için kaldı

Bilgi Üniversitesi kime, kaç paraya satıldı, yeni sahibi kim?

Bilgi Üniversitesi kime, kaç paraya satıldı, yeni sahibi kim? İlbak Holding Türkiye'de eğitim veren özel Bilgi Üniversitesi satın aldı. 6 aydır süren görüşmelerde son imzaların Londra'da atıldı. Peki Bilgi Üniversitesi kime, kaç paraya satıldı, yeni sahibi kim?

Bilgi Üniversitesi kime, kaç paraya satıldı, yeni sahibi kim?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
14 Mart 2019 Perşembe 18:49

Bilgi Üniversitesi kime, kaç paraya satıldı, yeni sahibi kim? İlbak Holding Türkiye'de eğitim veren özel Bilgi Üniversitesi satın aldı. 6 aydır süren görüşmelerde son imzaların Londra'da atıldı. Peki Bilgi Üniversitesi kime, kaç paraya satıldı, yeni sahibi kim? detayları haberimizde.

Bilgi Üniversitesi kime satıldı?

İlbak Holding ve Bilgi Üniversitesi yöneticileri arasında yapılan müzakelerin ardından ve 6 sonra netleştirilen karar ardından imzalar Londra'da atıldı. Haberlerin yayılmasının ardından birçok kişi Bilgi Üniversitesi kime satıldı? sorusuna yanıt aradı. Satış rakamına ilişkin henüz bilgi verilmezken, çoğunluk hissenin İlbak Holding'e geçtiği kaydedildi. Mustafa İlbak ve Murat İlbak'ın başında bulundukları holding, açık hava reklamcılığı alanında öne çıkıyor.

İlbak Holding sahibi kim?

Bilgi Üniversitesi çoğumluk hissesini satın almasının ardında İlbak Holding sahibi kim? sorunun yanıtı haberimizin detayında. İlbak olarak kurulduğumuz günden bu yana, bulunduğumuz bütün sektörlerde pazarın önemli bir aktörü olmayı hedeflemekle birlikte, bulunduğumuz sektör için de değer üretmeye çok önem veren bir anlayışla çalışmayı kendimize vazife edindik.

İlbak olarak rekabete açık, müteşebbis olmak, verimlilik ve en önemlisi de sürdürülebilirlik ilkelerine bağlı olarak çalışmak birinci önceliğimizdir.

Geçtiğimiz dönemde şirketimizin ana faaliyet alanlarından biri haline gelen maden şirketlerimiz, 2010 yılından bugüne kadar gerçekleştirmiş oldukları AR-GE yatırımlarını tamamlamış ve 2016 yılı itibarıyla İlan Madencilik şirketimiz mermer ihracatına başlamıştır. Acacia Maden şirketimiz de tesis yatırımlarını tamamlamış ve 2018 yılı itibarıyla bakır konsantre üretim ve ihracaatına başlamayı hedeflemektedir.

İlk beş yıldızlı otelimiz olan Ramada Plaza Tekstilkent, kısa sürede İstanbul'un en iyi iş otelleri arasına girdi.

Medya, bizim İlbak olarak ana faaliyet alanımız olması sebebiyle en çok önem verdiğimiz sektörlerden biridir. Medya sektöründe başta reklam mecra pazarlama olmak üzere, medya planlama ve iletişim de dahil, farklı alanlarda büyümeye devam edeceğiz. Önümüzdeki senelerde medya sektöründe çok daha kapsamlı ve farklı mecralar ile genişlemeye devam ederken, içinde bulunduğumuz belli faaliyet alanlarını da yakın çevremizdeki diğer ülkelere taşıma çalışmalarına da başlamış bulunmaktayız.

Hızlı ama stratejik büyüme sürecimizde, toplum değerlerine, sosyal sorumluluk ilkelerine, etik kurallara ve çevre duyarlılığı faktörlerine daima bağlı kalmayı başarının ilk şartı olarak görüyor ve uygulamaktan taviz vermiyoruz.

Değerlerimiz kapsamında, sadece kazanç odaklı bir çalışma prensibi gütmüyor; hissedarlarımız, tedarikçilerimiz, müşterilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere tüm iş ortaklarımızın başarı ve memnuniyetine hassasiyetle özen gösteriyoruz.

Her daim kendini yenileyen ve geliştiren organizasyonumuz dahilindeki paydaşlarımızın mutluluğu için en yalın ve en verimli iş süreçlerini yürüten vizyoner çalışma arkadaşlarımızla yeni başarılara hep beraber imza atacağımıza can-ı gönülden inanıyorum.

Bilgi Üniversitesi

'Non scholae, sed vitae discimus' (Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz) ilkesiyle yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi, 7 Haziran 1996 tarihinde Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yapılan müracaat ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen 4142 sayılı kanunla, bir Vakıf Üniversitesi olarak Türk Üniversite Sistemi içerisinde, kamu tüzel kişiliğine sahip bir kurum olarak yerini aldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi kurulduğundan beri muhtelif süreçlerde bünyesine aldığı Kuştepe (32.000 m2), Dolapdere (21.000 m2), santralistanbul (ek bina ile 148.000 m2) ve Kozyatağı (4.300 m2) olmak üzere 4 kampüste toplam yaklaşık 206.000 m2 alanda öğrencilerine ve Türkiye'deki akademik hayata katkı sağlamaktadır.

22 yılda Türkiye'de birçok ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2006'da eğitim ve araştırma kalitesini artırmak ve Türkiye'de dünya ile rekabet edebilecek bir üniversitenin olması hedefleriyle dünyanın en büyük uluslararası eğitim ağlarından olan Laureate Education ile uzun vadeli bir işbirliğine gitti ve bu ağın bir parçası oldu.

20.000'den fazla öğrencisi, 35.000'den fazla mezunu, yaklaşık 1.000 akademik personeli, 7 fakültesi, 3 enstitüsü, 4 yüksekokulu ve 3 meslek yüksek okulu ile lisans, lisansüstü, önlisans öğretimi verilen 150'yi aşkın programıyla öğretime devam etmektedir. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar