için kaldı

10 Ocak 2020 evde bakım maaşı hangi illerde yattı?

10 Ocak 2020 evde bakım maaşı hangi illerde yattı? Sorusu internette çok araştırıldı. Evde bakım maaşı hasta yakınlarına ya da ona bakan kişilere veriliyor. 10 Ocak 2020 evde bakım maaşı hangi illerde yattı? Detaylar haberimizde…

10 Ocak 2020 evde bakım maaşı hangi illerde yattı?
Son Güncelleme: 10 Ocak 2020 Cuma 15:59
10 Ocak 2020 Cuma 14:25

10 Ocak 2020 evde bakım maaşı hangi illerde yattı? Sorusu internette çok araştırılan konular arasında yerini aldı. Hasta yakınlarına ya da ona bakan kişilere verilen evde bakım maaşının yatıp yatmadığı merak ediliyor. Peki 10 Ocak 2020 evde bakım maaşı hangi illerde yattı? sorusunun yanıtı haberimizde…

Birçok kişinin merak ettiği 10 Ocak 2020 evde bakım maaşı hangi illerde yattı? sorusunun cevabı merak ediliyor. Hasta yakınlara ya da ona bakan kişilere verilen evde bakım maaşı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılıyor.

Evde bakım maaşları e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

10 Ocak 2020 evde bakım maaşı hangi illerde yattı?

Evde bakım maaşları, Bakanlık tarafından il il yatırılıyor. 10 Ocak 2020 itibariyle Aksaray'da evde bakım parası yatırıldı. İlerleyen günlerde diğer illerde de evde bakım maaşlarının yatırılması bekleniyor.

E-Devlet üzerinden evde bakım parası sorgulama işlemi için tıklayın

Evde bakım maaşı SMS ile sorgulama

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

2020 yılında evde bakım maaşı ne kadar oldu?

2020 yılında evde bakım maaşlarına zam geldi. 2019 yılında 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 2020 yılında 1.457 liraya yükseltildi.

Evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılıyor 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar