200 TL elektrik faturası desteği nasıl alınır, şartları neler?

Devlet belirtilen şartları taşıyan ailelerin 200 TL’ye kadar elektrik fatura desteğinde bulunacak. Peki ya 200 TL elektrik fatura desteği nasıl alınır, şartları neler?

200 TL elektrik faturası desteği nasıl alınır, şartları neler?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
13 Ekim 2018 Cumartesi 10:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda açıkladığı ‘100 Günlük İcraat Programı’nda yer alan ‘Elektrik Desteği Programı’ kasımda başlatılacak. Bu düzenlemeye göre devlet bu ailelerin elektrik faturasına 200 TL’ye kadar destek verecek. Bir defaya mahsus birikmiş elektrik borçlarını da ödeyecek. İşte 200 TL elektrik fatura desteği şartlarına dair detaylar..

200 TL elektrik fatura desteği nasıl alınır, şartları neler?

Devlet kalp-damar gibi kronik hastalığı(kalpdamar, KOAH vb)  olan ve evinde cihaza bağlı olarak yaşayanlara 200 TL elektrik faturası desteği sağlayacak. Bir defaya mahsus birikmiş elektrik borçlarını da ödeyecek.

Yardım programı ‘elektrik tüketim desteği, kesintisiz güç kaynağı desteği ve birikmiş elektrik borcu desteği’ olmak üzere üç kademeden oluşacak. Elektrik tüketim desteği ile hak sahiplerinin konutlarına ait elektrik faturalarına katkıda bulunmak için, kullanılan cihazın elektrik tüketim düzeyine göre aylık 200 TL’ye kadar yardım yapılacak.

Elektrik faturası desteği başvurusu nereye yapılır?

Faydalanmak isteyen başvuruyu, il ve ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapabilecek.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar