Ali Yavuz Kol kimdir, kaç yaşında, hangi ayağını kullanıyor, hangi mevkide oynuyor?

Galatasaray'da Keçiörengücü ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı kadrosuna genç oyuncu Ali Yavuz Kol da dahil edildi. Gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çeken Ali Yavuz Kol kimdir? Ali Yavuz Kol kaç yaşında? Ali Yavuz Kol hangi mevkide oynuyor? sorularının işte yanıtı.

Ali Yavuz Kol kimdir, kaç yaşında, hangi ayağını kullanıyor, hangi mevkide oynuyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
5 Aralık 2018 Çarşamba 16:19

Galatasaray'da Keçiörengücü ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı kadrosuna genç oyuncu Ali Yavuz Kol da dahil edildi. Gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çeken Ali Yavuz Kol kimdir? Ali Yavuz Kol kaç yaşında? Ali Yavuz Kol hangi mevkide oynuyor? Ali Yavuz Kol hangi ayağını kullanıyor? Ali Yavuz Kol'un boyu, kilosu kaç? sorularının işte yanıtı.

Ali Yavuz Kol kimdir?

29 Ocak 2001 Antalya doğumlu olan Ali Yavuz Kol, futbola Galatasaray altyapısında başladı. Santrafor bölgesinde forma giyen Ali Yavuz Kol, Galatasaray U19 kadrosuna yer alıyor. Sağ ayağını kullanan oyuncunun Galatasaray ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Ali Yavuz Kol, bu sezon UEFA Gençlik Ligi'nde 4 maçta 1 gol, U21 Süper Lig'de ise 1 maçta 1 gol attı.

2001 doğumlu ve henüz 17 yaşında. Farkı da henüz 17 yaşında olmasına rağmen güçlü fiziği. Altyapımızda her ne kadar yetenekli futbolcular olsa da en iyisini dahi "fiziği" üzerinden eleştiriyoruz. Atalay Babacan ve Recep Gül gibi yeteneklerin burada olmama nedenleri bana sorarsanız bundan.

Ali Yavuz Kol'un farkı güçlü fiziğinden geliyor. Handikabı ise 1.75'lik boyu. Biraz daha uzun olsa çok daha komple bir forvetle karşı karşıya olurduk. Potansiyelinin Ahmet Sivri'nin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Ahmet Sivri de teknik özellikleriyle ve hareketliliği ile öne çıkıyor ama Ali Yavuz Kol'un bir forvet için komple özellikleri var.

Ali Yavuz Kol kimdir, kaç yaşında, hangi ayağını kullanıyor, hangi mevkide oynuyor?

Kanatlarda daha rahat oynayabiliyor, hareketli, teknik özelliği yüksek ve iyi bir bitirici. Tunus'da oynanan maçta da sadece 10 dakikada etkisini net şekilde gösterdi. Eminim ki AEK karşısında biraz daha fazla süre alacak ve Galatasaray'ın en büyük gelecek vaat eden gençlerinden biri. 2000 jenerasyonunu ısrarla ön plana çıkarsak da 2001 / 2002 jenerasyonları da hiç fena değil.

Fatih Hoca'nın oyun düzeninde hızlı, ayakta kalan ve teknik oyuncuların önemi büyük. Yunus Akgün'ün yaz döneminde yaptığı bireysel çalışmaların şahidi benim. Şu an fiziğini güçlendirdiğini görüyoruz ve takım içinde hiç sırıtmıyor. Ali Yavuz Kol'un ise zaten iyi olduğu özelliği fizik gücü ki şans bulması halinde üzerine daha da koyacak.

A takımda kalacağına inanıyorum. Şu an Yunus Akgün, Doğan Can Davas ve Ali Yavuz Kol'u etki anlamında öne çıkarıyorum. Celil Yüksel ve Ahmet Sivri gibi isimler ise kiralık olarak takımdan ayrılabilirler. Sezon içinde de farklı genç futbolcuların da A takımda deneneceğini göreceğiz. Ozan Kabak'ı bu isimlerden farklı bir yere koyuyorum, Fatih Hoca'nın ondan beklentisi çok daha yukarıda..

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar