Bedelli askerlik başvurusu iptal edilebilir mi, nasıl yapılır?

Bedelli askerlik başvurusu yapıp ücretini ödeyen bir kişi bedelli askerliğini iptal ettirebilir mi? Bedelli askerlik başvurusunu iptal etme işlemi nasıl yapılır? Tüm sorularınızın cevabı azonceoldu.com’da!

Bedelli askerlik başvurusu iptal edilebilir mi, nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
19 Kasım 2018 Pazartesi 08:00

Bedelli askerlik açıklamalarının ardından binlerce asker adayı bedelli için başvuruda bulundu ve celp dönemlerinin açıklanması ile birlikte 21 gün askerlik görevi için eğitim yerlerine gönderildi. Celp döneminde ismi çıkanların dışında yine binlerce aday askere gitmek için çıkacak olan celp dönemlerini bekliyor. Ancak bazı adaylar ise bedelli askerliğin 2020 yılına kadar uzamasından kaynaklı olarak bedelli askerlik iptaline dair araştırmalarda bulunuyor. Peki ya bedelli askerlik iptali yapılır mı, yapılırsa nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

Bedelli askerlik başvurusu iptali nedir?

Celp tarihleri açıklandıktan sonra çok fazla kişinin başvuracağı hizmettir.

Bedelli askerlik başvurusu iptal edilebilir mi?

Bedelli askerlik hizmeti için müracatta bulunarak paramı yatırdım. Bedelli askerlik hizmetinden vazgeçmek istiyorum, paramı iade alabilir miyim?

"Bedelli askerlik hizmeti için belirlenen müracaat tarihleri içerisinde veya eğitim birliğine katılmadan bedelli askerlik yapmaktan vazgeçenlerin yatırdıkları ücretler askerlik şubelerine şahsen veya vekalet verecekleri vasileri aracılığı ile müracaat etmeleri halinde iade edilecektir."

Bedelli askerlik başvurusunu iptal etme işlemi nasıl yapılır?

3 Ağustos 2018 tarihinde bedelli askerlik kanunu çıktı ve bedelli askerlik kanunu çıkınca bir çok kişi hemen bedelli askerlik başvuru işlemini yaptı. Bu başvuru yapanlar arasından bazıları bedelli askerlik yapmaktan gerek ekonomik gerek başka sebeplerle vazgeçti. Bu durumda bu kişiler paralarını geri alabilecek mi?

Bedelli askerliğe başvuru yapıp sonradan bedelli askerlik kanunundan yararlanmaktan vazgeçen kişiler “bedelli askerlik hizmeti için belirlenen müracaat tarihleri içerisinde” veya “eğitim birliğine katılmadan” bedelli askerlik başvurusundan vazgeçebilir. Bu kişilere ödedikleri paranın tamamı iade edilir. Para iadesi için şart eğitim birliğine katılmamak şartıdır. Yani siz 10 ekim 2018 tarihinde bedelli askerliğe başvuru yaptınız ve işlemleriniz de yapıldı. Sonradan siz bedelli askerlik yapmaktan vazgeçtiniz. Eğer birliğinize teslim olmadan ya da bedelli askerlik müracaat tarihleri içerisinde bedelli askerlikten vazgeçerseniz para iadesini alabilirsiniz.

Bedelli askerlik para iadesini nasıl alabilirim?

Eğer müracaat tarihleri içerisinde ya da birliğinize teslim olmadan önce bedelli askerlikten vazgeçerseniz bu durumda şahsen ya da vekiliniz aracılığı ile askerlik şubesine gidiyorsunuz ve bir dilekçe ile bedelli askerlikten vazgeçtiğinizi yazılı olarak bildiriyorsunuz. Bu durumda size bedelli askerlik için ödediğiniz paranın tamamını iade ediyorlar. Sizi bedelli askerlik kanunu kapsamı dışına çıkarıyorlar.

Bedelli askerlik muayenesinde muaf olunursa ne oluyor?

Bedelli askerlik muayene ve yoklama işlemlerini sonrasında size askerlik yapmaya elverişli değildir. Askerlikten muaftır raporu verildi. Bu durumda para iadesi alabilirsiniz çünkü siz zaten bedelli askerlik kanunundan faydalanamıyorsunuz. Size 3 Ağustos 2018 tarihinden sonra askerlikten muaftır raporu verirlerse bu durumda siz 2018 yılında çıkan bedelli askerlikten faydalanamıyorsunuz. Size 3 Ağustos 2018 tarihinden önce askerlikten muaftır diye rapor verildi ise ancak o zaman siz bedelli askerlikten faydalanabiliyorsunuz.

3 Ağustos 2018 tarihinden sonra muaf raporu (çürük raporu) alırsanız bir dilekçe ile askerlik şubesine başvuru yapacaksınız. Bana muaf verildi. Ben doğal olarak bedelli askerlik kanunu dışına çıktım. Bedelli askerlik için ödediğim paranın hesabıma iade edilmesini istiyorum diyeceksiniz.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar