CANLI İZLE | Benfica Galatasaray maçı şifresiz CANLI İZLE | Benfica Galatasaray bedava canlı izle

CANLI İZLE | Benfica Galatasaray maçı şifresiz CANLI İZLE | Benfica Galatasaray bedava canlı izle | Tur şansını zora sokan Galatasaray Benfica deplasmanına konuk oluyor. CANLI İZLE | Benfica Galatasaray şifresiz CANLI İZLE | Benfica Galatasaray bedava canlı izle

CANLI İZLE | Benfica Galatasaray maçı şifresiz CANLI İZLE | Benfica Galatasaray bedava canlı izle
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
21 Şubat 2019 Perşembe 21:00

CANLI İZLE | Benfica Galatasaray maçı şifresiz CANLI İZLE | Benfica Galatasaray bedava canlı izle | Tur şansını zora sokan Galatasaray Benfica deplasmanına konuk oluyor. CANLI İZLE | Benfica Galatasaray şifresiz CANLI İZLE | Benfica Galatasaray bedava canlı izle detayları haberimizde. Evinde Benfica'ya 2-1 mağlup olarak tur şansını zora sokan Galatasaray Portekiz'de tur için mücadele edecek. Galatasaray Teknik Direktörü maç öncesinde yaptığı basın açıklamasında, 'Benfica'nın favori olduğu ifade ederken tur için umut olduklarını söylemişti.

Benfica Galatasaray muhtemel 11'ler

Benfica: Odysseas, Andre Almeida, Ferro, Ruben Dias, Yuri Ribeiro, Samaris, Gedson Fernandes, Cervi, Joao Felix, Jota, Seferovic

Galatasaray: Fernando Muslera, Martin Linnes, Luyindama, Marcao, Yuto Nagatomo, Fernando, Badou Ndiaye, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru, Mbaye Diagne

GALATASARAY BENFİCA MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Portekiz'in Başkenti Lizbon’daki Luz Stadı’nda oynanacak karşılaşma TSİ 23.00’te başlayacak. beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak maçın canlı skor takibi ve detaylar haberimizde.

Mücadeleyi Romanya Futbol Federasyonundan hakem Ovidiu Hategan yönetecek.

Galatasaray turu nasıl geçer?

Temsilcimiz Galatasaray, Benfica karşısında alacağı 2-0 ile 3-2 ve daha gollü tek farklı galibiyetlerde UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalmayı başaracak. Beraberlik ve mağlubiyette Fatih Terim’in Sarı-Kırmızılı ekibi Avrupa’ya veda etmiş olacak. Cim Bom 2-1 kazanırsa mücadele uzatmaya gidecek.

GALATASARAY BENFİCA maçı öncesi önemli notlar

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında yarın Portekiz’in Benfica ekibine konuk olacak sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında geride kalan 278 müsabakada 99 galibiyet ve 107 mağlubiyet yaşarken 72 kez rakipleriyle yenişemedi Galatasaray, daha önce UEFA Kupası ismiyle oynanan organizasyonda 2000 yılında şampiyon oldu

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında yarın Portekiz’in Benfica ekibine konuk olacak Galatasaray, Avrupa kupalarında 279. karşılaşmasına çıkacak.

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında daha önce yaptığı 278 müsabakanın 99’undan galibiyetle ayrıldı. 107 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 72 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 376 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 414 gole engel olamadı.

Galatasaray, Benfica ile oynadığı karşılaşmayı kazanması halinde, Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetini elde edecek.

Benfica Galatasaray maçının istatistikleri

Galatasaray, Avrupa kupalarında deplasmanda yaptığı son 4 müsabakada gol atamadı. Uluslararası organizasyonlardaki son deplasman golünü 2015-2016 sezonunda İtalya'nın Lazio takımıyla UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda yaptığı maçta kaydeden sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 4 dış saha maçında fileleri havalandıramadı.

Sarı-kırmızılılar, gol atamadığı son 4 deplasman maçında sırasıyla Östersunds'a 2-0, Porto'ya 1-0, Schalke 04 ve Lokomotiv Moskova'ya 2-0'lık skorlarla mağlup oldu.

Portekiz'de 2 galibiyet

Galatasaray, Portekiz temsilcileriyle deplasmanda yaptığı 4 maçın 2'sini kazanırken, 2'sinde mağlup oldu.

Avrupa kupalarında Portekiz ekipleriyle 5. kez eşleşen Galatasaray, rakipleriyle 4'ü deplasmanda olmak üzere 8 karşılaşma oynadı. Portekiz takımlarıyla dış sahada yaptığı 4 maçın 2'ini kazanan 2'sinde ise mağlup olan sarı-kırmızılı ekip, bu maçlarda attığı 5 gole karşılık kalesinde 4 gole engel olamadı.

İlk olarak 2008-2009 sezonunda UEFA Kupası'nda statü gereği gruplarda tek maç üzerinden Benfica ile karşılaşan Galatasaray, deplasmandaki müsabakayı 2-0 kazandı.

 

Daha sonra 2012-2013 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Braga ile eşleşen Galatasaray, Portekiz'den 2-1'lik galibiyetle döndü. 2015-2016 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeniden Benfica ile eşleşen sarı-kırmızılılar, Lizbon'daki müsabakada 2-1 mağlup oldu.

Galatasaray bu sezon da UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında karşılaştığı Porto'ya deplasmanda 1-0 yenildi.

Benfica Galatasaray Periscope canlı izle - Benfica Galatasaray maçı Justin TV İNTERNETTEN ŞİFRESİZ izle

Benfica Galatasaray maçı periscope yayınlanacak mı? Benfica Galatasaray maçı periscope şifresiz izlenecek mi ve Benfica Galatasaray maçını internetten canlı izle linki burada yer alıyor. Türkiye'de oynan maçı 2-1 kaybeden Galatasaray Portekiz'de tur için gol yemeden en az 2 gol atması gerekiyor.. Benfica Galatasaray maçı periscope şifresiz izlenecek mi ve Benfica Galatasaray maçını internetten canlı izle linki, Benfica Galatasaray justin tv linki merak ediliyor. İşte merakla beklenen maça dair bütün detaylar...

BENFİCA GALATASARAY CANLI İZLE MAÇINI CANLI YAYINLAYAN KANALLAR

Türkiye dışında yaşayan vatandaşlar bu linklerden Benfica Galatasaray maçını canlı izleyebilirler

Angola            Fox Sports 1 Africa

Avustralya      beIN Sports Connect Australia

Avusturya       DAZN Europe

Benin              A+ Sport , Fox Sports 1 Africa

Bosna Hersek SportKlub 1 Serbia

Botsvana         Fox Sports 1 Africa

Burkina Faso  A+ Sport , Fox Sports 1 Africa

Burundi           Fox Sports 1 Africa, A+ Sport

Kamerun         Fox Sports 1 Africa, A+ Sport

Kanada           beIN SPORTS CONNECT Canada

Cape Verde     Fox Sports 1 Africa, A+ Sport

Orta Afrika Cumhuriyeti       Fox Sports 1 Africa, A+ Sport

Çad                 Fox Sports 1 Africa, A+ Sport

Comoros         Fox Sports 1 Africa

Kongo Fox Sports 1 Africa, A+ Sport

Demokratik Kongo    Fox Sports 1 Africa

Cote D'Ivoire  A+ Sport , Fox Sports 1 Africa

Hırvatistan      Sportklub 1 Croatia

Djibouti          A+ Sport , Fox Sports 1 Africa

Eritrea             Fox Sports 1 Africa

Ethiyopya       Fox Sports 1 Africa

Fransa             beIN Sports MAX 6

Gabon             Fox Sports 1 Africa, A+ Sport

Gambiya         A+ Sport , Fox Sports 1 Africa

Almanya         DAZN Europe

Gana               A+ Sport

Gine                A+ Sport , Fox Sports 1 Africa

Guinea-Bissau A+ Sport , Fox Sports 1 Africa

Hong Kong     beIN Sports 1 Hong Kong

Kenya             Fox Sports 1 Africa

Lesotho           Fox Sports 1 Africa

Liberya           Fox Sports 1 Africa

Lihtenştayn     DAZN Europe

Lüksemburg    DAZN Europe

Makedonya     SportKlub 1 Serbia

Madagaskar    Fox Sports 1 Africa

Malavi            Fox Sports 1 Africa

Mali                Fox Sports 1 Africa, A+ Sport

Moritanya       A+ Sport

Mauritius        Fox Sports 1 Africa

Karadağ          SportKlub 1 Serbia

Mozambik      Fox Sports 1 Africa

Namibya         Fox Sports 1 Africa

Nijer               Fox Sports 1 Africa, A+ Sport

Nijerya            Fox Sports 1 Africa, A+ Sport

Ruanda           A+ Sport , Fox Sports 1 Africa

Senegal           Fox Sports 1 Africa, A+ Sport

Sırbistan         SportKlub 1 Serbia

Seyşeller         Fox Sports 1 Africa

Sierra Leone   A+ Sport , Fox Sports 1 Africa

Slovenya         SportKlub 5 Slovenia

Güney Afrika  Fox Sports 1 Africa

Güney Sudan  Fox Sports 1 Africa

Svaziland        Fox Sports 1 Africa

İsviçre             DAZN Europe

Tanzanya        Fox Sports 1 Africa

Togo               A+ Sport , Fox Sports 1 Africa

Mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı ve naklen ekranlara gelecek. Bilindiği üzere beIN Sports kanalları dijital yayın platformu Digitürk'ün abonelerine özeldir. Bein Sports izlemek, Bein Sports şifresiz izleyebilmek ve Bein Sports canlı yayın izlemek için abonelik zorunludur. Dolayısıyla bu maçı ücretsiz izleyebilmek mümkün değildir. Ayrıca Digitürk'ün internet platformu Digitürk Play ile de maçı izlemeniz mümkün.

beIN SPORTS ŞİFRESİZ CANLI YAYIN!

Maçı kaçak yollarla izlemek isterseniz bu da tercih edilebilir ancak yasal sonuçları olabilir. Maçı internet üzerinden kaçak yayınlarla izlemek isteyenler için sporseverlerin çokca başvurduğu yayın siteleri netspor, justin tv, live soccer ve lshunter olarak öne çıkıyor. Ayrıca yurt dışındaki bazı bahis siteleri de yayın sunmaktadır. Fakat internet üzerinden yapılan bu kaçak yayınlara itibar etmemenizi öneririz. Bu yayınlar, resmi yayıncı kuruluşların izni olmadan, yayıncı kuruluşları zarara uğratacak şekilde, şifreli uydu yayınlarının bazı teknik çalışmalar sonucu şifresinin çözülüp internete aktarılması ile gerçekleşmektedir. İnternetten canlı maç yayını yapan internet siteleri, kötü görüntü kalitesi ile maçı 4-5 dakikaya varan gecikmelerle internete aktarmaktadır. Aynı zamanda bu sitelerde uygunsuz reklamlarla karşılaşabilir, bilgisayara spam/virüs bulaştırma gibi sorunlarla da yüz yüze gelebilirsiniz.

Türk futboluna duyduğumuz ilginin yanı sıra dünya futbolunu da takip ediyoruz. Bu haber arama motoru sorgulama kelimeleri üzerinden kullanıcıların bilgi ihtiyacını karşılamak, doğru bilgiye yönlendirmek ve yasadışı durumlardan korumak üzere hazırlanmıştır.

Galatasaray tarihi

Galatasaray Spor Kulübü, Türk Spor Tarihi'ndeki öncü olma özelliğini hiç kuşkusuz içinden doğduğu ve gene öncü bir kurum olan Galatasaray Lisesi'nden (Mektebi Sultani) almıştır. Okul ile kulüp arasındaki koparılmaz bağ, yadsınamayacak bir gerçeklik ve övünç kaynağıdır.

Devlet adamı yetiştirmek amacıyla II. Beyazıt tarafından 1481'de kurulan mektep, adını kurulduğu bölgeden alır ve "Galata Sarayı" olarak anılmaya başlar. Okul modern konumuna 1 Eylül 1868'de Sultan Abdülaziz döneminde kavuşur. Okul' un yeniden yapılanmasıyla birlikte, Türkiye'de de gerçek anlamıyla ilk sportif çalışmalar başlamış olur ve okulda Beden Eğitimi dersi jimnastikçi 'Monsieur Curel' tarafından eğitim programına konur. Bu atılımlar gerçekten bir devrim niteliği taşımaktadırlar. Curel, modern aletler eşliğinde çalıştırdığı öğrencileri sportif açıdan geliştirirken, onlar için Kağıthane'de bir idman Bayramı düzenler. Yıl 1870'tir. Bu etkinlikte başarı gösteren sporcular değişik ödül ve madalyalar kazanır ve yarışmaların sonunda öğrencilere "kuzulu pilav" verilir. Bu da, sonraki yıllarda bir başka geleneğin başlangıcını oluşturur.

Curel'den sonra görevi devralan yabancı spor hocaları (M. Moiroux, Signor Martinetti, Stangali gibi), jimnastik ve atletizmin yanı sıra, değişik branşlara da eğilerek (yüzme, kürek, aletli jimnastik), bir ilki daha başlatmış olurlar. Bu çalışmaların ürünü çok geçmeden alınmaya başlanır ve adı Türk Spor Tarihi'ne altın harflerle yazılan Faik Üstünidman'ın yanı sıra, Binbaşı Mazhar Kazancı, Abdurrahman ve Ahmet Robenson kardeşler GSL'nde görev alıp, izcilik, tenis, hokey gibi spor dallarının öğrenciler arasında yaygınlaşmasını sağlarlar. Özellikle Üstünidman'ın ön ayak olmasıyla, öğrenciler futbolla tanışırlar. Ama oynanan futbol, bir kör dövüşünden farklı olmayan ve kural tanımayan bir koşuşturmayı andırmaktadır. Ama futbol GSL' nin Tören Kapısı'ndan adımını atmış ve tam bir salgına dönüşmüştür.

BENFİCA GALATASARAY CANLI İZLE

1901 yılında İstanbul'da yaşayan iki İngiliz, James Lafontaine ve Horace Armitage, Rum ve İngiliz oyunculardan oluşan Kadıköy Futbol Kulübü'nü kurmuşlar ama 1903'te takımdaki İngilizler bir anlaşmazlık sonucu ayrılarak Moda Kulübü'nü oluşturmuşlardır. 1904 yılında ise bu kulüpler, Imogen, Elpis, Strugglers takımlarıyla anlaşarak, İstanbul Futbol Birliği'ni hayata geçirmişler ve bugünkü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın yerinde bulunan "Union Club-İttihat Spor" sahasında düzenli karşılaşmalar yapmaya başlamışlardır. Görüldüğü gibi bu takımlar yabancı ya da azınlık takımlarıdır. Türk olmayan ekiplerin gerçekleştirdikleri bu ilk futbol karşılaşmaları, GSL öğrencilerini hem ilgilendirir hem de çok üzer. Artık onların amacı, kendi futbol kulüplerini kurmak, ölesiye sevdikleri bu oyunun kurallarını "hatmetmek" ve yabancılarla boy ölçüşmektir.

Türk olmayan takımları yenmek

Galatasaray Spor Kulübü'nün kurucusu Ali Sami Yen, "Ellinci Yıl" kitabında kuruluş öyküsünü şöyle anlatır: "1 Teşrin 1905'te mektebin beşinci sınıfında edebiyat muallimimiz merhum Mehmet Ata beyin dersi esnasında birkaç arkadaş baş başa vererek Galatasaray'da bir futbol kulübü kurmaya karar verdik. İlk müteşebbisler oyuna ve mücadeleye meyyal arkadaşlardan Asım Tevfik Sonumut, Reşat Şirvani, Cevdet Kalpakçıoğlu, Abidin Daver, Kamil...gibi gençlerdi. Mektepde tahsilde bulunan Bulgar ve Sırp talebesinden çevik ve kuvvetli olanlar da bize iltihak etmişlerdi. Asım'ı muhasebeciliğe, Cevdet'i ikinci reisliğe seçmiş, kendim de Reis olmuştum. Asım her hafta arkadaşlardan birer kuruş toplamakda mahir olduğu için kendisini muhasebeci yapmıştık. Ben Reisliği topu yağlayıp şişirmekle almıştım. Topumuza evladım gibi bakardım. Zaten varımız yoğumuz da toptu. Mektebe gelirken, domuz sokağından geçer, domuz yağı alırdım. Topu onunla yağlar, şişirirdim; yamasını yeni pabucumdan kesmiştim. Bunu gören arkadaşlar, bana hepimizden fazla paye vermişlerdi. Yani o zaman Reisliğe ve diğer vazifelere payeyi, en çok çalışan kazanırdı. Cevdet de ikinci Reisliği formaları yıkadığı için almıştı.

"Maksadımız İngilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve bir isme malik olmak ve Türk olmayan takımları yenmek."

Kulübün adının Gloria (Zafer) ya da Audace (Cesaret) konulması yolunda görüşler ortaya atılmışsa da, sonuçta Galatasaray olmasında anlaşmaya varılmıştır. Araştırmacı Cem Atabeyoğlu, Galatasaray adının, bu takımın yaptığı ilk maçta Rum ekibini 2-0 yenerken, seyircilerin onlardan "Galata Sarayı efendileri"diye söz etmelerinden doğduğunu yazar. Bunun üzerine kurucular da ismi benimserler ve "Adımız Galata Sarayı olsun" derler.

Kurucu Listeler

1905'ten 1919'a kadar Galatasaray Spor Kulübü'ne Başkanlık yapan, mektebin 889 numaralı öğrencisi Ali Sami Yen, inci gibi elyazısıyla tuttuğu Galatasaray Terbiye-i Bedeniye Kulübü ıhsaiyet Defteri'nin (Sayım-İstatistik Defteri) 181 ve 182. sayfalarında kurucu 13 üyeyi şöyle sıralar:

1-Ali Sami Yen
2-Asım Sonumut
3-Emin Bülend Serdaroğlu
4-Celal İbrahim
5-B. Nikolof
6-Milo Bakiş
7-Pol Bakiş
8-Bekir Sıtkı Bircan
9-Tahsin Nahit
10-Reşat Şirvanizade
11-Hüseyin Hüsnü
12-Refik Cevdet Kalpakçıoğlu
13-Abidin Daver

1905'te Osmanlı İmparatorluğu'nda bir dernekler yasası bulunmadığından, Galatasaray Spor Kulübü yasal olarak tescil edilme olanağını bulamamıştır. 1912 yılında Cemiyetler Kanunu çıkarıldıktan sonra, kulüp yasal bir kimlik kazandı. Yetkili makamlara kulüplerin tüzükleriyle birlikte, kurucu üyelerin ad ve adreslerinin de bildirilmesi zorunlu tutulduğundan, istifa eden ya da eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine dönen üyeler ilk listeden çıkarılmış ve 1 Eylül 1913'te kurucu liste yeniden düzenlenmiştir. Kurucu üyelerin yeni sıralaması şöyle gerçekleşmiştir:

1-Ali Sami Yen
2-Asım Sonumut
3-Emin Bülend Serdaroğlu
4-Celal İbrahim
5-Bekir Sıtkı Bircan
6-Reşat Şirvanizade
7-Refik Cevdet Kalpakçıoğlu
8-Abidin Daver.

 

Kulüp 14 Ağustos 1913 tarihinde görevde olan;
* Reis; Ali Sami Yen (1 Numaralı üye)
* 2. Reis; Mehmet Rıza Kara (16 Numaralı üye)
* Katip; Refik Cevdet Kalpakçıoğlu (7 Numaralı üye)
tarafından Beyoğlu Mutasarrıflığına (Kaymakamlık) yapılan müracaat ile resmi olarak tescil ettirilmiştir.

UEFA Avrupa Ligi

UEFA Avrupa Ligi (Özgün adı: UEFA Europa League) 1971 yılından beri UEFA tarafından organize edilen, Avrupa'nın kulüpler bazında UEFA Şampiyonlar Ligi'nden sonraki en önemli futbol turnuvasıdır. Takımlar, ulusal lig ve kupa maçlarında gösterdikleri performans ile bu kupaya katılmaya hak kazanırlar. Avrupa'nın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden sonraki en önemli kulüp turnuvası olduğundan dolayı Kupa 2 olarak da bilinir.

Haziran 2009'da eski adı UEFA Kupası olan kupada, turnuvanın UŞL standartlarına erişmesi için köklü birtakım statü değişikliklerine gidilmiş, bununla birlikte de 2009-10 sezonundan itibaren şimdiki ismiyle düzenlenmeye başlanmıştır. Bu değişiklikler sonucunda UEFA Avrupa Ligi, UEFA Kupası'nın devamı olarak kabul edilmiştir.

BENFİCA GALATASARAY ŞİFRESİZ CANLI İZLE!

1955 yılında düzenlenmeye başlanan Fuar Şehirleri Kupası, UEFA Kupası'nın öncülüdür. 1971 yılında Fuar Şehirleri Kupası'nın ismi UEFA Kupası olarak değiştirilmiştir. 1999 yılında ise UEFA Kupa Galipleri Kupasıkaldırılarak UEFA Kupası ile birleştirilmiştir. 2004-05 sezonu öncesi grup aşamalarında bazı statü değişiklikleri yapılan kupa 2009 yılındaki son düzenleme ile şimdiki halini almıştır. Son düzenlemelerdeki isim ve statü yenilenmesinin yanı sıra kupa UEFA Intertoto Kupası ile de birleştirilmiştir.

Kupanın ilk şampiyonu 1972 UEFA Kupası Finali'nde rakibini deviren Tottenham Hotspur'dur. İsim değişikliği sonrasında ilk şampiyonluğu kazanan takım ise 2010 UEFA Avrupa Ligi Finali'nde Fulham'ı, 2-1 deviren Atlético Madrid'dir. Kupayı en çok kazanan takım ise beş kez şampiyonluğa uzanan Sevilla'dır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar