2018 EBA kurs kayıtları ne zaman? EBA E kurs girişi nasıl yapılır?

2018 EBA kurs kayıtları başladı mı? EBA E kurs girişi nasıl yapılır? BA E Kurs öğretmen başvurusu nasıl yapılacak?

2018 EBA kurs kayıtları ne zaman? EBA E kurs girişi nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
30 Ocak 2018 Salı 13:01

Son dönemlerde yaygınlaşan EBA nedir? 2018 EBA kurs kayıtları ne zaman başlıyor? İşte EBA'ya dair bilmeniz gerekenler..

EBA Nedir?

Eğitim bilişim ağı (EBA), öğrenciler ve öğretmenler için Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış sosyal eğitim platformudur. Öğrenciler EBA üzerinden çok daha verimli çalışabilmektedir, öğretmenler ise meslektaşlarıyla birlikte EBA üzerinden öğrencilerine eğitsel paylaşımlarda bulunabilmektedir. EBA; ders kitapları, ses kayıtları, videolar, dergiler ve yarışmalar modüllerinden oluşur. Öğretmenler ve öğrenciler yaptıkları çalışmaları EBA üzerinden paylaşarak diğer kullanıcıların da erişimine sunabilirler. Dönem dönem düzenlenen farklı EBA yarışmalarına da katılım sağlanabilir. Sisteme giriş yapıldıktan sonra EBA kursları için başvuru işlemi de gerçekleştirilebilir.

EBA Girişi Nasıl Yapılır?

EBA sistemine giriş, http://www.eba.gov.tr/ adresi üzerinden yapılır. Belirtilen internet adresinde üst menüde sol tarafta yer alan "EBA DERS" sekmesine tıklayın. Daha sonra açılan pencerede e-Devlet bilgileri, Mebbis bilgileri, öğrenci bilgileri, açık öğretim bilgileri ve EBAKOD ile giriş yapılabilir. Öğrenciler ve öğretmenler giriş işlemi yapılmadan, sunulan içeriklerin tamamına erişemez. EBA sistemi üzerinde sunulan özellikleri kullanabilmek için giriş yapılması gerekir. Ayrıca EBA giriş ile kurs başvuruları da yapılır.

EBA E Kurs Öğretmen Başvuruları Ne Zaman?

E-Kurs öğretmen başvuruları, 30 Ocak-06 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda görev almak isteyen öğretmenler, MEBBİS şifreleri aracılığıyla görev almak istedikleri okul tercihlerini yapacak ve başvurularını gerçekleştirecek.

Kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.

Öğretmenler, iş takviminde belirtilen başvuru süresi içinde kadrolarının veya MEBBİS’te görevlendirme kayıtlarının bulunduğu ilçe sınırlarında üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilirler.

DYK'larda görev almak isteyen ücretli öğretmenler, aday öğretmen olarak atama şartlarını taşımaları hâlinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesince okutabilecekleri derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler. Bu öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, sistemden alacakları ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.

Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilir.

2018 EBA Kurs Kayırları Ne Zaman?

EBA kurs kayıtları için başvurular 7 - 18 Şubat 2018 tarihleri arsında yapılacak ve ikinci dönem dersleri 3 Mart'ta başlayacak. Onun haricinde yaz dönemi kurslarının başvuruları 18 - 24 Haziran 2018 tarihleri arasına alınacak ve dersler 2 Temmuz'da başlayacak. EBA kurslarında sınıf mevcudu 10’dan az ve 20’den de fazla olamaz. Öğrenci sayısının 20’yi geçmesi durumunda ikinci sınıf açılabilir. EBA kursu için tek sınıf mevcutsa, sınıfın kapasitesi de göz önüne alınarak sınıf mevcudu 25’e kadar çıkarılabilir.

EBA Kurs Modülleri Neler?

EBA, farklı modüllerden oluşur. Bu modüller; kitap, video, dergi, yarışma ve ses kaydıdır. Haber modülünde; öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapılan çalışmalar bulunur. Kitap modülünde; öğrenciler için derslerine yardımcı olacak kitapların PDF ve e-Kitap halleri yer alır. Dergi modülünde; bilim, kültür ve eğitim dergileri bulunur. Video modülünde; öğrencilerin ilgisine yönelik rehberlik, belgesel, kişisel gelişim ve mesleki eğitim videoları vardır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar