2019 AB vize ücreti ne kadar oldu, çoklu giriş imkanı nedir avantajları

Sık seyahat edenler için yeni yönetmeliklerin gündeme gelmesiyle 2019 AB vize ücreti ne kadar oldu, çoklu giriş imkanı nedir avantajları ile ilgili bilgiler merak edilmeye başladı. İşte 2019 AB vize ücreti ne kadar oldu, çoklu giriş imkanı nedir avantajları

2019 AB vize ücreti ne kadar oldu, çoklu giriş imkanı nedir avantajları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
4 Aralık 2018 Salı 15:29

2019 AB vize ücreti ne kadar oldu, çoklu giriş imkanı nedir avantajları ile ilgili bilgiler birçok Ana Haber Bülteni'nin haberlerinden sonra merak edilmeye başladı. Haberimizde 2019 AB vize ücreti ne kadar oldu, çoklu giriş imkanı nedir avantajları ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. 2018'den 2019'a geçerken hayat şartlarından dolayı birçok uygulamaya zam geldi. 2019 AB vize ücreti ne kadar oldu, çoklu giriş imkanı nedir avantajları nelerdir? Avrupa Birliği ülkelerine vize ücretinde de zamlanma söz konusu. Peki ama 2019 AB vize ücreti ne kadar oldu, çoklu giriş imkanı nedir avantajları nelerdir? İşte 2019 AB vize ücreti ne kadar oldu, çoklu giriş imkanı nedir avantajları ile ilgili bilgiler. 

2019 AB vize ücreti ne kadar oldu?

Belçika'nın Başkenti Brüksel'de toplanan Avruğpa parlementosu sivil Özgürlükler Komitesi Schengen vizesi kuralında değişiklikler yaptı. Avrupa'ya düzenli seyehat edenleri hem sevindirecek hem üzecek. 

Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edecek olan vatandaşları yakından ilgilendiren karar Avrupa Parlamentosu Sivil Özgürlükler Komitesi’nden geldi. 15’e karşı 27 oyla kabul edilen tasarıya göre, AB ülkelerine vize başvurularında alınan 60 euroluk ücret 80 euroya yükseltildi.

Brüksel'de toplanan Avrupa Parlamentosu Sivil Özgürlükler Komitesi Avrupa Birliği vize kurallarının güncellenmesini görüştü. Komite, uygulanan vize ücretlerinin artırılmasını içeren yasa tasarısını onayladı. Brüksel'de bir araya gelen AP Sivil Özgürlükler Komitesi, AB vize kurallarının güncellenmesini görüştü. Toplantı sonunda yapılan oylamada, komite üyeleri 15'e karşı 27 oyla vize kurallarını değiştirmeye yönelik yasa tasarısını kabul etti. Tasarıya göre, AB'nin 100'ün üzerinde ülke vatandaşlarına uygulanmakta olduğu seyahat vizesi ücretlerinde değişiklik yapılacak. AB ülkelerine vize başvurularında alınmakta olan 60 euroluk ücret 80 euroya çıkartılacak. Seyahatten 9 ay öncesine kadar vize başvurusu yapılabilecek. Vize başvurusu sırasında seyahat dönemine ilişkin sağlık sigortası talep edilmeyecek. Düzenlemenin yasalaşması için Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda oylanması ve AB Konseyi'nin onayı gerekiyor.

Çoklu giriş imkanı nedir ve avantajları nelerdir?

Çoklu giriş vizesi, sahibine, istediği şekilde Schengen Bölgesine girip çıkma izni verir. Ancak, bu vize sahibine Schengen Bölgesinde Schengen üyesi bir ülke ile Schengen üyesi olmayan bir ülke arasında sınırdan geçtiği günden başlayarak altı ayda bir maksimum 90 gün konaklama izni verir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar