Bahtiyar Fırat kimdir, kaç yaşında neden TT oldu?

Bahtiyar Fırat kimdir, kaç yaşında neden TT oldu? sorusu araştırılmaya başlandı. Twitter’de gündem olan Bahtiyar Fırat kimdir, kaç yaşında neden TT oldu? Sorusunun yanıtı haberimizde…

Bahtiyar Fırat kimdir, kaç yaşında neden TT oldu? - Sayfa 1

Bahtiyar Fırat kimdir, kaç yaşında neden TT oldu? Sosyal medya paylaşımı Twitter’da gündem olan Bahtiyar Fırat’ın kim oldouğu merak konusu oldu. Vatandaşlar Bahtiyar Fırat hakkında araştırmaya başladı. Peki, Bahtiyar Fırat kimdir, kaç yaşında neden TT oldu? Sorusunun yanıtı haberimizde…

1 10
 
Bahtiyar Fırat kimdir, kaç yaşında neden TT oldu? - Sayfa 2

Bahtiyar Fırat kimdir, kaç yaşında neden TT oldu?

Bahtiyar Fırat 33 yaşında. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden İran’a gitmek için İstanbul Havalimanı'na gelen Bahtiyar Fırat (33)isimli şahıstan bir haftadır haber alınamıyor. Eşinin İstanbul Havalimanı’nda polisler tarafından kaçırıldığı iddia edilen Bahtiyar'ın eşi Esra Fırat "Eşimin nerede olduğunu söylesinler. Perişan olduk. 3 çocuğum var. Hangi devirde yaşıyoruz, 90’lı yıllara mı döndük?” diye sordu.

2 10
 
Bahtiyar Fırat kimdir, kaç yaşında neden TT oldu? - Sayfa 3

Bir haftadır kayıp olan eşinin akıbetiyle ilgili konuşan Esra Fırat, Bahtiyar Fırat'ın 14 Ekim’de 01.15 TK 0878 sayılı seferle Tahran'a gitmek üzere İstanbul Havalimanı'na gittiğini söyledi. Eşinin pasaport kontrolünden geçtikten sonra uçağı beklediği sırada yanına polislerin geldiği, polislerin 'Seni istihbarata teslim etmek üzere gözaltına alıyoruz' dediklerini ileri süren Esra Fırat, "3 saat boyunca çeşitli bahanelerle Havalimanı'nda bekletmişler” dedi. 

3 10
 
Bahtiyar Fırat kimdir, kaç yaşında neden TT oldu? - Sayfa 4

Bu bekleme sırasında uçağın Havalimanı'ndan çıktığını ve polislerin kendisine, “Yanlış anlaşılma oldu, gidebilirsin” diye serbest bıraktıklarını kaydeden Fırat, "Eşim eve dönmek üzere taksiye bindiği gibi beni aradı. Bana, 'Taksiye bindim. Şu an dört araç, bindiğim taksinin etrafını sarmış durumda. Beni takip ediyorlar. Her iki tarafımda, önümde ve arkamda olmak üzere dört araç tarafından çembere alınmışım. Bunlar uçağımı kaçırtmak için bana bunu yaptılar. İstihbarat beni sorguya çekti. Eğer benden haber alamazsan, savcıya git' dedi" diye aktardı.

4 10