Bedelli kredi faizleri oranları ne kadar? Bedelli askerlik kredisi hesaplama

Bedelli kredi faizleri oranları ne kadar? Sorusu Bedelli askerlik kredisi hesaplama bedelli askerlik düzenlemesi ile birlikte merak konusu oldu. Bedelli kredi faizleri oranları ne kadar? Sorusunun cevabı ve bedelli askerlik kredisi hesaplama bilgilerini sizler için derledik.

Bedelli kredi faizleri oranları ne kadar? Bedelli askerlik kredisi hesaplama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
19 Temmuz 2018 Perşembe 16:44

Bedelli kredi faizleri oranları ne kadar? Sorusu ve Bedelli askerlik kredisi hesaplama bilgileri bedelli askerlik ile ilgili düzenlemelerin gündeme gelmesi sonrası merak konusu oldu. Bedelli kredi faizleri oranları ne kadar? Sorusunun yanıtına ve bedelli askerlik kredisi hesaplama bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz. Bedelli askerlik ile ilgili açıklamaların gelmesinden sonra bankalar da bedelli askerlik kredisi kampanyalarını duyurmaya başladı. İşte Bedelli kredi faizleri oranları ne kadar? Sorusunun yanıtı ve bedelli askerlik kredisi hesaplama bilgileri.

Bedelli askerlik kredisi şartları

Bedelli askerlik için kredi çekmek isteyen vatandaşların bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Banka borcu yasal takip sürecine girerek adı kara liste içerisine giren kişilerin ne yazık bu krediyi kullanmaları kesinlikle mümkün olmuyor. Bunun yanından bankalardan kırmızı kalem yemek olarak da anılan bu durum karşısında kara listedeyken kredi çekilmesine bankalar kesinlikle izin vermiyor. Kişi kara liste affı ile listeden çıksa dahi çoğu zaman banka ancak şu anda çok yüksek aylık gelir belgesi sunarsa kredi onayı verebiliyor. Bunun yanı sıra ihtiyaç kredisi çekme koşulları arasında yer alan aylık düzenli gelire sahip olmak ve bu geliri belgelemek de aranılan bedelli askerlik kredisi koşulları arasında yer alıyor. Bedelli askerlik kredisi çekmek için kredi notu sorgulaması da yapılıyor. Ziraat Bankası kredi notu ortalaması için en düşük kredi notu 1300 puan ve üzerinde olmasını istiyor. Yani orta riskli kredi notu olan kişilerin dahi kredi onayı almaları için 1300 puan ve üzerinde olması gerekiyor. Ziraat Bankası düşük kredi notuna bedelli askerlik kredisi onayı ne yazık ki vermiyor. Yani bedelli askerlik kredisi kullanmak için kredi notu ortalaması ve aylık gelir belgesi yeterli oluyor.

Bedelli askerlik kredisi hesaplama nasıl yapılır?

Kamu bankalarından ihtiyaç kredisi veya tüketici kredisi çekerek ödenecek bedelli tutarında geri ödeme seçenekleri şu şekilde:

12 AY VADE

Kredi: 15 bin TL
Vade: 12 ay
Faiz: Yüzde 1,67
Aylık: 1.419 TL
TOPLAM: 17.016 TL

24 AY VADE

Kredi: 15 bin TL
Vade: 24 ay
Faiz: Yüzde 1,67
Aylık: 793 TL
TOPLAM: 19.032 TL

36 AY VADE

Kredi: 15 bin TL
Vade: 36 ay
Faiz: Yüzde 1,67
Aylık: 589 TL
TOPLAM: 21.204 TL

48 AY VADE

Kredi: 15 bin TL
Vade: 48 ay
Faiz: Yüzde 1,67
Aylık: 489
TOPLAM: 23.472 TL

Söz konusu faiz oranları bankalara göre değişkenlik gösterebilir

Ziraat bankası bedelli askerlik kredisi faiz oranı

Bedelli askerlik düşünenler ihtiyaç kredisi çekebiliyor. Piyasada en düşük faizle ihtiyaç kredisi veren bankalar arasında Ziraat Bankası yer alıyor. Ziraat Bankası 1,63 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi veriyor. 15 bin lira 48 ay vade ile bedelli askerlik kredisi çeken bir kişi aylık 489,43 ödeme yapacak.

Vakıfbank bedelli askerlik kredisi faiz oranı

Vakıfbank'ta şu anda yaz kredisi kampanyası var. 15 bin liralık bedelli 48 ay geri ödemeli çekilirse aylık taksiti 499,04 TL oluyor. Toplamda ise ödenen rakam 15 bin lira için 23.953,31 lirayı buluyor.

İşbankası bedelli askerlik kredisi faiz oranı

İşbankası bireysel kredilerde faiz oranı yüzde 1.77 civarında. İş bankası 245,40 TL kredi masrafı alıyor. İş bankasından 48 taksitli 15 bin lira bedelli kredisi çekenler aylık olarak 493,02 TL lira taksit ödeyecekler.

Halkbankası bedelli askerlik kredisi faiz oranı

Halkbankası en hesaplı krediye veren bankalardan biri. İhtilyaç kredisi faiz oranı yüzde 1.63. Halkbanktan 48 taksitli 15 bin lira bedelli kredisi çekenler aylık olarak 484,66 TL lira taksit ödeyecekler. Geri Ödenecek Toplam Tutar 23.263,65 TL olacak. Halkbankası 231 lira dosya ücreti alıyor. İNG Bank kredi faizi hesaplı olan bankalardan biri. Yüzde 1,74 faizle kredi veren İng Bankasında 15 bin lira çeken aylık 1.426 ödeyecek. Toplamda ödeme 17.112,84TL olacak. 48 taksitli 15 bin lira bedelli kredisi çekenler aylık olarak 498 TL lira taksit toplamda ise 23.895,84 TL ödeyecekler.

Bedelli askerlik kaç kere, ne zaman çıktı?

Cumhuriyet tarihinde 10 kez bedelli askerlik çıkartılmıştır. En son; 1987, 1992, 1999 yıllarında yapılmıştır. 17 Ağustos 1999 tarihinde çıkartılan bedelli askerlik uygulaması Gölcük depreminden sonra ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çıkartılmıştır. 2011 yılında çıkarılan bedelli askerlikte, 30 yaşından gün almış ve 30 bin TL tutar ödeyen kişiler askerlik vazifesini yerine getirmiş sayılmışlardır. Yasa kapsamında 21 günlük temel askeri eğitimden de muaf tutulmuşlardır. 2 Aralık 2014 tarihinde ise 1 Ocak 1988 ve önceki tarihlerde doğanların 18 bin TL karşılığında bedelli askerlik uygulamasından faydalanabilmişleridir. Aşağıdaki tabloda yıllara göre bedelli askerlik ve bundan faydalanan kişi sayısı verilmiştir.

Yaş hesaplama nasıl yapılır?

OHAL düzenlemesinde bedellinin olmadığı ve Ekim'de yasal düzenleme yapılacağı öğrenildi. Bu da Ekim 1991 ve öncesi doğumluların bedelli askerlik uygulamasından faydalanabilecekleri anlamına geliyor. 27 yaşından gün almış olmak için gün, ay ve yıl olarak 26 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekiyor. Yaşınızı doğu bir şekilde hesaplamak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve açılan sayfada doğum tarihinizi gün ve ay bilgisi ile girin. Çıkan sonuç doldurduğunuz yaşı gösterecek. Eğer sonuç 26 çıkarsa 26 yaşınızı doldurmuş 27 yaşından gün alıyorsunuz demektir yani bedelli askerlik uygulamasına başvurabilirsiniz.

Bedelli askerlik nedir, ne demektir?

Bedelli askerlik, Türkiye’de Osmanlı döneminden bu yana aralıklarla zorunlu askerlik’e alternatif olarak süre kısalması karşılığı nakit bedel ödenmesi mantığına dayanan bir uygulamaya verilen isimdir. Bedelli askerlik, ordunun ve devletin ihtiyaçlarının karşılanması ile bireylerin işlerini kaybetmemeleri esasına dayanarak çıkarılmaktadır. Anayasa Mahkemesi de, bedelli askerliğin eşitlik ilkesine aykırı olmadığına karar vermiştir.
Ülkemizde kısa dönem askerlik 6 ay, uzun dönem askerlik süresi ise 12 aydır. Vatandaşlar işlerinden olmamak, ailelerinden ayrı kalmamak veya çeşitli sebeplerden dolayı bedelli askerlik uygulamasından yararlanmaktadır. Bedelli askerlik ise, dövizle yani para karşılığında askerlik hizmetlerini yapmış sayılırlar.

Kimler bedelli askerlik yapabilir, bedelli askerlik şartları nelerdir?

Bedelli askerlik yapmanın iki farklı yolu bulunmaktadır. Bunlar; 18 yaşını doldurmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen minimum 3 sene yurt dışında çalışmış erkekler 21 gün süreyle bedelli askerlik yaparak vatan borcunu “hizmeti” tamamlayabilirler. Buna kısaca “dahte” denir. “Anlamı dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler” şeklindedir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden, 12 yaşını doldurmuş erkekler için dönemlik çıkartılan yasalarla sağlanan bedelli askerlik hizmetidir. Bu tür geçici olup ilgili yasanın gerektirdiklerine bağlıdır. İlgili yasanın yürürlüğe girdiği zamanda aranan şartları sağlayanlar bu geçici bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilir.

7 yılın en düşük tutarı

Bedelli askerlik en son 2 Aralık 2014 tarihinde çıkmıştı. Bu haktan 27 yaşını doldurmuş olanlar askere gitmeden 18 bin lira karşılığında yararlanabilmişti. 2011’deki düzenlemede ise 30 yaş sınırı, 30 bin lira ve 21 gün askerlik hizmeti şartı vardı. Dün açıklanan yeni düzenlemeyle 31 Aralık 1993’ten önce doğanlar (25 yaş), 15 bin lira bedel ve 28 günlük hizmetle askerlikten muaf tutulacak.

Kampanya bekleniyor

15 bin liralık ücret az gibi görünse de çoğu kişi için önemli bir tutar. Bu birikime sahip olmayanlar için kredi fırsatı var. Bankalar geçtiğimiz yıllarda bedelli askerlik için kredi kampanyaları dahi düzenlemişti. Kampanya kapsamında sunulan kredilerin faizleri de daha cazipti. Aynı uygulamanın bu düzenlemeyle de devreye alınması bekleniyor. Ancak faizler öncekilere göre daha yüksek.

5791 lira fazla

Bankaların ihtiyaç kredi faizleri şu anda yüzde 1.63-2.18 bandında. En düşük aylık faiz olan yüzde 1.63’le 1 yıl vadeli kredi çeken bir kişi 15 bin lira için ayda 1414 lira taksit ödeyecek. Bu kredinin toplam geri ödemesi 16 bin 974 lira olacak. 48 ay vadede taksit 484 lira olacak. Oysa bir önceki bedellide kredi faizleri yüzde 0.99-1.17 arasındaydı. Dört yıl öncesine göre 12 ayda 571, 48 ayda 5791 lira fazla ödenecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar