için kaldı

Berivan Bila kimdir? Berivan Bila Erdoğan’a hakaret mi etti?

Gazetecilik öğrencisi Berivan Bila,Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten tutuklandı. Peki ya Berivan Bila kimdir? Berivan Bila Erdoğan için ne dedi?

Berivan Bila kimdir? Berivan Bila Erdoğan’a hakaret mi etti?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
8 Aralık 2018 Cumartesi 14:00

Üniversite öğrencisi Berivan Bila, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Bunun üzerine günün en çok merak edilen isimleri içinde yer aldı. Berivan Bila kimdir? Berivan Bila Erdoğan’a hakaret mi etti, ne dedi?

Berivan Bila kimdir? Berivan Bila Erdoğan’a hakaret mi etti?

Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Berivan Bila sosyal medyada da paylaştığı “Gazetecilik bölümü ders 1: Gazetecilik Suç Değildir” başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten tutuklandı.

Trabzon Halkevi üyesi Berivan Bila 6 Aralık günü sabah saatlerinde sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ev baskınıyla gözaltına alınmış, baskın sırasında Bila'nın bilgisayarı ve cep telefonu ile çok sayıda gazete, dergi, kitaba da el konulmuştu.

Berivan Bila’nın tutuklamasına neden olan yazısı

BİZ GENÇ GAZETECİ ADAYLARI…

Bianet'in haberine göre Berivan Bila, “80 darbesinin korkunç hikayeleri ile büyümüş, ama daha beterini yaşayan, önce AK Parti– Cemaat ittifakına sonra ise çatışmasına şahitlik etmiş ve bu çatışmanın meyvesi olan OHAL ve adeta padişah fermanlarını aratmayan KHK'lara maruz kalmış buna rağmen gelecek güzel günlere umut ile bakan üniversiteli sıra arkadaşlarım merhaba baskıların ve diktatörlüğün gölgesi nezaretinde umarım tatiliniz iyi geçiyordur” diye başladığı yazısında, Cumhuriyet davasından bahsediyor, Ahmet Şık'ın savunmaları ile “zulmedenler safına karşı onurlu duruşu ve kılıç gibi kalemi ile biz genç gazetecilere ilham olduğunu” belirtiyor ve yazısını şöyle sonlandırıyor:

“Biz genç gazeteci adayları da aynı cesaretle aynı suçu işlemeye talibiz. Sansüre karşı yaşamları pahasına mücadele veren gazetecilerin mirasının getirdiği bir sorumluluk var üzerimizde biliyoruz. O sorumluluğu en iyi şekilde taşıyan üniversiteliler olacağız. Bugün amfide kantinde, yarın sokak da elimizde kalem, dilimizde birilerinin saltanatının altına dinamit olacak sözler ile yanı başınızdayız. Onur ve cesaret kazanacak, biz kazanacağız!”

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar