Aliço İdris Koçovalı’nın oğlu mu, ailesi kim? Aliço’nun hastalığı ne, neden delirdi?

Ekranların sevilen dizisi Çukur’da en dikkat çekici isimlerden biri kuşkusuz Aliço. Gizemli halini tüm sezon boyunca koruyan Aliço’nun ailesinin kim olduğu merak ediliyor. Aliço’nun babası İdris Koçovalı olabilir mi?

Aliço İdris Koçovalı’nın oğlu mu, ailesi kim? Aliço’nun hastalığı ne, neden delirdi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
22 Ekim 2018 Pazartesi 08:00

Çukur başarılı geçen ilk sezonun ardından ikinci sezona başladı. Yeni sezonda da bomba gibi olaylarla izleyicilere ekrana toplayan Çukur’da bazı konular merak edilmeye başladı. Bu konulardan biri de çöp toplayarak geçimini sağlayan, İdris’in sokaktaki gözü kulağı olan Aliço. Dizinin en dikkat çekici karakterlerinden biri olan Aliço’nun ailesi kim, Aliço neden böyle, neden kulağında ve kafasında yara izleri var? Tüm detaylar haberimizde.

Aliço’nun ailesi kim? Aliço İdris Koçovalı’nın oğlu mu?

Hayatını çöp toplayarak devam ettiren ve askerde büyük bir travma yaşayan Aliço'nun gerçek ailesi kim?

Geçtiğimiz sezonda Rıza Kocaoğlu, yine Show TV ekranlarının iddialı ve çok ses getiren projelerinden biri olan ''İçerde'' adlı dizide Davut karakterini canlandırarak buradaki üstün oyunculuk yeteneğiyle takdir edilen bir isim haline gelmişti. Şimdi ise, Show TV'de bu sezon izleyicisinin karşısına geçen ''Çukur'' dizisinde Aliço karakterine hayat veren oyuncu Rıza Kocaoğlu, yeniden adından hızlı bir şekilde söz ettirmeye devam ediyor.

Sayıları aklında tutmak güzel bir özelliktir ama Aliço bu konuda adeta dahidir. Gördüğü plakaları dahi unutmaz. Çöp toplayıcılığı yaptığı için mahallede ne oluyor ne bitiyor her şeyden haberi vardır. Çöplerden kim ne pişirdi onu bile bilir. En sevdiği şey ise Saadet’in nefis çorbasıdır. Yamaç Çukur’a döndüğünden beri Aliço’nun bu özellikleri onun gözünden kaçmaz ve yaşadığı sıkıntılarda başvurduğu isim Aliço olur. Kısaca Aliço İdris’in Yamaç’ın duymayan kulağı görmeyen gözü olur bir nevi. Dizide Aliço’nun ailesinin kim olduğu belli değildir ancak 2.sezon 5.bölümde Aliço’nun geçmişi ile detaylar ve İdris ile yakın olmaları acaba İdris’in oğlu mu sorusunu akıllara getirdi.

Aliço’nun hastalığı ne, neden delirdi?

Çukur dizisi, dizide Rıza Kocaoğlu’nun hayat verdiği Aliço karakteri ile otizm hastalarının önemini vurgulamış durumda.  Aliço’nun sürekli lafları tekrar etmesi, arabanın kapılarını 2-3 kere kapatıp açması ve ellerini tuhaf şekilde kullanması. Otizm hastasını efsanevi bir şekilde canlandıran Rıza Kocaoğlu, hayat verdiği Aliço karakteri ile Çukur izleyicilerinin gönlünde taht kurmuş durumda. Otizm hastalığının, erkeklerde görülme oranı kadınlara oranla 4 kat daha fazla. En önemli özelliği ise göz teması kuramamaktır. Göz kontağı kuramamanın yanında ismine karşı tepkisiz kalma, işaretleri ile istediklerini gösterememe durumu da otistik hastalarda mevcut. Anne karnında henüz teşhisi konulamayan hastalığın nedeni ise tam olarak bilinmiyor. Otizm hastalarının çoğunun hiç konuşmadığı ya da daha sonra konuşanlarda da konuşma bozukluğunun olduğu saptandı.

Genelde söylenenleri tekrar eden otistik hastalar, konuştukları zaman zamir ve özne kullanmazlar. Yaşıtlarına karşı iletişim kurmayı reddeden otistik hastalar, çevresindeki kişilere karşıda ilgisizdir. Aliço zor bir geçmişi vardır. Hakkında pek çok efsane anlatılır. Onun sırrını bilen sadece İdris’tir. Aliço askerde özel kuvvetlerde keskin nişancı olarak görev yapmıştır. Ancak askerde yaşadığı bir travma onun akli dengesini bozmuştur. Ancak aynı zamanda onu belki de dünyanın en zeki insanı yapmıştır. Aliço’da fotografik hafıza vardır.

Rıza Kocaoğlu kimdir?

Rıza Kocaoğlu, 19 Mart 1979 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Başarılı oyuncu, 9 Eylül Üniversitesi’nde Oyunculuk Bölümü mezunudur. 2001 yılında Çağan Irmak’ın yazıp yönettiği Bana Şans Dile adlı sinema filmiyle profesyonel oyunculuk hayatına giriş yaptı. "Av Mevsimi", DOT oyunları "Malafa" ve "Punk Rock", 90'ların efsane radyo programından yola çıkarak çekilen Kaybedenler Kulübü'nde rol aldı. Nejat İşler, Yiğit Özşener, Ahu Türkpençe, İdil Fırat ve Serra Yılmaz gibi isimler eşliğinde çok başarılı bir oyunculuk yeteneği ortaya koymuştur. Bununla birlikte Rıza Kocaoğlu, Kuzey Güney dizisinde de Ali karakterini canlandırdı. Bu dizide Kıvanç Tatlıtuğ, Öykü Karayel, Buğra Gülsoy, Bade İşçil ve Merve Boluğur gibi sağlam kadroyla oyunculuk yeteneğini konuşturmuştur. Çağan Irmak'ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu "Bana Şans Dile" ile sinemaya adım atarak başrolü üstlenen oyuncu, başarılı performansı sayesinde Şile Büyülü Fener Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. Çağan Irmak’ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu filmde Melisa Sözen, İsmail Hacıoğlu, Deniz Uğur, Nilgün Belgün, Levent Sülün ve Volkan Severcan gibi usta isimler de yer alıyordu.

Rıza Kocaoğlu, 2010 yılına gelindiğinde ise Ezel dizisinin Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Barış Falay, Bade İşçil ve Tuncel Kurtiz gibi usta isimlerle birlikte oyuncu kadrosunda yerini almıştır. 2012 yılında Karadayı dizisinde Yasin Komiser'i canlandırarak, projenin olmazsa olmaz isimlerinden biri olmuştur. Bu dizide Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel, Çetin Tekindor, Leyla Lydia Tuğutlu ve Yurdaer Okur gibi oyuncular ile oyunculuk başarısına hız kesmeden devam etmiştir. Show TV ekranlarının başarılı projelerinden olan İçerde dizisi kadrosunda da Davut karakterini canlandırmıştır. Dizinin oyuncu kadrosunda aynı zamanda Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli, Damla Colbay, Çetin Tekindor, Bensu Soral, Mustafa Uğurlu, Gözde Kansu, Yıldıray Şahinler ve Nihal Koldaş gibi güçlü isimler bulunmaktadır. Babası Göztepe'nin yıllarca tribün amigoluğunu yapan başbakan lakaplı İsmail Kocaoğlu'dur. Aynı zamanda kendisi de fanatik Göztepe'lidir.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar