için kaldı

Aydın Doğan’ın sağlık durumu nasıl, ne oldu?

Enfeksiyon nedeniyle tedavi gördüğü Bodrum Amerikan Hastanesi’nden İstanbul’daki Amerikan Hastanesi’ne getirilen Aydın Doğan’ın sağlık durumu nasıl?

Aydın Doğan’ın sağlık durumu nasıl, ne oldu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
20 Temmuz 2018 Cuma 14:33

Bünyesindeki medya kuruluşlarını Demirören Holding’e sattıktan kısa bir süre sonra enfeksiyon tedavisi gören Aydın Doğan, Bodrum’dan İstanbul’a getirildi. Aydın Doğan’ın son sağlık durumu nasıl? Detaylar haberimizde.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan bir süredir tedavi görüyordu. Odatv’nin edindiği bilgiye göre, Aydın Doğan enfeksiyon nedeniyle tedavi gördüğü Bodrum Amerikan Hastanesi’nden İstanbul’daki Amerikan Hastanesi'ne getirildi. İstanbul’daki Amerikan Hastanesi’nde tedavi gören Aydın Doğan’ın, kızları da İstanbul’da Doğan’ın yanına geldi.

Aydın Doğan’ın hastalığı ne, sağlık durumu nasıl?

82 yaşındaki işadamı Aydın Doğan, mart ayında başta Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk olmak üzere elindeki tüm medya varlıklarını Demirören Grubu'na satmıştı. Aydın Doğan, devir teslim sürecinin ardından, uzun yıllardır şikayet ettiği belindeki bir rahatsızlıktan dolayı Almanya'da bir operasyon geçirmişti. Ardından Bodrum 'da sahibi olduğu Milta tatil köyünde dinlenmeye çekilen işadamı, operasyon geçirdiği belindeki iltihaplanma nedeniyle birkaç gün önce İstanbul'a getirildi. Tedavi altına alınan Doğan'ın durumunun ciddi olmadığı öğrenildi.

Aydın Doğan kimdir?

Aydın Doğan 15 Nisan 1936 yılında doğdu. Lise öğrenimini Erzincan’da tamamlayan Doğan üniversite eğitimine, daha sonra Marmara Üniversitesi olan İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde devam etti. Aydın Doğan evli ve dört çocuk babası, altı torun sahibidir. 1958 yılında kendi şirketini kuran Doğan, ilk yıllarında lastik, bisiklet, radyo, ticari araç, iş ve inşaat makineleri tüccarlığı, nakliyecilik ve müteahhitlik yaptı. 1970 yılına kadar da zahirecilik ve ecza depoculuğu ile uğraştı, 1974’ten sonra da İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeliği’nden sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulundu.

1977 yılından bu yana İstanbul Ticaret Odası vergi rekortmenleri arasında olup 1979 yılında Milliyet gazetesini satın alarak medya sektörüne girmiş, Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası Başkanı olmuştur. Yine 1998’de ise Tokyo’da yapılan Dünya Yayıncılık Birliği toplantısında Türkiye’den, seçimle ilk kez Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen kişi oldu. 1999 senesinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet madalyası ile ödüllendirildi ve aynı yıl Girne Amerikan Üniversitesi’nden ve 2000 yılında da Ege Üniversitesi’nden fahri doktora unvanı aldı. 2004 yılında Dünya Gazeteler Birliği (World Association of Newspapers -WAN) toplantısında seçimle Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na getirilen ilk Türk oldu.

1996 yılında Aydın Doğan Vakfı’nı kurarak, kültür, eğitim, sosyal alanlarda yapmakta olduğu hizmetlerini bir çatı altına topladı. Kendisini ve aile fertlerinin ismini taşıyan sekiz okul yaptırdı. Vakıf her yıl dünyanın en saygın ödüllerinden biri olan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nı düzenliyor, Genç İletişimciler Yarışması ile de iletişim öğrenimi görenlere destek veriyor. Ayrıca verdiği Aydın Doğan Ödülü’yle edebiyattan müziğe, mimarlıktan sosyal bilimlere kadar çeşitli kültür ve sanat alanlarına da destek oluyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar