2018 EKPSS başvuru tarihi ne zaman? EKPSS başvuruları nasıl yapılır?

2018 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan EKPSS sınav başvuru tarihi ne zaman? EKPSS başvuruları nasıl yapılır?

2018 EKPSS başvuru tarihi ne zaman? EKPSS başvuruları nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
6 Şubat 2018 Salı 14:56

Engelli vatandaşlar için düzenlenen Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı(EKPSS) başvuru tarihleri merak ediliyor. ÖSYM EKPSS 2018 başvuru tarihlerini duyurdu. İşte EKPSS başvuru tarihleri..

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından engelli vatandaşların kamuda personel olabilmeleri için gerçekleştirilen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için geri sayım başladı. Başvuruda bulunarak sınava katılmak isteyen adaylar, 2018 EKPSS detaylarını araştırmaya başladı. Peki, Engelli KPSS 2018 ne zaman? EKPSS başvuruları ne zaman bitiyor? EKPSS başvuruları nasıl yapılır? İşte 2018 EKPSS ile ilgili merak edilen her şey...

ÖSYM'nin EKPSS Başvuru Tarihi İçin Duyurusu

"2018-EKPSS Başvuruları Alınacak

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Merkezimiz tarafından 22 Nisan 2018 tarihinde saat 10:15’de 81 il merkezinde uygulanacaktır.

EKPSS sınavına girmesi gereken adaylar için başvurular, 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru işlemleri 2-16 Mayıs 2018 tarihileri arasında yapılacaktır.

Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, Ek’te yer alan 2018-EKPSS Kılavuzunda yer almakta olup 2018-EKPSS’ye ve kuraya başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI"

EKPSS 2018 Başvuruları Nasıl Yapılır?

Kamuda personel olabilmek isteyen engelli vatandaşlar, 2018 EKPSS detaylarını araştırıyor. ÖSYM'nin belirlediği takvime göre, 2018 EKPSS başvuruları 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacak. Başvurularını gerçekleştiren EKPSS adayları için sınav 22 Nisan 2018 tarihinde yapılacak. Bu sınavın sonuçları ise 17 Mayıs 2018 tarihinde duyurulacak.

İnternet aracılığıyla bireysel başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav/kura başvuru ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü saat 23.59’da sona erecek.

EPSS Sınav Başvuru Ücreti Ne Kadar?

EKPSS sınav ücreti, 110,00 TL'dir.

EKPSS/kuraya başvuru işlemini yapan adaylar, açıklanan bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde sınav/kura başvuru ücretini yatıracaklar.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. Kimlik Numarasını ve sınav/kura başvuru ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilecekler.

Ücret, EKPSS için 6-22 Şubat 2018 tarihlerinde, kura için 2-17 Mayıs 2018 tarihlerinde başvuru işlemi yapıldıktan sonra yatırılacak. Ücret yatırma işlemleri, EKPSS için 22 Şubat 2018 , kura için 17 Mayıs 2018 tarihlerinde; bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar