için kaldı

ASAL üzerinden bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?

Binlerce kişinin merakla beklediği bedelli askerlik kararı çıktı ve başvurular başladı. Peki ye bedelli askerlik başvuruları ASAL üzerinden nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

ASAL üzerinden bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
4 Ağustos 2018 Cumartesi 11:05

Bedelli askerlik başvurularını dört gözle bekleyenler için başvuruların başladığı açıklandı. Bedelli askerlik başvurusu ASAL üzerinden yapılan duyurunun ardından E-Devlet üzerinden erişime açıldı. Resmi Gazete'de 3 Ağustos sabahı yayımlanan 'Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' kapsamında aynı gün erişime açılan E-Devlet bedelli askerlik başvurusu, küçük bir işlemle gerçekleştirilebilecek. Başvurunun ardından ödemeler Halkbank ve Ziraat Bankası üzerinden yapılabilecek.

Bedelli askerlik başvurularında son tarih ne zaman?

Milli Savunma Bakanlığının yayımladığı kılavuzda detaylara yer verdiği bedelli askerlik başvuru süreci, 3 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecek. Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı.

ASAL üzerinden bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?

Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı. Başvurular e-Devlet adresinden yapılacak. Başvuru sürecinde vatandaşlardan iki adımı takip etmeleri beklenecek;

1.Bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler, e-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanı ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedeli yatıracak.

2.Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alınacak üç (3) adet banka dekontunun aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurulması gerekecek.

ASAL ÜZERİNDEN BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

BEDELLİ ASKERLİK KILAVUZU İÇİN TIKLA

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar