Antifriz nedir, ne işe yarar? Antifriz içildiğinde ne olur? Antifriz öldürür mü?

Sumru Yavrucuk’un yanlışlıkla antifriz içip hastanelik olmasından sonra antifriz nedir, ne işe yarar? Antifriz içildiğinde ne olur? soruları sorulmaya başladı.

Antifriz nedir, ne işe yarar? Antifriz içildiğinde ne olur? Antifriz öldürür mü?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
5 Aralık 2018 Çarşamba 11:57

57 yaşındaki tiyatro ve sinema oyuncusu Sumru Yavrucak, yanlışlıkla anfiriz içmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Peki ya antifriz nedir, bir insan antifriz içerse ne olur? Detaylar haberimizde.

Muğla’nın Marmaris İlçe Belediyesi'nin bir ay sürecek yılbaşı etkinliklerinde Armutalan Kültür Merkezi'nde Leeanane'nin Güzellik Kraliçesi isimli oyunda sahne alan sinema, tiyatro, yönetmen ve dizi oyuncusu Sumru Yavrucuk rol aldığı oyunda kendisine su diye verilen antifrizi içerek kusmaya başlayınca hastaneye kaldırıldı. Özel bir hastanede gözetim altına alınan Yavrucuk'un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlikeyi atlatan Yavrucuk'un bir sıkıntı yaşamaması için hastane yetkililerince hastanede gözetim altında tutulacağı öğrenildi. Yavrucuk'un hayati tehlikesi bulunmuyor. Bu arada Yavrucuk’a içirilen antifrizin oyun alanında ne aradığı, ne amaçla orada olduğu emniyet yetkililerince araştırılıyor.

Antifriz nedir?

Araç sıvılarından biri olan antifriz, “soğutucu” veya “donma karşıtı” olarak bilinse de motorda donmayı önlediği kadar fazla sıcaklığı da engeller. Yani “Antifriz nedir?” sorusunu, “Motorda donmayı ve kaynamayı önleyen maddedir.” şeklinde açıklamak daha doğru olacaktır.

Antifriz içildiğinde ne olur?

Kaza yada suisid amaçlı olarak alınması sonucu, şiddetli metabolik asidoz, santral sinir sistemi depresyonu ve akut böbrek yetmezliği ile giden zehirlenme tablosu ortaya çıkar. Suisid amaçlı antifriz içtikten sonra EG zehirlenmesine bağlı olarak ağır metabolik asidoz, koma ve akut böbrek yetmezliği sorunları ortaya çıkabilir?

Antifriz ne işe yarar?

Antifriz, bir alkol çeşididir ve alkol renksizdir. Piyasadaki antifrizlerin renkli ve bu renklerin birbirinden farklı olmasının nedeni ise herhangi bir sızıntı durumu olduğunda sudan ayırt edilmesini sağlamaktır. Ayrıca hangi tip ürünü kullandığınızı bilmeniz de antifriz renklerinin çeşitli olmasıyla daha kolay hale gelir. Özetle antifriz aslında şeffaftır. Fakat üreticiler, antifrizlerin ayırt edici olması için renk eklerler. 

Antifriz nerelerde kullanılır?

Antifriz, kullanım alanları bakımından, sıfır derecenin altına inilse dahi araçlarda donmayı önleyen bir maddedir. Otomobillerde kış aylarında kullanılan antifriz, soğutma sistemini pas ve aşınmadan da korumaktadır. Antifriz, 0 derece ve altında radyatör suyuna katılarak suyun donmasını önleyen kimyasal madde. Antifriz daha çok otomobil motorlarında kullanılır.

Antifriz renkleri ne anlama gelir?

Yeşil renk ne ifade eder?

İnorganik, demir ve alüminyum koruyucu içermektedir.Demir motor bloklu araçlarda kullanılır ve sirkülasyon pompası alüminyum olan araçları korur.2 yıl yada 50 bin Km ömrü vardır.

Kırmızı pembe turuncu renk ne ifade eder?

Organiktir. Çok kuvvetli koruyucu değildir.Motora geç yerleşir ancak çok daha uzun ömürlü koruma sağlar.5 yıl yada 200 bin km Ömrü vardır.Bunların yanı sıra organik inorganik karışımı olan yada Nitritli Organik antifrizlerde piyasada bulunmaktadır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar