6 Şubat 2020 Perşembe Erzincan’da okullar tatil mi?

6 Şubat 2020 Perşembe Erzincan’da okullar tatil mi? sorusu Erzincan’da kar yağışının artmasıyla araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki, 6 Şubat 2020 Perşembe Erzincan’da okullar tatil mi? Detaylar haberimizde

6 Şubat 2020 Perşembe Erzincan’da okullar tatil mi?
Son Güncelleme: 5 Şubat 2020 Çarşamba 16:24
5 Şubat 2020 Çarşamba 16:22

6 Şubat 2020 Perşembe Erzincan’da okullar tatil mi? 5 Şubat 2020’de Erzincan’da okulların tatil edilmesi ile 6 Şubat 2020’de de okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Kar yağışının fazla olduğu Erzincan’da öğrenciler merakla okulların tatil olup olmayacağının merak ediyor. Peki, 6 Şubat 2020 Perşembe Erzincan’da okullar tatil mi? Sizin için araştırdık…

6 Şubat 2020 Perşembe Erzincan’da okullar tatil mi?

Van’da çığ nedeniyle 23 kişi hayatının kaybederken öğrenciler ise okulların tatil olup olmadığını merak ediyor.

Van’da yoğun kar yağışı nedeniyle 5 Şubat 2020’de okullar tatil edildi. 6 Şubat 2020 Perşembe Van’da okullar tatil mi? sorusu hakkında valilik bir açıklama yapmadı. Tatil edilmesi durumunda haberimizde bulacaksınız.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş kimdir?

Erzincan Valisi Ali ARSLANTAŞ aslen Kahramanmaraş/Andırın’lı olup, 1975 Osmaniye/Kadirli doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Kadirli’de, lise öğrenimini Sakarya’da tamamladıktan sonra, 1999 yılında Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

2000 yılında Hatay Valiliği’nde Kaymakam adaylığı yaparak, Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi. 2001 yılında İngiltere’de  İngilizce Dil Eğitimi aldıktan sonra; sırasıyla Pazar (Tokat), Ulubey (Ordu) kaymakam vekilliklerinde bulundu. 

2003 yılında Feke (Adana) Kaymakamı olarak atandı. Akabinde  Musabeyli (Kilis) Kaymakamlığına atandı. Aynı anda Öncüpınar Mülki İdare Amirliği, Kilis Vali Yardımcılığı ve Elbeyli Kaymakamlığını da deruhte etti. Bu süre içerisinde Kilis Valiliği ile Halep Valiliği arasında düzenlenen sınırda bayramlaşma faaliyetlerini Türkiye Cumhuriyeti heyeti adına 6 defa organize etti.

2006 yılında Başkale (Van) Kaymakamlığına atandı. Salmas, Hoy ve Urumiye Valilikleri ile Van Valiliği arasındaki sınır ilişkileri koordinatörlüğünü yaptı. 2008 yılında  Amasya Vali Yardımcılığına atandı. 2010 yılında  Altınözü (Hatay) Kaymakamlığı görevine getirildi. Altınözü Kaymakamlığı ile birlikte 3 yıl boyunca Hatay Vali Yardımcılığı görevinde de bulundu.

2011 yılından sonra Suriye Arap Cumhuriyetinde meydana gelen iç karışıklıklar sonucu ülkemize kabul ettiğimiz Suriyelilerin iaşe, ibate ve konaklamalarının sağlandığı; Altınözü Tekel Konaklama Merkezi, Altınözü Boynuyoğun Konaklama Merkezi, Altınözü Karbeyaz Konaklama Merkezi ve Geçici Kabul Merkezini kurdu ve yönetti.  Suriye ordusundan ayrılan aralarında general ve albayların da bulunduğu asker  ve asker ailelerinin konaklatıldığı 6000 kişilik Antakya Apaydın Konteyner Konaklama Merkezini kurdu ve yönetti.

Konaklama Merkezlerine ziyarete gelen Koffi ANNAN, Valeria AMOS, Angelina JOLİE gibi Birleşmiş Milletler adına gelen heyetler başta olmak üzere yerli ve yabancı 170 heyetin konaklama merkezlerini ziyaretlerini organize etti. Altınözü sınırlarından yaklaşık 40000 Suriyelinin insani gerekçelerle ülkemize kabulünü sağladı. Uluslararası yardım kuruluşları ve Türk Kızılayı işbirliğiyle sınırın karşısında bulunan 60000 Suriyelinin iaşe ve sağlık ihtiyaçlarının yerinde karşılanmasını sağladı.

Türk Kızılayı’nın 2015-2020 Stratejik Planı hazırlanması çalışmalarına katıldı.

Lojistik Master Planı, Turizm Master Planı, Kırsal Kalkınma ve Tarım Stratejik Planı hazırlanması, yayınlanması ve uygulanması çalışmalarına başkanlık etti.

Hatay Altınözü Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması çalışmalarını ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü. Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarına rehberlik etti. 17 ilin bağlı olduğu Hatay Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünün  kurulması ve kamulaştırma çalışmalarını yürüttü.

Görev yaptığı ilçelerde ilk ve orta öğretim okullarına 300.000 kitap kazandırılması gibi yüzlerce eğitim, sağlık, kültürel mirasın restore edilmesi, tarım, duble yol, gölet, köy altyapı ve üst yapıları vb. çalışmayı hayata geçirdi.

2014 yaz kararnamesiyle Sorgun Kaymakamlığına atandı. Tamamen yerel kaynaklarla köylerin çöplerinin toplanıp bertaraf edilmesini sürdürülebilir bir şekilde sağladı.

Harp Akademileri Komutanlığının 49. dönem öğrenimi, İngilizce (Üstün Başarılı Derece- 356 Saat Süreli), 3. Dönem Oryantasyon Eğitimi, 87. Dönem Kaymakamlık Kursu, Temel Düzey Bilgisayar Eğitimi, Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma, 84. Dönem Mülki İdare Amirleri Semineri, Kolluk Denetiminin ve Gözetim Kapasitesinin Arttırılması Semineri, 100. Dönem Mülki İdare Amirleri Kursu, 118. Dönem Mülki İdare Amirleri Eğitimi, Türkiye- İran Hudut Olayları Görüşme Protokol Hazırlık Çalışmaları (Dışişleri Bakanlığı), İçişleri Bakanlığı Personelinin AB Fonlarının Etkin Kullanımında Desteklenmesi Projesi çalışmalarına katılmıştır. Engellilerin Sosyal Hayata aktif katılımını amaçlayan ve Engelli Hakları konusunda mevzuatımızın getirdiği ayrıcalıkları ortaya koyan “Pozitif Ayrımcılık” isimli kitabı yayınladı. Çalıştığı İllerin Valilerinden, 9 takdirname ve 12 başarı belgesi ve 4 üstün başarı belgesi almıştır. Hatice R. ARSLANTAŞ ile evli ve 3 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

 

30.05.2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Erzincan Valisi olarak atanmıştır

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar