16 yaşında Nobel'e aday gösterilen Greta Thunberg kimdir?

16 yaşında Nobel'e aday gösterilen Greta Thunberg kimdir? Genç yaşına rağmen Nobel'e aday gösterilen genç aktivist google'ın en çok aralanan listesine girdi. Peki 16 yaşında Nobel'e aday gösterilen Greta Thunberg kimdir?

16 yaşında Nobel'e aday gösterilen Greta Thunberg kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
14 Mart 2019 Perşembe 18:04

16 yaşında Nobel'e aday gösterilen Greta Thunberg kimdir? Genç yaşına rağmen Nobel'e aday gösterilen genç aktivist google'ın en çok aralanan listesine girdi. Peki 16 yaşında Nobel'e aday gösterilen Greta Thunberg kimdir? detayları haberimizde.

Greta Thunberg kimdir?

Greta Thunberg isimli 16 yaşındaki çevreci genç aktivist iklim değişikliği ile mücadeleye dikkat çekmek için okul grevi başlattı ve bir cuma günü okulu kırarak İsveç Parlamentosu önünde oturarak eylem yaptı. İklim değişikliği için "hükümetlere bir an önce harekete geçin" çağrısında bulundu. Yapılan eylem kısa süre için farklı bölgelerden destek gördü. Greta’nın eylemi kısa sürede ses getirdi. Norveçli parlamenterler bu çağrıyı anlamlı buldu ve Greta’yı Nobel Barış ödülüne aday olarak gösterdi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Greta'yı aday olarak gösterdik çünkü iklim tehdidi savaş ve çatışmaların başlıca sebeplerinden birisi olabilir

Greta, Time dergisinin "2018'in en etkili gençleri" arasında da seçilmişti.

Greta Thunberg Instagram adresi

16 yaşında Nobel Barış ödülüne aday gösterilen Greta Thunberg Instagram adresi @gretathunberg. Thunberg an itibariyle onaylı (mavi tik) Instagram hesabında 505 bin takipcisi bulunmaktadır. Çevreci aktivist ise 705 kişi takip etmektedir.ç

Nobel Barış Ödülü

Nobel Barış Ödülü, Alfred Nobel'in vasiyeti uyarınca, her yıl ulusların ve halkların kardeşliği, silah ve orduların azaltılması, ve barış kongreleri düzenlemek için en çok çaba sarfeden kişi, kişiler veya kuruluşlara verilir.

Nobel Barış Ödülü Oslo'daki Norveç Nobel Komitesi tarafından verilir. Bu komitenin üyeleri Norveç parlamentosu tarafından seçilir.

Nobel Barış Ödülü, Ulusların ve halkların kardeşliği, silah ve orduların azaltılması, ve barış kongreleri düzenlemek için en çok çaba sarfeden kişi, kişiler veya kuruluşlara verilir.

Greta Thunberg Instagram adresi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar