için kaldı

Baki Karaağaç kimdir, kaç yaşında, hangi partinin adayı

Baki Karaağaç kimdir, kaç yaşında, hangi partinin adayı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya mitingini sırasında Baki Karaağaç ile ilgili sözlerinin ardından google'de Baki Karaağaç kimdir, kaç yaşında, hangi partinin adayı soruları araştırılmaya başladı.

Baki Karaağaç kimdir, kaç yaşında, hangi partinin adayı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
17 Mart 2019 Pazar 19:13

Baki Karaağaç kimdir, kaç yaşında, hangi partinin adayı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya mitingini sırasında Baki Karaağaç ile ilgili sözlerinin ardından google'de Baki Karaağaç kimdir, kaç yaşında, hangi partinin adayı soruları araştırılmaya başladı. 

Baki Karaağaç kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya mitinginde Baki Karaağaç ile ilgili sözlerinin ardından Baki Karaağaç kimdir ? sorusunun yanıtlarını sizler için araştırdık. Takvim'de yer alan habere göre Yerel seçimde CHP'nin Antalya'daki adayları arasında, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük talep eden, 2012'de BDP Antalya İl Başkanı olan Abdülbaki Karaağaç bulunuyor. Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 15'inci yılı nedeniyle Antalya'da düzenlenen eylemde Karaağaç'ın, "Bizler, Abdullah Öcalan'ın derhal özgür bırakılmasını istiyoruz" diye konuşma yaptığı ortaya çıktı. Aday Karaağaç'ın PKK'nın dağ kadrosunda yer alan kardeşi Abdülhadi Karaağaç ise gri listede aranıyor. Karaağaç'ın Antalya'daki adaylığı, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yaptığı mitinglerde, "Büyükşehir ve bazı ilçelerde 'Adayımız yok' diye kimse kaygılanmasın. Belediye meclis üyelikleri dahil olmak üzere bütün ilçelerimizde ve büyükşehirde meclis üyelerimiz, sizlerin göndereceği ve temsil edeceği arkadaşlarımız olacaktır" konuşmasını akıllara getirdi.

Antalya'da geçen ay CHP ile HDP il yöneticileri bir pastanede gizlice buluşmuş, ortaya çıkan ve medyada yayımlanan görüntülerde HDP Parti Meclisi Üyesi Nihat Akkaya, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya İl Sekreteri İlkay Budak, HDP Antalya eski İl Başkanı Ahmet Kaya, HDP Antalya İl Eşbaşkanı Muhsin Taşar ve HDP Parti Meclisi Üyesi Aydın Çetinkaya yer almıştı. CHP ile HDP arasındaki ittifak görüşmesi olduğu ileri sürülen buluşma sonrasında CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, buluşmanın tamamen tesadüfi olduğunu, masadakilerle hayatında ilk defa karşılaştığını söylemişti. Bu görüşme sonrasında CHP'nin Antalya'daki belediye meclisi üyesi adayları açıklandığında, HDP ile iltisaklı isimlere yer verildiği ortaya çıktı.

PKK Elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi

Bu isimler arasında, 2012 yılında BDP'nin Antalya İl Başkanı olan Abdülbaki Karaağaç dikkati çekti. CHP'den Kepez Belediye Meclisi üyesi adayı olan Karaağaç'ın 15 Şubat 2014'te terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 15'inci yılı nedeniyle Antalya'da düzenlenen eylemde, "15 Şubat 1999'da Kürt halkının lideri Abdullah Öcalan, uluslararası bir komplo sonucu tutsak edildi." ifadelerini kullanmıştı.

Baki Karaağaç kimdir?

2019 Yerel seçimlerine kısa bir süre kala CHP'nin Antalya Kepez ilçesinde aday Meclis Üyesi adayı olarak gösterdiği Abdülbaki Karaağaç'ın aslen nereli olduğu, kaç yaşında ve kim olduğu merak ediliyor. Abdülbaki Karaağaç aslen Siirt'in Kurtalan ilçesindendir.

Antalya'da inşaat, sanayi ve turizm işleriyle uğraşıyor.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin listesinden Kepez belediyesi meclis üyesi adayı olarak gösterildi.

Karağaç, Antalya'da düzenlenen "Abdullah Öcalan'a özgürlük eylemi"ne katılmıştı.

BDP'nin Antalya Eski İl Başkanı olan Karaağaç, eylemin aynı zamanda organizatörü konumundaydı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar