2019 KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK’nın internet sitesine erişimi sonrasında gündeme gelerek çok araştırılan konular arasında yerini aldı. 2019 KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

2019 KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?
Son Güncelleme: 16 Kasım 2019 Cumartesi 12:13
16 Kasım 2019 Cumartesi 08:37

2019 KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK’nın internet sitesine erişiminde sorun olması sonrasında çokça araştırılan konular arasına girdi. Öğrenciler KYK’ya ulaşamadıklarında heyecanlandı. Peki, 2019 KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusunun yanıtı haberimizde…

2019 KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

 Sonuçları öğrenmek için gün içinde öğrenciler KYK’nın sitesine giriyor. KYK’nın internet sitesini erişim sorunu yaşanması 2019 KYK burs ve kredi sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrencileri heyecanlandırdı. KYK'nın resmi internet sitesinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz tarafından 15-21 Ekim tarihleri arasında alınan burs/kredi başvuruları için değerlendirme süreci devam etmektedir. Sürecin ardından sonuçlar http://yurtkur.gsb.gov.tr resmi sitemizden ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır." yapılmıştı.

2019 KYK sonuçları açıklandı mı?

KYK burs ve kredi başvuruları 21 Ekim'de sona ermişti. KYK burs sonuçlarının Kasım ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Sonuçları öğrenmek için tıklayınız

Erdoğan'dan KYK burs ve kredi ücretlerine zam müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama şöyle; Bugünden 3 Kasım 2002 tarihine kadar geri gittiğimizde istiklal ve istikbal davamızın kalkınma, büyüme, yatırım ve refah mücadelemizi de ihmal etmedik. Hükümete geldiğimizde ülkemizi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet sütunları üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Eğitim harcamalarımız hep ilk sırada yer aldı. Eski dönemin vesayet ürünü kesintisiz eğitim ürününü bir kenara bırakarak 12 yıllık kademeli zorunlu eğitime geçtik. Katsayı engeli başta olmak üzere antidemokratik uygulamalara son verdik. Meslek liseleri ve imam hatip okullarını cazip hale getirdik. Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2020 Ocak itibariyle lisans öğrencilerimizin bursu 500 liradan 550 liraya çıkıyor. Bu rakam biz hükümete geldiğimizde 45 liraydı. Yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1600 lira olarak uygulanacak.

KYK burs/kredi alacak öğrencilerin ödemeleri ne zaman yapılacak?

KYK'nın burs ve kredi ödemeleri Aralık ayında ilk kez yapılıyor. İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar