.

Bröve ne demek?

Genel tanımı; uzmanlık belgesi ve sertifika, diploma olarak kullanılsa da “Belli bir eğitimden geçmiş uçak kullanabilecek veya paraşütle atlayabilecek duruma gelmiş kimselere verilen yeterlilik belgesi” olarak da görülür.

Mete ve Atatürk

Brövenin üzerinde yer alan MÖ 209 tarihi ile Asya Hun Devleti’nin ünlü hükümdarı Mete’nin onlu sistemi bulması anlatılır.

Brövelerin üzerinde Atatürk resminin bulunmasının nedeni ise “Hatt-ı müdafa yoktur, sath-ı müdafa vardır” sözüdür. (Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın brövesinden çıkarılması eleştirilere neden olmuş ve tartışma yaratmıştır)

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar