için kaldı

Bağdadi’nin eşi Esma el Kubeysi kimdir, ne zaman yakalandı? Bağdadi'nin kızının adı ne?

Bağdadi’nin eşi Esma el Kubeysi kimdir, ne zaman yakalandı? Bağdadi'nin kızının adı ne? Gündemden hiç düşmeyen Bağdadi’nin eşi Esma el Kubeysi kimdir, ne zaman yakalandı? Bağdadi'nin kızının adı ne? soruları herkes tarafından merak edildi. Bağdadi’nin eşi Esma el Kubeysi kimdir, ne zaman yakalandı?

Bağdadi’nin eşi Esma el Kubeysi kimdir, ne zaman yakalandı? Bağdadi'nin kızının adı ne?
Son Güncelleme: 7 Kasım 2019 Perşembe 13:21
7 Kasım 2019 Perşembe 12:12

Bağdadi’nin eşi Esma el Kubeysi kimdir, ne zaman yakalandı? Bağdadi'nin kızının adı ne? soruları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası gündem oldu. Erdoğan ABD’nin terör örgütü lideri Bağdadi’nin öldürüldüğünü, eşinin ise Türkiye tarafından yakalandığını söyledi. Peki Türkiye tarafından yakalanan Bağdadi’nin eşi Esma el Kubeysi kimdir, ne zaman yakalandı? Bağdadi'nin kızının adı ne? Detaylar haberimizde…

Bağdadi’nin eşi Esma el Kubeysi kimdir, ne zaman yakalandı?

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bağdadi kendini imha etti. ABD bununla ilgili iletişim kampanyası başlattı. İlk defa bugün burada açıklıyorum. Biz de hanımını yakaladık, yaygara yapmadık. Aynı şekilde kız kardeşini, eniştesini; onları üstelik de Suriye tarafında bunları yakaladık.” ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, “Bağdadi'nin biliyorsunuz eşi 1.5 yıldır elimizdeydi. Şimdi sayı artıyor ve çift haneli rakama doğru gidiyor. Bunun içinde çok yakınlarının olduğunu görüyoruz. Ama şu an bununla ilgili açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Bağdadi'nin eşinin yanında DNA'sı doğrulanmış çocuğunun da bulunması büyük önem taşıyor. Tabii bu sorgulama işlemi devam ediyor.” açıklamasını yaptı

Alman haber ajansı dpa, Bağdadi’nin eşinin Türkiye tarafından yakalanmasıyla ilgili ayrıntıları paylaştı. Esma el Kubeysi’nin geçen yıl on kişilik bir grupla Hatay’da yakalandığı belirtiliyor.

DW Türkçe’nin aktardığı habere göre Alman haber ajansı dpa, ABD özel kuvvetlerinin operasyonunda öldürüldüğü açıklanan DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi’nin aile fertlerinin yakalanmasıyla ilgili ayrıntılara ulaştı.

Bir Türk yetkiliye dayandırılan haberde Bağdadi’nin ilk eşi Esma Feysi Muhammed el Kubeysi’nin 2 Haziran 2018’de beraberindeki on DEAŞ zanlısı ile birlikte Hatay’da yakalandığı kaydedildi. Esma Feysi Muhammed el Kubeysi, DEAŞ lideri Bağdadi’nin aynı zamanda akrabası olduğu belirtildi.

Grubun içinde bir erkek, dört kadın ve altı çocuğun bulunduğu, Esma’nın kimliğinin kısa süre içinde tespit edildiği ve Bağdadi’nin yönetim çevresiyle ilgili pek çok bilgi verdiği belirtiliyor.

Bağdadi’nin yakalanan kızının ad ne?

Alman haber ajansı dpa’da yer alan habere göre Yakalananlar arasında Bağdadi’nin kızının da bulunduğu, kızının kimliğinin gen testiyle de teyit edildiği kaydedildi. Bağdadi’ye ait DNA’nın Irak’tan temin edildiği, Bağdadi’nin kızının ismini Leyla Cebir olarak bildirdiği belirtildi. Yakalananların Türkiye’deki bir geri gönderme merkezinde tutulduğu da verilen bilgiler arasında.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar