2018 Güneş tutulmasının burçlar üzerindeki etkisi nedir? 11 Ağustos Güneş tutulması

Kanlı ay tutulmasından sonra sıradaki doğa olayı Parçalı Güneş tutulması. Peki ya Parçalı Güneş tutulması ne zaman, burçları nasıl etkileyecek? Tüm detaylar haberimizde..

2018 Güneş tutulmasının burçlar üzerindeki etkisi nedir? 11 Ağustos Güneş tutulması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
11 Ağustos 2018 Cumartesi 08:00

Geçtiğimiz hafta Türkiye’den de izleyebildiğimiz Kanlı Ay tutulması gerçekleşti. Şimdi ise gözler Parçalı Güneş tutulmasına çevrildi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Gözlemevi’nin yayımladığı takvime göre yılın üçüncü Güneş tutulması, ağustos ayında izlenecek. Peki ya gerçekleşecek olan Parçalı Güneş tutulması ne zaman, Türkiye’den izlenebilecek mi, hangi burcu nasıl etkileyecek? Parçalı Güneş tutulmasıyla ilgili tüm detaylar haberimizde.

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin hazırladığı 2018 Gök Olayları Yıllığı'na göre bu yıl 3 Güneş ve 2 Ay tutulması bulunuyor. Yılın ilk Güneş tutulması, 15 Şubat'ta gerçekleşmiş, Güney Amerika'nın güneyinden gözlenebilen bu tutulmada Ay, Güneş'in yüzde 60'ını örtmüştü. 13 Temmuz'daki ikinci tutulma ise Parçalı Güneş tutulması şeklindeydi.

Parçalı Güneş Tutulması Ne Zaman?

Yılın son tutulması ise 11 Ağustos'ta Parçalı Güneş tutulması olacak.

Parçalı Güneş Tutulması Türkiye’den izlenebilecek mi?

Kanada'nın en kuzeyi, Grönland, İzlanda, İskandinavya, Rusya ve Kazakistan'ın büyük bir kısmı, Moğolistan ve Çin'in büyük bölümünden izlenebilecek bu tutulma genel zamana göre 08.02-11.30 arasında gerçekleşecek. Ülkemizden görülemeyecek olan bu tutulmada ay, güneşin yüzde 75'ini örtecek.

Parçalı Güneş Tutulması Nedir?

Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayıdır. Parçalı Güneş tutulması, Ay'ın Güneş'i kısmen örtmesi sonucunda oluşur. Her tam ve halkalı tutulma, parçalı tutulma olarak başlar ve tam kavuşumdan sonra yine parçalı tutulma halinde devam eder ve biter. Tam tutulma sırasında, tutulmanın tam olarak gözlenebildiği Dünya yüzeyindeki dar koridorun dışındaki geniş alanlarda, tutulma parçalı tutulma olarak görülür. Ay'ın Güneş'i kısmen örtmesi sonucunda oluşur. Her tam ve halkalı tutulma, parçalı tutulma olarak başlar ve tam kavuşumdan sonra yine parçalı tutulma halinde devam eder ve biter. Tam tutulma sırasında, tutulmanın tam olarak gözlenebildiği Dünya yüzeyindeki dar koridorun dışındaki geniş alanlarda, tutulma parçalı tutulma olarak görülür.

Parçalı Güneş Tutulması Burçları Nasıl Etkileyecek?

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan): Yaşam alanlarınızda yeni gelişmeler söz konusu olabilir ve yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Cinsel enerjinizle birlikte tutkularınız artabilir. Hayatınızı kökten değiştirecek hızlı gelişmelere hazırlıklı olun.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs): Aile konuları ön plana çıkabilir ve aile bağlarınız daha da güçlenebilir. Evinizde misafir yoğunluğu artabilir. Kalabalık ortamlarda sık bulunabilir ve partiler düzenleyebilirsiniz. Ev  ve emlak gibi konularda yeni girişimler söz konusu olabilir.

İKİZLER (22 Mayıs–21 Haziran): Eğitim, iletişim ve tatil konuları gündeme gelebilir. Yabancı kültürlerle ilgili bağlantılarınız artabilir. İşinizin tanıtımıyla ilgili olarak gerekli çalışmaları başlatabilirsiniz. Ayrıca basın ve yayın konularına başlangıç yapabilirsiniz.

YENGEÇ (22 Haziran-22 Temmuz): Maddi kaynaklarınız bu dönemden itibaren ön plana çıkabilir. Maddi manevi güven duyacağınız bir dönem sizi bekliyor. Bu dönemde pahalı ürünler dikkatinizi çekebilir. Kişisel bakımınız için gereksiz harcamalarınız olabilir.

ASLAN (23 Temmuz–23 Ağustos): Hayatınızda yeni başlangıçlar ve girişimler olabilir. Özel hayatınıza kadersel fırsatlarla karşılık verebilirsiniz. Kişisel imajınızı değiştirme yoluna gidebilirsiniz. Bu dönemden itibaren hayatın tadını çıkarma fırsatınız olabilir.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül): Bu dönemde biraz içe dönük olabilirsiniz. Yaşamınızı sil baştan gözden geçirmek durumunda olabilirsiniz. Zararlı alışkanlıklarınızdan kurtulmak için yeni kararlar alabilirsiniz.

TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim): Çevreniz ve gelecekler ilgili planlamalarınızda yenilikler olabilir. Kalabalık ortamlarda dikkatler üzerinizde olabilir. Sürpriz karşılaşmalar ve eski dostluklarınızı harekete geçirebilir.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım):

Yeni bir il söz konusu olabilir ve kariyerinizle ilgili yeniliklere açık hale gelebilirsiniz. İş değişimi olmasa bile bir terfi olabilir. Kısacası statünüzü etkileyecek gelişmeler sizi bekliyor. Daha önce girişimde bulunup yarıda bıraktığınız işlerinizi tamamlama fırsatı bulabilirsiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık): Hedefler ve hukuksal alanlarda yeniliklere hazırlıklı olur. Uzun zamandır görüşemediğiniz yakınlarınızla görüşme fırsatınız olabilir. Çocuk ve aşk hayatınızda sürpriz gelişmeler olabilir.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak): Hisseli haklar ve maddi kaynaklarla ilgili konularda gelişmeler hayatınızın kalitesini arttırabilir. Beklemediğiniz bir yerden elinize para geçebilir. Ayrıca ailenizi bağlayan miras ve emlak konularıyla ilgili gelişmeler de olabilir.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat): İlişkiniz ve işbirliği alanında yeni başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Eski ilişkinizle ilgili bazı bilgiler öğrenebilirsiniz. Evlilik ve ortaklıkla ilgili konularda üstüne düşünmeniz gereken konuları yeniden değerlendirmeniz gerekebilir.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart): İş ve çalışma koşullarınızla ilgili yenilikler yaşayabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili konularda daha hassas olabilir, bunun için yeni bir  beslenme düzeni oluşturabilirsiniz. Günlük yaşam alanlarınız ve konforunuzla ilgili düzenlemeler yapabilirsiniz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar