2020 Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı var mı?

2020 Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı var mı? Sorusu son zamanlarda araştırılmaya başlandı. Bayramın yaklaşması ile araştırılmaya başlanan 2020 Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı var mı? Sorusunun yanıtını sizler için araştırdık.

2020 Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı var mı?
Son Güncelleme: 8 Mayıs 2020 Cuma 16:35
8 Mayıs 2020 Cuma 16:31

2020 Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı var mı? Tüm dünyayı etkisi altına alan Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünya diken üstünde. Birçok kişinin hayatına kaybettiği salgın ülkemizde de can almaya devam ediyor. Ülkemizde alınan tedbirle önüne geçilmeye çalışılan salgında vatandaşlar bayramın nasıl geçeceğini merak ediyor. 2020 Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, 2020 Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı var mı? İşte detaylar…

2020 Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın tedbirleri kapsamında yapılan sokağa çıkma yasağı uygulamalarına bayram sonuna kadar devam edileceğini söylemişti.

Erdoğan'ın bu açıklamaları göz önüne alındığında, Arefe günü (Cumartesi) ve Ramazan Bayramı'nın 1. günü(Pazar) sokağa çıkma yasağı olacak. Sokağa çıkma yasağının tüm Türkiye'de mi yoksa yine 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta mı olacağı ise henüz açıklanmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasaklar ile ilgili şunları söylemişti;

“İnsan hareketliliğini ne kadar azaltırsak, salgının yayılma zincirini o derece hızlı ve etkin kırabiliriz. Salgının kontrol altına alınmasında insanların kalabalık şekilde bir arada bulunduğu okullar, kimi işletmeler, spor tesisleri gibi yerlerdeki faaliyetlere ara verilmesinin büyük katkısı olmuştur. Ülkemizdeki bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonrasına kadar sürdürmeyi düşünüyoruz.”

Ankara kulislerinde konuşulan 9 gün yasak olmayacağı yönünde. Ancak nihai karar 18 Mayıs'ta yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası verilecek.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar