2018 YKS sıralama dönüştürücü nedir, nasıl kullanılır?

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sınava girenlerin çoğunluğunun başarı sıralaması geçen yıla göre oldukça düşük olduğu görüldü. Bunun üzerine başarı sıralaması tercihlerde kafa karışıklığına neden oldu. Bu karışıklığı gidermek adına YKS sırama dönüştürücü uygulaması geliştirildi.

2018 YKS sıralama dönüştürücü nedir, nasıl kullanılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
9 Ağustos 2018 Perşembe 09:11

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih ve sonrasında yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına çevrildi. YKS sınav sonuçları binlerce öğrenci için hayal kırıklığı olsa da tercih süreci tüm öğrenciler için başladı. Gitmek istedikleri üniversitelere tercih yapacak öğrencilerin başarı sıralaması kriteri oldukça önemli. Tercih sürecinin başlaması ile birlikte öğrenciler başarı sıralarına göre gidecekleri üniversitelerin taban ve tavan puan durumlarını araştırmaya başladı. Peki ya YKS sıralama dönüştürücü ne işe yarıyor, nasıl kullanıyor? Detaylar haberimizde.

YKS SIRALAMA DÖNÜŞTÜRÜCÜ NEDİR?

Yeni sistemin getirisi olan uygulamalar ile beraber bu sene sıralamalar bütün alanlar için değişti. Gerek puan türlerinin birleşmesi, gerekse farklı alanlardaki öğrencilerin sıralamalara dahil olması geçen seneye göre sıralamaları geriye götürdü. Hal böyle olunca tercih yapacak olan adayların 2017 verilerini kullanırken sıralamaların yeni sisteme göre olması kafaları karıştırdı. Öğrencilerin bu kafa karışıklığını giderecek yeni bir uygulamaya koyuldu. YKS sıralama dönüştürücü ile 2018 YKS ye ait olan sıralamanızı eski sistemdeki sıralamaya çevirip daha objektif bir tercih yapabilirsiniz.

YKS SIRALAMA DÖNÜŞTÜRÜCÜ NASIL KULLANILIR?

-Alanınızı seçiniz

-Sonuç Belgenizdeki sıralamanızı giriniz

-Çevir butonuna basınız

-Elde ettiğiniz sonuç ile tercih robotundan tercih listenizi hazırlayınız

-Notlar

Hazırlanan çalışmadaki temkinli sıralamalar kullanılmıştır

Dil bölümü yakında eklenecektir

Sıralamanızı hesapladıktan sonra aşağıdaki linkten tercih robotuna ulaşabilirsiniz

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

ÖSYM tarafından alınacak olan YKS tercihleri 07 Haziran'da başlayıp 14 Ağustos 2018 tarihinde saat 23:59’ta sona erecek.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ağustos ayı itibariyle YKS tercih sonuçları süreç tamamlandıktan sonra iki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar ÖSYM'nin resmi sitesinden duyurulacak ve başka bir yerden öğrenilmeyecek.

ÜNİVERSİTELERİN BAŞARI SIRALAMASI DEĞİŞEN BÖLÜMLERİ

Hukuk programları EA En düşük 190 bininci (190.000)

Mühendislik programları SAY En düşük 300 bininci (300.000)

Mimarlık programları SAY En düşük 250 bininci (250.000)

Tıp programları SAY En düşük 50 bininci (50.000)

Öğretmenlik programları İlgili Puan Türünde En düşük 300 bininci (300.000)

* Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dâhil

** Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dâhil

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar