için kaldı

9 Şubat Milli Piyango çekilişi | Milli piyango bilet sorgulama

9 Şubat Milli Piyango çekilişi için nefesler tutuldu. Milli Piyango sorgulama ekranına ve Milli Piyango ikramiyesi ne kadar? sorusunun cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz

9 Şubat Milli Piyango çekilişi | Milli piyango bilet sorgulama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
9 Şubat 2018 Cuma 15:48

9 Şubat milli piyango çekilişi büyük ikramiye hayali kuranlar tarafından heyecanla bekleniyor. miilli piyango bilet sorgulama ekranına heberimizden ulaşabilirsinin 9 Şubat milli piyango ikramiyesi ne kadar? milli piyango ikramiyesi nereden alınır? İşte milli piyango ile ilgili tüm merak edilenler.

Milli piyango ikramiyesi nereden alınır?

Milli Piyango çekilişi sonrası ikramiye kazanan talihliler son 3 rakama kadar ödemeyi sabit ya da gezici bayilerden tahil edebiliyor. Son 5 rakama kadar bilen talihliler ise Milli Piyango İdaresi'nin yetkilendirdiği bayilerden tahsil edebilmektedir. son 5 rakamın üstünde bilen talihliler ikramiyelerini baş bayiler ile sanal ortam bayileri, Milli Piyango İdaresi ile imzalanan sözleşme kapsamında belirlenmiş olan ikramiye tutarını tahsil edebilirler.

1 milyon liranın üzerindeki ikramiyeler ise sadece Milli Piyango idaresinden tahsil edebilmektedir. Belilenen ikramiye tutarının altındaki ödemeler ise Milli Piyango şubeleri tafaından yapılır. İkramiye tutarları Milli Piyango İdaresi tarfından değiştirilebilir.

Milli Piyango bilet sorgulama nasıl yapılır?

Milli Piyango çekilişi sonrası biletlernizi www.mpi.gov.tr adresinden bilet numaranızı ve çekiliş tarihin girerek yapabilirsiniz. Aşşaığıdaki yazıya tıklayarak Milli Piyango bilet sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

MİLLİ PİYANGO BİLET SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

9 Şubat Milli Piyango çekilişi ikramiyesi ne kadar?

Milli Piyango'nun 9 Şubat 2018'de dağıtacağı ikramiye tutarları da belli oldu. Buna göre dağıtılacak ikramiyeler şöyle;

1 adet 3 milyon TL
1 adet 300 bin TL
3 adet 30 bin TL
5 adet 10 bin TL
20 adet, 5 bin TL
10 adet bin TL
150 adet 300 TL
350 adet 160 TL
Bin 400 adet 80 TL
7 bin adet 60 TL
49 bin adet 48 TL
140 bin adet 24 TL
51 teselli ikramiyesi olarak da 3 bin TL

9 Şubat Milli Piyango çekilişi | Milli piyango bilet sorgulama

Milli Piyango nasıl oynanır?

Daha önceden bastırılmış numaralı çeyrek, yarım ve tam biletler satılarak adet ve tutarlarının daha önceden belirlenmiş ikramiyelerin her ayın 9,19,29'uncu günlerinde çekilecek kura diğer bir tabirle çekiliş ile kazanacak numaraların saptanması esasına dayanan oyundur.

Piyango çekilişleri, her ayın 9, 19, ve 29'uncu günleri çekiliş yapılacak şekilde uygulanır. Belirtilen tarihlerde veya bu tarihlerin dışında, çekiliş günleri ve planları farklı özel çekilişler düzenlenebilir. Her yıl 31 Aralık günü yılbaşı özel çekilişi yapılır. Yönetim Kurulu, çekiliş tarihleri ile özel çekiliş tarihlerini belirlemeye, değiştirmeye veya kaldırmaya yetkilidir. İkramiyelerin ödenmesine esas olarak İdare ve satış merkezleri yetkilidir.

9 Şubat Milli Piyango çekilişi | Milli piyango bilet sorgulama

Başbayiler ile sanal ortam bayileri İdare ile imzaladıkları sözleşmede belirtilen tutara kadar diğer bayiler ise son üç rakama ( son üç rakam dahil ) kadar isabet eden ikramiyeleri ödemek zorundadır.

Bayiler, son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de, ikramiyelerini ödeyebilirler.

Yılbaşı çekilişi için bilet küpürlerine bakılmaksızın, talihlilere ödenecek ikramiyelerden 1.000.000.- ( Bir milyon TL.) ve daha büyük ikramiyeler, yıl içerisinde yapılacak diğer çekilişlere ait büyük ikramiye Genel Müdürlükçe, bunların altında kalan diğer ikramiyeler Şube Müdürlüklerince ödenir.

İdare, gerekli gördüğü hallerde, ikramiye ödeme limitlerini arttırmaya ve eksiltmeye yetkilidir.

İkramiyeler bir yıllık zamanaşımı süresine tabi olup, çekiliş tarihinden itibaren bir yıl içinde ibraz edilmeyen biletlerin ikramiyeleri zamanaşımına uğrar ve bu biletlere ikramiye ödemesi yapılmaz. Zamanaşımına uğrayan ikramiyeler İdareye gelir kaydolunur. Zamanaşımı süresinin hafta sonu veya resmi tatile rastlaması halinde, izleyen ilk işgünü mesai bitimine kadar ikramiye ödenir.

9 Şubat Milli Piyango çekilişi | Milli piyango bilet sorgulama

Bir bilete ikramiye ödenebilmesi için, biletin ikramiye kazanan numaralardan birini ihtiva etmesi,çekiliş tarihi, ikramiye ve seri numarası, fiyat ve kupür itibariyle herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde kendini ibraz eder nitelikte olması gerekir. Kendini ibraz eden biletlerden; ikramiye numaralarının dışında kalan diğer yerlerinden yırtılmış veya kopmuş olup parçaları mevcut olan ve ikramiye kazanan numaraları açık bir şekilde okunanlara da ikramiye ödenir. İkramiye isabet eden numaraları üzerinden yırtılmış veya kopmuş olup, parçaları mevcut olan biletlerin ikramiyesi ancak, İdare veya satış merkezleri tarafından yapılacak inceleme sonucunda ödenebilir. Bu şekildeki biletlerden bayi ödeme yetkisindeki ikramiyeler satış merkezi yöneticisinin kararı, daha büyük ikramiyeler ise İdare merkezi onayı ile ödenir. İkramiye kazanan numaralardan hiç birini ihtiva etmeyen ya da kendini ibraz eder nitelikte olmayan; sahte, tahrifat yapılmış, zamanaşımına uğramış, iptal edilmiş, ödendi damgası sığacak kadar veya daha büyük parçası kopmuş ve parçaları mevcut olmayan biletlere ikramiye ödenmez.

Kendini ibraz eder nitelikte olmak kaydıyla, sehven ödendi damgası basılmış olan biletlerin, ait olduğu çekilişin yapılacağı tarihten en geç bir gün önce mesai sonuna kadar satış merkezlerine bilet hamili tarafından dilekçe ekinde ibraz edilmesi ve bu dilekçenin yine çekilişten bir gün önce İdare merkezine gönderilmesi halinde, bu biletlere isabet eden ikramiyeler ödenir.

Milli Piyangoda en çok ikramiye kazandıran numaralar

Aslında milli piyango çekilişlerinden her nuaraya verilen şans eşittir. Milli Piyango yılbaşı çekilişleri daha önceleri 7 milyon numara üzerinden yapılayodu ve hal böyle olunca bu çekilişlerde numranın ilk rakamıın 7-8-9 olma olasılığı yoktu. Ancak milli piyango çekilişleri son yıllarda 10 milyon numara üzerinden yapılmakta.

İşte Milli piyango çekilişlerinde hangi rakam ne kadar çıktı sorusunun yanıtı;

0 : 4
1 : 8
2 : 10
3 : 17
4 : 4
5 : 7
6 : 4
7 : 9
8 : 8
9 : 6

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar