Almanya işçi alımı başvuru şartları neler? Almanya işçi alımı meslek grupları

OBM İnsan Kaynakları Türkiye’den Almanya için 10 bin işçi alacağını duyurdu. Bunun üzerine 10 bin işçi alımı başvuru şartları, tarihi ve meslek grupları araştırılmaya başladı. Ancak Almanya Konsolosluğundan flaş bir açıklama geldi.

Almanya işçi alımı başvuru şartları neler? Almanya işçi alımı meslek grupları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
19 Aralık 2018 Çarşamba 15:28

OBM İnsan Kaynakları Şirketi, Türkiye'den Almanya'ya çalışmak üzere 10 bin işçi götüreceğini duyurdu. Haberin duyurulmasını ardından Almanya’da çalışmayı düşünenler başvuru şartlarını, başvuru tarihlerini ve hangi meslek gruplarında işçi alımı yapılacağını duyurdu. OBM İnsan Kaynakları 10 bin işçi alım başvuru şartları nedir? araştırılmaları yapılamaya başladı ancak günler sonra  Almanya Konsolosluğundan konuyla ilgili olarak flaş bir açıklama geldi.

Almanya işçi alımı meslek grupları neler?

Türkiye’de İŞKUR ile anlaşmaları olan OBM İnsan Kaynakları, Almanya 10 bin işçi için şartlarını açıkladı. Almanya işçi alımı meslek grupları arasında ise hemşire, kaynakçı, elektrikçi ve havalimanı yer hizmetleri sektörleri yer alıyor.

Almanya 10 bin işçi alımı başvuru şartları neler?

-Almanya’nın öncelikli talebi, işçilerin vasıflı olmaları. Ama vasıfsız işçiler de götürülecek.

-Özellikle hemşire, kamyon şoförü, elektrikçi ve kaynakçı konusunda ihtiyaçlar var. İlk etapta 80 bin hemşire götürmeyi hedefleniyor.

-Türkiye’den gidecek işçilerle 18 aylık bir sözleşme imzalanacak.

-Türkiye’den Almanya’ya götürülecek işçilere bir takım eğitimlerin de verilecek.

Almanya 10 bin işçi maaşları ne kadar olacak?

Hemşirelerin 3 bin euro maaşı olacak, kamyon şoförlerinin de 2 bin 500 euro artı mesaileri olacak. Toplamda 4 bin euro'yu buluyor. Yer hizmetleri, havalimanı maaşları da 2 bin euro’yu buluyor.

Almanya 10 bin işçi alımı için başvuru nereye yapılır?

20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, sağlık engeli olmadığı sürece “www.obm-turkiye.com” adresine girip başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor. Yine şirket İŞKUR üzerinden başvuruları kabul edecek. Yani Almanya işçi alımı başvuruları ya şirketin internet sitesi üzerinden ya da İŞKUR üzerinden alınacak. 2019 yılında gidecek olan işçiler için başvurular başladı.

Almanya işçi alımı ile ilgili konsolosluktan açıklama

Bir kaç gün önce İŞKUR'da bir açıklama yaparak yurtdışı için işçi gönderimi ve ilan yayımlama ile ilgili sadece İŞKUR'un ve özel olarak yetkilendirilmiş istihdam bürolarının olduğunu, şuan Almanya ile ilgili aktif bir iş ilanının bulunmadığını açıklayarak akıllara soru işareti bırakmıştı. OBM A.Ş. isimli şirketin dolandırıcı mı, yoksa asılsız ilanlarla insanların kimlik bilgilerini mi topluyor bilinmiyor ancak bir son dakika açıklaması da Almanya Dışişleri Bakanlığı Konsolosluğu'ndan yapıldı.

Konsolosluktan yapılan açıklama şöyle;

OBM firmasıyla Federal Hükümet arasında Türk uzman personelin istihdamıyla ilgili herhangi bir anlaşma bulunmamaktadır. Federal Hükümetle Türk Hükümeti arasında da basındaki haberlerde sözü edilen meslek gruplarının Almanya’da istihdam edilmeleri konusunda özel bir işçi alımı anlaşması da yoktur. Nitelikli bir meslek eğitimi almış uzman personele Almanya’da özel sektörün bazı branşlarında ihtiyaç duyulmaktadır. Federal hükümetin http://www.make-it-in-germany.info.tr/ adlı enformasyon portalında bu  olanaklar hakkında bilgi verilmektedir. Vize ve çalışma izni başvuruları için halen aynı  kurallar geçerlidir. Bu kurallar Büyükelçiliğin web sayfasında https://tuerkei.diplo.de/tr-de/service/05-VisaEinreise/-/1514554 linkinde bulunmaktadır. Konsolosluk tarafından yapılan açıklamanın ardından OBM A.Ş'ye ait site erişime kapandı.

Almanya işçi alımı onaylandı

Almanya'da Bakanlar Kurulu, Avrupa Birliği dışından vasıflı işçilerin alınmasını kolaylaştıracak tasarıyı onayladı. Karar, AB dışındaki vasıflı işçilerin, Almanya'da çalışabilmesi için vize kolaylığı sağlayacak.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Mehmet vural En beğenilen yorum
Mehmet Vural işmakinasi ekskavatör operatörü yum ve. Kamyon şoförü yum kullanma belgelerin var 0532 1603811
Tahir
E sınıfı ehliyetim var
Tahir
E sınıfı ehliyeti var
Fırıldak1987
Yalan haber ben işkuru aradim şuan öyle birşey yokmuş çalişmalar varmış ama o şirkete alman başbakanı onaylarsa ılucakmış izin bekleniyor nezaman onaylanacaği belli değilmiş
tolga
akliniz varsa gelmeyin bi bok yok burda