Beştepe’ye giden CHP’li kim? Erdoğan ile görüşen İlhan Cihaner mi?

Beştepe’ye giden CHP’li kim? Erdoğan ile görüşen İlhan Cihaner mi? sorusu yazar Rahmi Turan’ın yazısı sonrası çok araştırılan konular arasına girdi. Siyaset gündeminde tartışma konusu olan Beştepe’ye giden CHP’li kim? Erdoğan ile görüşen İlhan Cihaner mi? sorusunun yanıtı haberimizde.

Beştepe’ye giden CHP’li kim? Erdoğan ile görüşen İlhan Cihaner mi?
Son Güncelleme: 21 Kasım 2019 Perşembe 16:25
21 Kasım 2019 Perşembe 16:11

Beştepe’ye giden CHP’li kim? Erdoğan ile görüşen İlhan Cihaner mi? sorusu kamuoyunda tartışma konusu oldu. Yazar Rahmi Turan’ın yazısı sonrası siyaset kulisleri bu haberle çalkalanmaya başladı. Taraflardan çeşitle açıklamalar gelirken Beştepe’ye giden CHP’li kim? Erdoğan ile görüşen İlhan Cihaner mi? sorusunun detayları haberimizde…

Beştepe’ye giden CHP’li kim? Erdoğan ile görüşen İlhan Cihaner mi?

Sözcü yazarı Rami Turan'ın dünkü çok konuşulan yazısında, CHP'li bir ismin Beştepe'de Erdoğan'la görüştüğünü ve Erdoğan'ın bu ismi CHP genel başkanı yapmak istediğini iddia etmişti. Bu yazı sonrası siyaset bir anda alevlendi.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in iddiasına yanıt verdi.

Aydemir programda, “İlhan Kesici'nin CHP Genel Başkanlığı'na aday olmak istediğini duyduk. Hatta bir dönem Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi geçti. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yaptı. Bu isimler akla geliyor. Şimdi biz hem bu isimleri yıpratmış oluyoruz zikrederek ama bu kadar konuşulduktan sonra da bunları ifade etmek lazım. Rahmi Turan'a düşen böyle bir yazı yazdıysa bu ismin kim olduğunu açıklamak olmalı.” açıklamasını yaptı

İlhan Kesici yanıt verdi

Sosyal medya hesabından iddialara yanıt veren Kesici, “Bir CHP milletvekilinin Genel Başkanından habersiz ve gizli bir şekilde Cumhurbaşkanını ziyaret etmesi her ne sebeple olursa olsun çok adi ve alçaltıcı bir durumdur. Ve ayrıca hayatımın hiçbir döneminde CHP Genel Başkanı olmak gibi bir niyet veya talebim olmamıştır." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu iddiaları doğrulamıştı

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katılarak iddiaları doğrulamış hatta kil olduğunu bildiğini söylemişti.

Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yapmıştı:

Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur… Zaten CHP’yi nasıl dağıtırız, nasıl kendi içinde kavga çıkar diye çalışan ekipleri var. Defalarca söyledim. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu paralar verildi biz bunları gayet iyi biliyoruz.Barış Pınarı Harekatı vardı o millet ittifakını nasıl dağıtırım onun hesabını yapıyor. Başka işin gücün mü yok? Erdoğan’ın CHP’yi dağıtmak için, CHP kendi içinde kavgalıdır devleti yönetemez diye bir algı yaratmak istiyor. Devletin en kilit noktalarında kişileri devreye soktuğunu biliyorum. İsim vermek istemiyorum ama herkes biliyor. Devleti bilen herkes anlar.

Bu haber madem ki Türkiye’yi çalkaladı. Her konuda konuşma yapan Erdoğan niye bu konuda konuşmuyor. Yok öyle bir şey desin. Kimseyi davet etmedim, kimseyle bu konuyu hiç konuşmadım, diyemez mi? Niye demiyor? Buradan Erdoğan’a açık ve net soruyorum. Bu haber doğru mudur, yanlış mıdır kardeşim söyle. Her konuda konuşuyor. Ağzını açtığında lafları arka arkaya sıralıyor. Türkiye’nin medya ve siyaset dünyasını ilgilendiriyor. Herkes konuşuyor.”

Cumhurbaşkanlığı iddiaları yalanladı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde CHP’li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında CHP Genel Başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği şeklindeki iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, açıklamasında şunları kaydetti:

“Son günlerde bir köşe yazısında mesnetsiz bir şekilde ortaya atılan ve ne yazık ki medyamızda da yoğun tartışmalara neden olan 'Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde CHP’li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP genel başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği' iddiası tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür. Sayın Cumhurbaşkanımızın ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ne de başka bir yerde böyle bir görüşmesi olmamış, söz konusu köşe yazısında geçen böyle bir diyalog gerçekleşmemiştir.

Yaklaşık 43 yıllık siyasi hayatında Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir siyasi partinin dizayn edilmesine yönelik adım atması ya da iç işlerine müdahale etmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Bunu da en iyi hakem olan milletimiz çok iyi bilmektedir.

Terörle mücadelede böylesine kritik günler yaşanırken, diplomasi ve dış politikada elde edilen başarıların sürmesi için tüm dikkatimizi ülkemizin geleceği üzerinde toplamışken, kamuoyunu siyasi magazin haberleriyle meşgul etmenin, kendi siyasi ikbalini korumaya çalışan çevrelere fayda sağlamayacağını da belirtmek isteriz.”

Söz konusu haberleri gerçek kabul edip, bunun üzerine daha fazla gerçek dışı ifadelerle siyaset iklimini zehirlemeye çalışan kimi siyasetçilerin yaptıkları açıklamaları da kaygıyla izliyor, kendi siyasi hesap ve çıkarlarını korumak namına yaptıkları bu iftira ve yalan siyasetinden vazgeçmelerini umuyoruz.”

İlhan Kesici kimdir?

22 Kasım 1948'de Sivas Zara'da doğdu. Baba adı Osman Nuri, anne adı Halise'dir.

Endüstri Yüksek Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. İngiltere Bradford Üniversitesi Proje Planlaması Merkezinde ''Ekonomik Kalkınma ve Altyapı Projeleri'' ve Londra Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsünde Kamu Yüksek Yöneticiliği eğitimleri aldı.

TCDD'de Proje Başmühendisliği ve Daire Başkan Yardımcılığı yaptı. Devlet Planlama Teşkilatında Uzman, Daire Başkanı ve Genel Müdür-Başkan olarak görev aldı. Brüksel, Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı olarak görev üstlendi. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı yaptı. Bu sıfatla Yüksek Planlama Kurulu Üyeliği ve Yüksek Öğrenim Kurulu Üyeliği yaptı.

20.Dönemde Bursa, 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği yaptı.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Kesici, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Devlet demiryollarında çalıştı

İngiltere Bradford Üniversitesi'nde "Ekonomik Kalkınma ve Altyapı Projeleri", Londra Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsü'nde "Kamu Yüksek Yöneticiliği" eğitimlerini aldı. Devlet Demir Yolları'nda Proje Başmühendisi ve Daire Başkan Yardımcısı, Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilatı'nda Uzman, Kamu Yatırımları Daire Başkanı, Koordinasyon Genel Müdürü, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı olarak görev yaptı.

20.Dönem Bursa Milletvekili. 20. Dönem'de NATO Parlamenter Asamblesi ve Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyeliğinde bulundu. 23. Dönem'de NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Kesici, evlidir. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde CHP'den İstanbul milletvekili seçilmiştir.

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar