Bedelli askerlik kredisi veren bankalar hangileri? Bedelli askerlik kredisi hesaplama

Bedelli askerlik konusunun netleşmesinin ardından askere gidecek olan adaylar kredi araştırmalarına başladı. Peki ya Bedelli askerlik için kredi veren bankalar hangileri? Bedelli askerlik kredisi hesaplama 2018

Bedelli askerlik kredisi veren bankalar hangileri? Bedelli askerlik kredisi hesaplama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
20 Temmuz 2018 Cuma 11:52

Seçimlerden önce gündemde olan bedelli askerlik konusu seçimlerin ardından netleşmeye başladı. Hükümetin bedelli askerlik açıklamasına göre yaş 25, ücret 15 bin ve süre 28 gün olarak belirlendi. Bedelli askerlik kararının önümüzdeki hafta yasalaştırılacağı bilgisi verildi. Bedelli askerlik için ücret beklenilen altında ancak çoğu kişi bu ücreti temin etmek için kredi kullanacak. Kredi kullanacak olan adaylar kredi araştırmalarına başladı. Bedelli askerlik için kredi veren bankalar hangileri? Bedelli askerlik kredisi hesaplama detayları haberimizde.

Bedelli Askerlik Kredisi Var mı?

Bedelli askerlik için şuan özel bir kredi yok. Bedelli askerlik için gençlerin ihtiyaç kredisi çekmesi gerekiyor. Şuan piyasada en düşük faizle ihtiyaç kredisi veren bankalar arasında Ziraat Bankası yer alıyor. Ziraat Bankası 1,63 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi veriyor.

Buna göre bedelli askerlik ücretini;

20 bin liradan hesaplayacak olursak 48 ay vade ile bedelli askerlik kredisi çeken gençlerin aylık 646 lira 21 kuruş ödeme yapmaları gerekiyor. 10 bin liradan bedelli askerlik ücretini hesaplayacak olursak yine 48 ay vade ve 1,63 faiz oranıyla gençlerin ayda 323 lira 11 kuruş ödeme yapmaları gerekiyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın bedelli askerlik kredi desteği hakkında şu açıklamalarda bulundu;

"Önemli işlevi geleceğe yatırım olan bankacılık sektörünün, gençlerimizin beklentilerini karşılamak ve ekonomik faaliyetin sağlıklı olarak sürdürülmesini desteklemek amacıyla uygun koşullarda uygulamaya katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu çerçevede, bankalarımız kredilendirme koşullarına ilişkin gerekli açıklamaları kamuoyuna kendileri yapacaklardır. Örneğin; Ziraat Bankası olarak biz bütün hazırlıklarımızı tamamladık ve yasanın çıkmasını takiben cazip koşullarla bir kredi ürününü uygulamaya alacağız."

Bedelli Askerlik Kredisi Veren Bankalar

Vatandaşlar özellikle Ziraat Bankası bedelli askerlik kredisi için araştırmalar yapıyor. Devletin aldığı bir karar için devlet bankasından kredi çekmek daha mantıklı göründüğü için insanlar Ziraat Bankası bedelli askerlik kredisi şartlarını öğrenmeye çalışıyor. Bedelli askerlik için kredi çekeceklere Ziraat Bankası ve  Vakıfbank bireysel kredi oranı en düşük devlet bankası oldu. Türkiye İş Bankası, 1,7 faiz oranı ile 48 ay vade 23,744 lirayla geri ödeniyor. Aylık ödemesi 493 lira. Diğer bankalar da askerlik için 1,67 faiz oranlarında ihtiyaç kredisi vermektedir.

Ziraat Bankası Bedelli Askerlik Kredisi Faiz Oranları

Şu anda en uygun kredi veren banka olarak öne çıkan Ziraat Bankası bedelli askerlik kredisi ile kredi çekmek istiyorum diyen müşterilerine yüzde 1,63 faiz oranı ile borçlanma imkanı sunuyor. Banka tarafından gerçekleştirilen bedelli askerlik kredisi 2018 kampanyası kapsamında ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,63 olarak uygulanıyor. Bedelli askerlik kredisi çekmek için kredi notu sorgulaması da yapılıyor. Ziraat Bankası kredi notu ortalaması için en düşük kredi notu 1300 puan ve üzerinde olmasını istiyor. Yani orta riskli kredi notu olan kişilerin dahi kredi onayı almaları için 1300 puan ve üzerinde olması gerekiyor. Ziraat Bankası düşük kredi notuna bedelli askerlik kredisi onayı ne yazık ki vermiyor. Yani bedelli askerlik kredisi kullanmak için kredi notu ortalaması ve aylık gelir belgesi yeterli oluyor.

12 AY VADE

Kredi: 15 bin TL

Vade: 12 ay

Faiz: Yüzde 1,67

Aylık: 1.419 TL

TOPLAM: 17.016 TL

24 AY VADE

Kredi: 15 bin TL

Vade: 24 ay

Faiz: Yüzde 1,67

Aylık: 793 TL

TOPLAM: 19.032 TL

36 AY VADE

Kredi: 15 bin TL

Vade: 36 ay

Faiz: Yüzde 1,67

Aylık: 589 TL

TOPLAM: 21.204 TL

48 AY VADE

Kredi: 15 bin TL

Vade: 48 ay

Faiz: Yüzde 1,67

Aylık: 489

TOPLAM: 23.472 TL

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar