Birbiriyle ilişkisiz malzemelerin sanatsal amaçla bir araya getirildiği eserler neler?

Hadi Bilgi Yarışması'nda sorulan "Birbiriyle ilişkisiz çeşitli malzemelerin sanatsal amaçla bir araya getirildiği eserler nelerdir?" sorunun cevabı haberimizde.

Birbiriyle ilişkisiz malzemelerin sanatsal amaçla bir araya getirildiği eserler neler?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
8 Ekim 2018 Pazartesi 15:21

Hadi İpucu sorusu şu şekilde verildi: Bu akşamın ipucu bir sanat teriminden geliyor. Biliyorsunuzki sanatın bir çok türü var. Ama biz bugün sizlere görselde de gördüğünüz gibi birbiriyle ilişkisiz çeşitli malzemelerin sanatsal amaçla bir araya getirildiği eserleri soracağız. Bu tarz eserlere ne deniliyor biliyor muyuz?Sizce de çok güzel değil mi? Hadi bu akşam 20:30'da!

Birbiriyle ilişkisiz çeşitli malzemelerin sanatsal amaçla bir araya getirildiği eserler nelerdir?

Birbirinden bağımsız malzemelerin sanat eseri haline getirilmesiyle ortaya çıkan Asamblaj akımı, 1960'larda ortaya çıkmıştır. ABD ve İngiltere'de ortaya çıkan bu akım, hazır malzemelerin parçayı bir bütün haline getirmesiyle oluşmaktadır. Asamblaj sanatı, Amerika ve İngiltere'de olduğu gibi ülkemizde de bir dönem uyarlanmıştır. Peki, Birbiriyle ilişkisiz çeşitli malzemelerin sanatsal amaçla bir araya getirildiği Asamblaj nedir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler..

Asamblaj terimi ilk defa Jean Dubuffet tarafından 1953'te doğal veya hazır malzemelerin parçalarından oluşturulan sanat eserlerini tanımlamak için kullanılmıştır. Bazı eleştirmenler bu terimin, iki boyutlu olan kolajdan ayrı olarak sadece üç boyutlu nesneler için kullanılması gerektiğini ifade etseler de konuda ulaşılmış bir fikir birliği yoktur. Genel anlamıyla asamblajın, fotomontajlardan mekân düzenlemelerine kadar geniş bir yelpazede yer alan sanat eserlerini kapsadığı söylenebilir.

Hadi ipucu sorusu nedir, nasıl oynanır?

Son günlerin hem eğlendiren hem para kazandıran yarışması Hadi, en çok merak edilenler arasında. Canlı yayın yaparak online soru soran bilgi yarışması Hadi'de gerçek para ödülünü kazanmak için 12 soruya cevap vermeniz gerekiyor. AppStore'lardan sonra Androidlerin de cebine giren Hadi bilgi yarışması canlı olarak yayınlanıyor. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz.

Günde iki kez canlı yayınlanan yarışma

12 soruyu doğru cevaplayan herkese gerçek para ödülü vadediyor. Binlerce kişinin aynı anda canlı oynadığı yarışmanın sunuculuk koltuğundaysa başarılı oyuncu Müge Boz oturuyor. Hadi, 17 Haziran günü ise yeni bir rekora imza attı; 50 bin kişi aynı anda 6.000 TL ödül için yarıştı. Canlı yayında, aynı anda 12 soruyu çözmek için heyecanlı bir yarışa giren oyunculardan yedisi, 6.000 TL'lik ödülü paylaştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar