için kaldı

8 Ocak Çarşamba 2020okul tatili olan iller hangileri?

Bazı illerde kar yağışı bazı yerlerde ise sağanak yağışlar nedeniyle okullar tatil oldu. 8 Ocak Çarşamba 2020 okul tatili olan iller hangileri? Detaylan haberimizde…

8 Ocak Çarşamba 2020okul tatili olan iller hangileri?
Son Güncelleme: 8 Ocak 2020 Çarşamba 10:50
7 Ocak 2020 Salı 09:03

8 Ocak Çarşamba 2020 okul tatili olan iller hangileri? Sorusu internette çok araştırıldı. Bazı illerde okullar kar nedeniyle tatil olurken bazı illerde ise aşığı yağış nedeniyle seller meydana geldi. Öğrenciler kar tatili olan yerleri araştırmaya başladı. Peki 8 Ocak Çarşamba 2020 okul tatili olan iller hangileri? Sizler için araştırdık.

8 Ocak Çarşamba 2020 okul tatili olan iller hangileri?

Kütahya

Kütahya'da ilk ve orta dereceli okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizde iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle ilimiz merkezinde bulunan (köyler dahil) Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmî-özel, örgün-yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları ile diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında, 08.01.2020 Çarşamba günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmesine karar verilmiştir. İlimiz merkezindeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastası olan, kalp ve böbrek yetmezliği bulunan, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri, 08.01.2020 Çarşamba günü 1 gün süre ile idari izinli sayılacaklardır" denildi.

Niğde

Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı köylerde, kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar tatil edildi.

Ulukışla Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle taşımalı eğitim ve köylerde eğitim öğretime yarın ara verildiği bildirildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de aynı süre içerisinde idari izinli sayılacağı açıklandı.

Çanakkale

Çanakkale'nin Çan ve Yenice ilçelerinde kar yağışı ve fırtına nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilecek.

Öğrencilerin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla iki ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda 8 Ocak çarşamba günü eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. Engelli ve hamile kamu personeli de bir gün idari izinli sayılacak.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle köylerde ve köylerden taşımalı ulaşımla ilçeye gelen öğrencilere okullar tatil edildi.

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı köylerde etkisini arttırmaya başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle Biga'ya bağlı köylerde ve köylerden taşımalı ulaşım yoluyla ilçe merkezine gelen öğrencilere okulların tatil edildiği açıklandı.

Bilecik

Bilecik'in Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın taşımalı eğitime ara verildi.

İlçelerin kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanmaya karşı taşımalı eğitime 8 Ocak Çarşamba ara verildiği belirtildi.

Mersin

Mersin'in Erdemli ilçesinde zemin katlarını su basan okul 1 günlüğüne tatil edildi. İlçede kar sebebiyle de 4 okul yarın için tatil edildi.

Aşırı yağış sonrası sel ve su baskını riski bulunan sağlık meslek eğitimi verilen Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bugün için tatil edilmişti. İçerisinde öğrencilerin bulunmadığı okulda su baskını yaşandı. Okulun zemin katları ile okul bahçesindeki spor sahası sular altında kaldı. Erdemli Kaymakamı Avni Kula, beraberinde Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve okul idaresiyle birlikte sınıf ve koridorlarda incelemede bulundu. Yapılan inceleme neticesinde okulun 1 günlük tatil edilmesine karar verildi.

Öte yandan Sorgun, Güzeloluk, Sarıkaya, Tapureli okulları kar sebebiyle Karayakup ilk ve orta okulunun ise taşımalı eğitim alan öğrencilerine okullar yarın için tatil edildi.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar