Adnan Oktar'ın kediciği Ceylan Özgül kimdir?

Adnan Oktar'ın en gözde kediciklerinden biri olan Ceylan Özgül kaçtı mı?

Adnan Oktar'ın kediciği Ceylan Özgül kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
20 Mart 2018 Salı 10:30

Adnan Oktar'ın kediciği olarak bilinen Ceylan Özgül'ün kaçtığı iddiaları konuluşuluyor. Peki ya bu iddialar doğru mu? İşte haberin detayları..

Adnan Oktar'ın gözde 'kedicik'lerinden olan Ceylan Özgül, Oktar'ın yanından kaçmasının ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.Yaptığı her hareketle, söylediği her sözle olay yaratan Adnan Oktar, bu kez de bir kaçış iddiasıyla ilgili gündeme geldi.

Ceylan Özgül, Adnan Oktar'ı en çok savunan ve en gözde "kedicik"lerinden biriydi. Özgür, hiç umulmadık bir harekette bulunarak Adnan Oktar'ın yanından pijama ve terlikle kaçtı. Bu gelişmeyle birlikte Ceylan Özgül bir anda ülke gündemine oturdu.

Ceylan Özgül, Adnan Oktar'ın biricik kediciğiydi. Adnan Oktar ne zaman eleştiri yağmuruna tutulsa onu ilk savunan isimler arasında başı çekiyordu. Fakat çok ilginç bir gelişme yaşandı. Ceylan Özgül Instagram hesabından bir paylaşımda bulunurak Adnan Oktar'ın yanından terlik ve pijamalarıyla kaçtığını açıkladı.

Adnan Oktar bu olayın ardından açıklama yaparak Ceylan Özgül'ün kaçmadığını kendi isteğiyle babasının yanına gittiğini söyledi. Öte yandan Oktar kendileri tarafından Özgül'ün ailesine bırakıldığını kaydetti. Kediciklerden Tülay Kumaşçı da Adnan Oktarı doğrulayarak aynı cümleleri kaydetti ve Emine Kılıç'ın "Ceylan Özgül'ün yalın ayak kaçtığı iddiası da bu şekilde çürütülmüş oldu! 14.02.2017 tarihli kamera kayıtları, arkadaşıyla gayet rahat bir şekilde evden çıktığını ispatlıyor! mesajını da paylaştı.

Adnan Oktar'ın yanında Özgül olmadığını ve Oktar'ın Türk Lirası'nı bile tanımadığını söyleyen Ceylan Özgül şu ifadeleri kullandı: “Dikkat edin sizi kaydedecekler. Gizli kameralarla, açık kameralarla kaydedecekler. AVM'lerde resimlerinizi çekecekler. Sonra onların üzerinde oynayacaklar ve istedikleri amaca hizmet etmezseniz aleyhinize kullanmaya kalkacaklar. Korkmanıza gerek yok şeytanın hilesi zayıftır” dedi.

CEYLAN ÖZGÜL KİMDİR?

İstanbul Üniversitesinden mezun olan Ceylan Özgür yaşantısını İstanbul‘da sürdürmektedir. Daha önce Uğur Koleji’nde okumuştur.Son dönemlerde Adnan Oktar‘ın sohbetleri ile sıkça televizyon ekranlarında yer almış, daha sonra kendi isteği ile sohbet grubundan ayrıldığı belirtilmiştir. 2007 yılında elektrik mühendisi olarak İstanbul’da yaşayan babası Feridun Özgül tarafından kızı Balıkesir Ayvalık‘a götürülmüş ancak kızının zorla alıkoyuldum şikayeti üzerine babası tutuksuz yargılanmış ve serbest bırakılmıştır. Ceylan Özgül baba tarafından aslen Balıkesir Ayvalık ilçesi Altınova beldesi nüfusuna bağlıdır. Başak burcudur.

Ceylan Özgül ile İlgili Geçmişte Çıkan Haberler

‘ADNAN Hoca’ olarak tanınan Adnan Oktar'ın cemaatine giren 27 yaşındaki Ceylan Özgül'ü İstanbul'dan kaçırarak Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne getiren mühendis babası Feridun Özgül, kızının “Beni zorla kaçırdı” şikayeti üzerine, ‘alıkoymak’ ve ‘tehdit’ suçundan adliyeye sevkedildi.Çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere berbest bırakılan Feridun Özgül, “Kızımızı yitirmek üzereyiz. Ancak buna asla izin vermeyeceğim” derken, kızı Ceylan Özgül tekrar İstanbul'a döndü.

Ceylan Özgül'ün İstanbul'dan babası Feridun Özgül tarafından otomobille Ayvalık'ın Altınova Beldesi'ne kaçırıldığı ihbarını alan jandarma, dün akşam Ayazkent Sitesi No: 50'deki eve baskın yaptı. Evde bulunan Ceylan Özgül, babası 57 yaşındaki Feridun Özgül, eniştesi 65 yaşındaki Ubeyt Avcı, arkadaşları 26 yaşındaki Kübra ve 29 yaşındaki Ender Yelkenci kardeşler karakola götürüldü. Ceylan Özgül, burada babasından şikayetçi oldu, kendisini zorla kaçırıp alıkoyduğunu öne sürdü.

İddiaya göre, İstanbul'dan özel uçakla 3 avukat gece Edremit Körfez Havaalanı'na geldi, Ayvalık'a geçip Ceylan Özgül'ün ifade vermesine nezaret etti. Genç kız, sağlık kontrolü için Sağlık Ocağı'na gönderildi. Ceylan Özgül, sağlık durumunun iyi olmadığını ifadesini daha sonra vereceğini söyleyerek, İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı.

Jandarmadaki sorgularının ardından, Feridun Özgül, kızını zorla kaçırıp alıkoymak, olay sırasında yanlarında olan kızının arkadaşı Tülin Marangozoğlu'nu tehdit etmek, Ubeyt Avcı, daha önce Adnan Hoca cemaatinden ayrıldığı ileri sürülen Kübra Yelkenci ve Ender Yelkenci kardeşler ise ‘yardım ve yataklık’ suçlarından adliyeye sevkedildi.

İstanbul'daki bir holdingte genel koordinatörlük yaptığını belirten elektrik ve elektronik mühendisi Feridun Özgül, adliyeye çıkarılmadan önce yaptığı açıklamada kızını zorla kaçırmadığını iddia etti. Özgül, şunları anlattı:

“Kızım bu cemaate katılalı 3 yıl oldu. 11 aydan bu yana kendisini hiç görmedim. Annesi hasta olmasına rağmen 8-10 ayda bir eve geliyordu. Gelirken de cüsseli, irikıyım en az 3 koruma yanında olurdu. Bu korumalar ben ve annesiyle Ceylan'ın özel görüşmesine izin vermezdi. Kızım nasıl bu hale düştü bilmiyorum. Kendisiyle dün görüştük. Evimize geldi. Yanında kız arkadaşı vardı. Özel görüşmek istedim. Arkadaşı Tülin karşı çıktı. Aramızda tartışma yaşandı. Seslerimize karşı komşumuz Serkan çıktı. Serkan'dan yardım istedim. Serkan'la birlikte Tülin Marangozoğlu'nu dışarıya çıkardık. Baba-kız gibi konuştuk. İstanbul'da gezdik, yanımıza arkadaşları Yelkenci kardeşleri de aldık. Sohbet ettik. Akşam üzeri gezerken, ailemizden söz ettim. Hızlı feribota geldiğimizi farkettik. Çok duygulandım. Kızım da çok duyguluydu. ‘Beni bırakma baba’ diyordu. Hızlı feribota girdik. Planlanmış bir şey değildi. Bandırma'ya çıktık. Bacanağım Ubeyt'in yeni ev aldığını anlattım. Ayvalık'a geldik. Oturduk çay içtik. Ayvalık tostu yedik. Bacanağımla buluştum. Onların evine doğru yola çıktık. Bu arada kızım sürekli tedirgindi. Ceylan, polis aracını görünce beni ‘Arkadaşlarımız benim kayıp olduğumu bildirmişlerdir’ diye uyardı. Bacanağımın evine geldik. Sohbet ettik. Artık bizi üzmeyeceğine söz verdi. Hatta Ayvalık'ı çok sevdiğini, annesiyle birlikte bir hafta tatil yapmak istediğini söyledi, benden otelde oda ayırtmamı istedi. Her şey yolundaydı. Ben de güven uyandırdı. Bir iki kez çikolata ve şeker almak için bakkala gitti. Hiçbir sorun yoktu. İkinci çıkışında arkadaşlarına telefon etmiş. Kaçırıldığını ileri sürmüş. Yerimizi de söylemiş. Ancak bize hiç belli etmedi. Tam yemeğe oturacağımız sırada jandarma geldi. Kızım Adnan Oktar'ın Bilim Araştırma Vakfı'nda üst düzey yöneticiydi. İyi bir pozisyonu vardı. Peşini bırakacaklarını sanmıyorum. 27 yaşında bir kız, nereden parayı bulmuş, özel uçak tutup İstanbul'dan avukatlar getirtiyor, Jaguarlı korumalarla dolaşıyor. Biz kızımızı yitirmek üzereyiz. Ama buna izin vermeyeceğim. Anneler, babalar çocuklarını Adnan Hoca'nın cemaatinden uzak tutsun.”

Feridun Özgül, kızının psikolojik durumunun iyi olmadığını gözlediğini, vasisi tayin edilmek istemiyle girişimde bulunacağını da söyledi. Feridun Özgül, bacanağı Ubeyt Avcı, Kübra Yelkenci ve Ender Yelkenci, akşam saatlerinde çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar