Beyoğlu Hasköy'de evlere para dağıtan Hızır kim? Hayırsever kaç para dağıtıyor?

İstanbul Beyoğlu'nda Hasköy'de yaşayan mahalle sakinleri kapılarının önlerinde para dolu zarfla uyandı. İstanbul'da evlere para dağıtan Hızır kim? sorusu sosyal medyada gündem oldu. İşte Beyoğlu Hasköy'de evlere dağıtılan parayla ilgili bilgiler.

Beyoğlu Hasköy'de evlere para dağıtan Hızır kim? Hayırsever kaç para dağıtıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
4 Mart 2019 Pazartesi 14:02

Beyoğlu Hasköy'de evlere para dağıtan Hızır kim? Kaç para dağıtıyor? sorusu kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer aldı.  Hasköy'deki çoğunluğu gecekondu ağırlığında olan mahallede herkes 1 aydır gece kapılarının arasından bırakılan para dolu zarfları ve bunu kimin yaptığını öğrenmek istiyor. Bazı kişiler sabaha karşı mahalleye giriyor ve önceden belirledikleri maddi durumu kötü ailelerin kapıları arasından içeriye zarf bırakıyor. Bazı eve tek, bazılarına ise 2 ya da 3 zarf bırakılmış oluyor. Zarfların içinden bin TL çıkıyor.  Sabah kalktıklarında zarfları gören insanlar, içine açtıklarında da mutlu oluyor. Her zarfta bin TL yer alıyor. Aynı zarfların başka evlere de bırakıldığını öğrenenler, daha sonra bunun bir yardım zarfı olduğunu anlayarak rahatlıyor. Şimdi herkesi 'Hızır" adını verdikleri bu hayırseveri öğrenmek istiyor.

Piripaşa mahallesinde yaşayan insanlar yaklaşık bir aydır para dolu zarfla uyandılar. Zarfları alan bir şahıs, ''Sabah erken saatte bir zarf buldum, bir şahıs amca zarf bıraktım, pazar harçlığı yaparsınız. Kaynağı nereden geliyor diye sorduğumda ise açıklayamayız. Patronumuz sağ olsun. Bir zarfta komşuma bıraktılar. Bir baktık 1000 TL var. Allah çok versin veren.'' açıklamasını yaptı. 

Mahalleliler, ''Her sabah namaza kalktığımda bakıyorum kapımda para var mı diye... Bu zarfın devamını da bekliyoruz. Devamı gelecek mi gelmeyecek mi merak ediyoruz.'' ifadelerini kullandı. 



Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar